Zometeen (18 juni) is Hong Kong Disneyland het tweede Disney Parken Resort ter wereld dat zijn deuren weer mag heropenen nadat wereldwijd alle parken dicht moesten vanwege de lockdown door de coronapandemie.

Maar niet alleen gaan ze weer de sfeer in het park kunnen opsnuiven, ze zullen ook een gloednieuw Disney Kasteel zijn aan het einde van Main Street USA, het Hong Kong Disneyland’s Castle of Magical Dreams. Het lijkt erop dat de bouw kon doorgaan met het transformatieproject, aangezien Disney’s op een na jongste resort leeg bleef vanwege de wereldwijde pandemie.

Om de heropening nog enthousiaster te maken, heeft Twitter gebruiker @CyberbbLawrence het kasteel van dichterbij bekeken (de screenshots zijn gemaakt met de Now TV News-app, het RTHK-netwerk en het lokale nieuws in Hong Kong).

https://twitter.com/CyberbbLawrence/status/1273212981640228864

https://twitter.com/CyberbbLawrence/status/1273214370814636033

De bijna identieke replica van het kasteel van Doornroosje in Disneyland Resort Californië is omgetoverd tot een torenhoog uniek meesterwerk. Maar in plaats van volledig te elimineren wat er eerder was, kan men zien dat het oorspronkelijke kasteel er nog steeds is. Het vormt de basis voor de geheel nieuwe structuur en creëert een visuele metafoor voor hoe Disneyland’s verleden de basis heeft gelegd voor de magische dromen van vandaag.

Foto links oude kasteel, foto rechts nieuwe kasteel

Hong Kong Disneyland deelde een persbericht over de kasteeltransformatie:

Dit is de eerste keer dat een bestaand kasteel in een Disney-park een transformatie van deze omvang heeft ondergaan, wat ongetwijfeld een van de meest gewichtige, langverwachte onthullingen in Disneyland Hong Kong zal zijn. De nieuwe thematische torens en torenspitsen worden nu in de lucht gehesen en op hun plaats op de kasteelbasis geplaatst.

Het ontwerp van het kasteel is geïnspireerd op de verhalen van enkele van de meest iconische Disney-prinsessen. Het opnieuw ontworpen kasteel zal hulde brengen aan elk van deze Disney-heldinnen voor het nastreven van hun dromen. De architectonische elementen omarmen de kenmerken van elke heldin door de interpretatie van kleuren, iconen, patronen en culturele kenmerken, met uniek ontworpen torens, torentjes en torenspitsen die zijn gewijd aan hun respectievelijke verhalen. Gasten zullen de individuele elementen kunnen herkennen die zijn geïnspireerd door hun favoriete Disney-heldinnen, en vieren een gevoel van diversiteit, inclusie en eenheid.

Met de geplande opening in 2020 zal het kasteel een stralend baken zijn van moed, hoop en mogelijkheden, en inspireert iedereen die groots durft te dromen. Daarnaast zal er een gloednieuwe, adembenemende nachtspektakel zijn en een nieuwe show overdag, waarvan de details op een later tijdstip zullen worden onthuld.

One response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.