Sinds afgelopen weekend zijn alle 6 Disney Parken in de wereld officieel dicht vanwege de uitbraak van het Corona Virus. Shanghai Disneyland ging als eerste Disney Park eind januari dicht. Nog geen paar dagen later sloot ook Hong Kong Disneyland zijn deuren en een maand later volgde ook Tokyo Disneyland als derde park waardoor de helft van de Disney Parken in de wereld gesloten waren. Sinds vorige week volgde dan ook de tijdelijke sluiting van Walt Disney World, Disneyland Californië en Disneyland Parijs.

In China gaat het intussen al een hele tijd de goede weg, sinds vandaag zijn er zelfs geen enkele nieuwe besmettingen meer bijgekomen sinds de uitbraak in december 2019. Het lijkt er dus op dat de maatregelen die China oplegde wel degelijk iets uithalen en er zelfs geen nieuwe gevallen meer bijkomen.

Op 9 maart 2020 heropende Shanghai Disneyland gedeeltelijk al bepaalde zaken omdat er minder besmettingen bijkwamen. Het Shanghai Disneyland park blijft momenteel nog gesloten wat ook te lezen valt op de officiële website van het park. Maar om een ‘stap van een gefaseerde heropening’ te starten, werden sinds 9 maart een beperkt aantal winkels, restaurants, bars en recreatie punten hervat in Disneytown, Wishing Star Park en het Shanghai Disney Hotel.
Deze locaties werken voorlopig wel met een beperkte capaciteit en beperkte openingstijden.

Het zou echter wel eens kunnen dat Shanghai Disneyland spoedig zijn deuren weer gaat heropenen. Vanaf morgen 20 maart gaan namelijk al bepaalde museums, recreaties en zelfs themaparken weer open. Shanghai Disneyland hoort hier voorlopig nog niet bij, maar dit doet wel vermoeden dat het toch niet lang meer zal duren voor de deuren van Shanghai Disneyland ook weer open zullen gaan.

Om een voorbeeld te geven heropent morgen Shanghai Haichang Ocean Park, een themapark dat zich ook in Shanghai bevind. Ook dit park moest net zoals Shanghai Disneyland zijn deuren tijdelijk sluiten op 24 januari 2020.
Wanneer dit park morgen heropent, zal het nieuwe veiligheidsvoorschriften implementeren, waaronder het beperken van bezoekersaantallen, het controleren van temperaturen en het alleen accepteren van contactloze betalingen of enkel met de kaart.
Het themapark zal ook het bezoekersaantal onder de helft van de dagelijkse capaciteit houden, terwijl de binnenruimtes onder de 30 procent van de capaciteit zal gehouden worden.

Waarschijnlijk zal Shanghai Disneyland dit concurrerende themapark goed in het oog houden en zien of China nu inderdaad geen nieuwe besmettingen meer oploopt. Indien dit allemaal goed gaat kan het goed zijn dat Shanghai Disneyland dan ook stilletjes aan weer hun themapark zal heropstarten.

Zien we dan spoedig terug een tikkeltje magie in de wereld met de heropening van de eerste van de 6 Disney Parken? Wij hopen alleszins van wel!

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.