Sinds 12 november 2019 heeft Disney een eigen streamingplatform onder de naam Disney+
Al na één week wist Disney+ meer als 10 miljoen abonnees te bereiken, ondanks deze enkel in de Verenigde Staten, Canada en Nederland live ging. In de loop van maart 2020 zullen ook landen in West Europa (met uitzondering van Portugal en België) en India volgen. Intussen heeft Disney+ al ongeveer 28 miljoen abonnees.

Met de komst van Disney+ vragen veel Disney fans zich af of traditionele films nog wel naar de bioscoop zalen komen. Disney+ is namelijk een snel groeiende streamingdienst en heeft ook unieke content die je enkel via Disney+ kunt bekijken. De live action versie van Lady en de Vagebond is hier een mooi voorbeeld van. Terwijl alle live action films eerst de bioscoopzalen betraden en later via dvd en blu-ray te koop waren, werd de liveaction versie van Lady en de Vagebond exclusief en alleen te bekijken via Disney. Zo is er nu ook sprake van een live action versie van de film Lilo & Stitch die ook enkel en alleen beschikbaar zal zijn voor Disney+ abonnees (klik hier om dat artikel terug te lezen).

Bob Iger, CEO van The Walt Disney Company liet weten dat ze de komende jaren sterk zullen inzetten op Disney+. Al is er goed nieuws voor de Disney fans. Bob Iger meld dat Disney de bioscoop ervaring niet links willen laten liggen. Er zijn namelijk buiten Disney nog veel film studios en ook Disney wilt blijven tonen dat ze nog steeds marktleider zijn als het komt op gebied van films.

Volgens Bob Iger is het in het voordeel van Disney dat ze zich aan de traditionele periode van negentig dagen houdt voordat een film op Disney+ beschikbaar is. Vorig jaar verdiende Disney alleen al aan 7 films meer als 1 miljard dollar aan bioscoop bezoeken. Denk zo aan de live action versie van Aladdin & The Lion King, Frozen 2, Marvel: End Game, Captain Marvel, Toy Story 4 en Star Wars: The Rise of Skywalker.
Disney zal dus ook gewoon de meeste van hun nieuwe films naar de bioscoopzalen brengen om de totale bioscoop ervaring te beleven.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.