Toen in 2020 de corona pandemie begon kreeg Disney rake klappen. Het was zelfs voor het eerst in 40 jaar tijd dat het bedrijf toen een jaarverlies had. In 2021 werd er een grotere comeback verwacht maar ook afgelopen jaar bleef een vrij mager jaar voor The Walt Disney Company. Hoe staat het er voor voor 2022? Het kan wel eens zijn dat 2022 een jaar gaat worden waar Disney een flinke comeback gaat maken en weer de koers gaat benaderen zoals voor 2020. 

Afgelopen jaar 2021
Het afgelopen jaar was nog steeds geen prima jaar zoals we normaal gewoon zijn van Disney. Ondanks er verschillende landen de corona beperkingen lieten vallen bleef het nog vrij moeizaam voor Disney. De opkomst van de Disney Parken kwamen traag op gang en ook de groei van Disney+ dat in het jaar 2020 bij het begin van de corona pandemie serieus wist te groeien, bleek in 2021 te gaan afvlakken.
Dit gaf natuurlijk effect op de aandelen waardoor de aandelen voor The Walt Disney Company bijna daalde met 15%.

Het jaar 2020, start van de corona pandemie
In 2020 sloeg het noodlot toe bij Disney. De Disney Themaparken wereldwijd moesten voor het eerst in de geschiedenis dicht doordat bijna wereldwijd alle landen in lockdown gingen om de corona pandemie tegen te gaan. Sommige van deze themaparken gingen later opnieuw open of voor een tweede tot zelfs derde keer opnieuw dicht. Ook wanneer de themaparken opengingen bleven er serieuze beperkingen gelden en ook het entertainment werd bijna volledig geschrapt zodat er geen volk bij elkaar zou staan. Ook blockbusters zoals bijvoorbeeld de live action versie van Mulan, Black Widow of de film Jungle Cruise werden allemaal uitgesteld. Uiteindelijk kwamen enkele tegen een meerprijs van 21,99 euro beschikbaar op Disney+ ipv deze in de bioscoopzalen te bekijken vermits in veel landen ook bioscopen tijdens de lockdowns dicht moesten.
Dit zorgde wel dat Disney+ in 2020 het bedrijf goed recht hield omdat er massaal veel abonnees naar de gloednieuwe streamingdienst van Disney kwamen.

2022 kan een beter jaar worden
Als het aan Wall Street ligt, geloven ze dat de Disney aandelen in 2022 gaan groeien en het dus een goed moment is om aandelen ervoor te nemen. Ze geloven erin dat de pandemie zich meer zal terugtrekken.

De vraag is natuurlijk of Disney dit ook al in 2022 voor elkaar gaat krijgen. Opzich is er wel goede hoop omdat Disney zich goed weet te positioneren voor een herstel, en ook in de Disney themaparken is er steeds een toename qua capaciteit en worden steeds meer zaken opnieuw hervat zoals entertainment (Parades, shows en vuurwerk). Verder denken we dat Disney ook meer bereik aan Disney+ zal toevoegen na het succes van de “Get Back” Beatles-documentaire.

Wat voor een twist kan zorgen is de nieuwe corona variant, de Omicron variant. Deze is zeer besmettelijk maar zorgt wel voor minder snel ziekenhuis opnames. Opzich zorgt dit momenteel wel dat er misschien wel weer wat beperkingen in landen gelden dat kan zorgen dat dit weer even negatief de Disney themaparken beïnvloed en ook de Disney Cruiseline schepen. Maar als je dan het grote plaatje bekijkt: velen op Wall Street schuiven Omicron aan de kant. Ze denken dat 2022 een groot jaar zal worden voor aandelen die door de pandemie zijn beschadigd en nu ondergewaardeerd zijn. Beleggers geloven dat Omicron, dat zich als een lopend vuurtje verspreidt, vroeger dan later kan uitslaan en wijdverbreide immuniteit voor de bevolking kan bieden. Als dat waar is, zouden aandelen zoals Disney dit jaar weer op het goede spoor kunnen komen. Kan zijn.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.