Een medewerker van Disneyland Paris heeft positief getest op het coronavirus, maar Disneyland Parijs blijft gewoon geopend voor bezoekers. Disneyland Parijs laat weten dat de onderhoudsmedewerker geen contact heeft gehad met bezoekers en dat ze werknemers controleren die mogelijk contact met hem hebben gehad. Deze medewerker werkte alleen ‘s nachts als onderhoudsmedewerker.

Meer dan 1.100 mensen zijn besmet met het coronavirus in Frankrijk en 19 zijn hier van gestorven. De Franse regering heeft een verbod op evenementen van meer dan 1.000 mensen aangekondigd als maatregel tegen het coronavirus.

De niet-geïdentificeerde onderhoudsmedewerker was al enkele dagen met ziekteverlof voordat werd bevestigd dat hij zondag Covid-19-positief was, volgens Le Parisien.

Hij werd maandag in een ziekenhuis behandeld en minstens drie collega’s die nauw met hem samenwerken werden in quarantaine geplaatst. Disneyland Parijs liet hierbij weten dat het meer dan 15.000 medewerkers heeft en ze sinds kort al verschillende maatregelen troffen.

In tegenstelling tot de Aziatische parken van Disney, Shanghai Disneyland, Tokyo Disneyland en Hong Kong Disneyland blijft Disneyland Parijs wel gewoon geopend. Shanghai Disney Resort heeft sinds vandaag ook weer de werkzaamheden gedeeltelijk hervat.

Disneyland Parijs houdt de situatie nauwlettend in de gaten en heeft de site extra opgeschoond.

One response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.