Het heeft even wat langer geduurd door de aanhoudende corona pandemie, maar eindelijk kunnen we sinds 7 juli genieten van de Black Widow film. Zoals je weet hebben alle Marvel films ook een link met elkaar en gaan ze soms ergens op de Marvel tijd terug in het verleden of in de toekomst, waardoor elke film ergens plaats neemt op een tijdlijn. Als je dacht dat deze nieuwe Marvel film van Black Widow ergens achteraan aansluit heb je het mis, we gaan namelijk met Black Widow terug een beetje de tijd in, waardoor deze film op de MCU tijdlijn enkele al eerder uitgebrachte Marvel films voorsteekt.

Deze film dat voornamelijk zal gaan over spionage, verraad en familie, is een waardige showcase voor Scarlett Johansson en haar co-sterren, en het is het wachten meer dan waard. Maar dat wachten maakt de zaken nog ingewikkelder, omdat we allemaal Natasha Romanoff hebben zien sterven in Avengers: Endgame, een film die in 2019 uitkwam maar zich grotendeels afspeelde in het jaar 2023, in de toekomst dus. 

Het antwoord op de vraag is: Black Widow speelt zich af na Captain America: Civil War , maar vóór Avengers: Infinity War. Vermoedelijk betekent dit dat de gebeurtenissen van Black Widow in 2016 ten onder gingen.

Om dit te verklaren gaan we dat dieper in op de film. Let op, als je echt nog niks wilt weten over de nieuwe film raden we je het af om verder op te lezen, het kan zijn dat dit zeer kleine spoilers bevat.

De burgeroorlog eindigt met een gebroken Avengers, terwijl Iron Man’s pro-Sokovia Accords-factie uiteindelijk de strijd tegen de weerstanden van Captain America wint. Clint (Hawkeye), Scott (Ant-Man), Sam (The Falcon) en Wanda (Scarlet Witch) zijn allemaal gearresteerd en in hechtenis genomen in de onderwatergevangenis die bekend staat als The Raft. Steve (Captain America) en Natasha, van wie de laatste op het laatste moment naar Cap’s kant is overgelopen, zijn op de vlucht. Vlak voordat de aftiteling begint, breekt Captain America zijn bondgenoten uit het vlot. Infinity War en Ant-Man and the Wasp onthullen later dat Clint en Scott na hun ontsnapping een deal met de regering hebben gesloten en huisarrest hebben gekregen, terwijl de andere voortvluchtige helden op de vlucht waren.

Black Widow vindt plaats na het hoofdplot van de ‘Civil War’, wanneer Clint en Co. zijn gearresteerd, maar vóór de scène wanneer Cap hen uit de gevangenis haalt. Gezien de gebeurtenissen in de film betekent dit dat ze misschien iets langer opgesloten zaten dan we aanvankelijk dachten.

We weten dit omdat minister van Buitenlandse Zaken Thaddeus E. “Thunderbolt” Ross vroeg in de film vermeldt dat “Barton, Wilson en The Incredible Shrinking Convict” in hechtenis zijn, terwijl Cap en Nat nergens te vinden zijn. Een van de laatste scènes in de film is dat Nat, nu met het geverfde blonde haar dat ze in Infinity War had , terugkeert naar de Verenigde Staten om haar vrienden uit de gevangenis te bevrijden.

Deze specifieke plaatsing binnen de MCU-tijdlijn maakt uiteindelijk niet veel uit. Wetende dat het plaatsvindt tussen Civil War en Infinity War is meer dan genoeg om van te genieten de film en laat het allemaal kloppen. Maar wetende dat Natasha op de vlucht is terwijl al haar bondgenoten behalve een afwezige Steve gevangen zitten, zorgt ervoor dat ze zich alleen voelt. Black Widow, zonder al te veel te verklappen, gaat over Natasha die opnieuw contact maakt met haar eerst gevonden familie, en het is onwaarschijnlijk dat ze zo eenzaam of zo wanhopig zou zijn geweest om dat te doen als de meerderheid van haar tweede gevonden familie, The Avengers, niet op gespannen voet met haar stond of nog steeds in de sluimer. De wetenschap dat Clint nog steeds in de gevangenis zit, verklaart op zijn minst waarom Nat geen beroep op hem heeft gedaan om haar te helpen af ​​te maken wat ze in Boedapest begonnen.

Klik hier hoe je chronologisch het best de Marvel films bekijkt

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.