Het Marvel Cinematic Universe zal de komende jaren nog een heleboel films en series bijkrijgen. Hieronder hebben we een lijst met films en series die de komende maanden en jaren uitgebracht zullen worden. De datums kunnen eventueel nog altijd gewijzigd worden door Disney maar dit is wat er momenteel vastgelegd is.

6 oktober 2023 – Loki (seizoen 2)
Loki seizoen 2 zal vanaf 6 oktober te zien zijn op Disney+, met nieuwe afleveringen die elke vrijdag worden toegevoegd tot 10 november.

Loki “God of Mischief” weet de tesseract te bemachtigen, dit leidt tot zijn vrijheid. Hij kan zich eigen nu door verschillende tijdsperioden verplaatsen en beïnvloed daarmee de geschiedenis van de mensheid en enkele zeer belangrijke historische gebeurtenissen. Ook gaat Loki een samenwerking aan met de Time Variance Authority om het multiversum te beschermen.

8 november 2023 – The Marvels
Carol Danvers, ook bekend als Captain Marvel, heeft haar identiteit herwonnen van de tirannieke Kree en wraak genomen op de Supreme Intelligence. Maar door onbedoelde gevolgen moet Carol de last van een gedestabiliseerd universum op zich nemen. Wanneer haar taken haar naar een abnormaal wormgat sturen dat gelinkt is aan een Kree-revolutionair, raken haar krachten verstrikt in die van de superfan uit Jersey City Kamala Khan, ook bekend als Ms Marvel, en Carols vervreemde nichtje, nu S.A.B.E.R.- astronaut Kapitein Monica Rambeau. Samen moet dit onwaarschijnlijke trio de handen ineen slaan en leren samenwerken om het universum te redden als The Marvels.

29 november 2023 – Echo
Deze serie zal exclusief voor Disney+ beschikbaar zijn. Het oorsprongsverhaal van “Echo”, bezoekt Maya Lopez opnieuw, wiens meedogenloze gedrag in New York City haar inhaalt in haar geboortestad. Ze moet haar verleden onder ogen zien, zich opnieuw verbinden met haar Indiaanse roots en de betekenis van familie en gemeenschap omarmen als ze ooit hoopt vooruit te komen.

?? 2023 – Iron Heart
Ironheart van Marvel Studios speelt Dominique Thorne als Riri Williams, een geniale uitvinder die het meest geavanceerde harnas sinds Iron Man maakt. De serie komt in het najaar van 2023 naar Disney+.

?? 2023 – What If..? (seizoen 2)
“What If…?” draait het script van het MCU om en verbeeldt beroemde gebeurtenissen uit de films op onverwachte manieren. De eerste animatieserie van Marvel Studios richt zich op verschillende helden uit het MCU, met een stemmencast met een groot aantal sterren die hun rollen opnieuw opnemen. Seizoen 2 van ‘What If…?’ komt exclusief uit op Disney+.

Winter 2023/2024 – Agatha: Coven of Chaos
In deze spin-off van WandaVision krijgt de kijker het verhaal voorgeschoteld van Agatha Harkness. Zij is een heks die zich ooit vermomde als Agnes, de nieuwsgierige buurvrouw van Wanda Maximoff.

In WandaVision raakte Agatha geobsedeerd met het gebruik van de Chaos Magic van Wanda, die ook wel bekendstaat als de Scarlet Witch. Zal dit tevens terugkeren in de spin-off? Voor nu weten we het nog niet. Deze Disney+ serie zal 9 afleveringen bevatten.

Lente 2024 – Daredevil: Born Again
Over deze Disney+ serie is er momenteel nog erg weinig bekend over de verhaallijn. Meer informatie zal later verschijnen.

3 mei 2024 – Deadpool 3
De Deadpool 3-castlijst heeft Ryan Reynolds en Hugh Jackman in de hoofdrollen als Deadpool en Wolverine, ondersteund door Marvel-nieuwkomers zoals Emma Corrin en Matthew Macfadyen, evenals tal van bekende gezichten in cameorollen.

Morena Baccarin zal terugkomen als Wade’s love interest Vanessa, en Reynolds heeft ook geteased dat hij zal samenwerken met Leslie Uggams, die Deadpool’s huisbaas / verzorger Blind Al speelt, dus we kunnen waarschijnlijk verwachten dat ze ook terugkeert. Ondertussen liet Owen Wilson doorschemeren dat Mobius M. Mobius ook deel zal uitmaken van de Deadpool 3-cast.

Volgens Ryan Reynolds zal het Deadpool 3-plot zich richten op een roadtrip met Deadpool en Logan, wat betekent dat het een soort tijdreis of alternatieve realiteit zal bevatten.

26 juli 2024 – Captain America: New World Order
Deze film moet het vierde deel worden in de Captain America-filmreeks, een voortzetting van de serie op Disney+ The Falcon and the Winter Soldier (2021) en de 35e film in het Marvel Cinematic Universe (MCU). Meer informatie over de film is momenteel niet bekend.

20 december 2024 – Thunderbolts
Veel informatie is hierover nog niet bekend. Kort samengevat waarover de film gaat: Een groep superschurken wordt gerekruteerd om op missie te gaan voor de overheid.

14 februari 2025 – Blade
Momenteel geen informatie bekend. Wie is Blade in de MCU? Blade (echte naam Eric Brooks) is een fictieve superheld uit de strips van Marvel Comics, bedacht in 1973 door Marv Wolfman en Gene Colan. Blade was oorspronkelijk een bijpersonage in de stripserie Tomb of Dracula, maar kreeg later een aantal eigen stripseries.

2 mei 2025 – Fantastic Four
Deze film zal de eerste Marvel film zijn die fase 6 start van de MCU. Momenteel is hier verder geen informatie over de verhaallijn.

1 mei 2026 – Avengers: The Kang Dynasty
Avengers: The Kang Dynasty is een aankomende superheldenfilm, gebaseerd op het marvel comics superheldenteam met dezelfde naam. De film is een vervolg op The Avengers, Avengers: Age of Ultron, Avengers: Infinity War, Avengers: Endgame, Ant-Man and the Wasp: Quantumania en het tweede seizoen van Loki. Het is de tweeënveertigste film in het Marvel Cinematic Universe

1 mei 2027 – Avengers: Secret Wars
De film is een vervolg op The Avengers, Avengers: Age of Ultron, Avengers: Infinity War, Avengers: Endgame en Avengers: The Kang Dynasty. Het is de zesenveertigste film in het Marvel Cinematic Universe en het laatste deel van Fase 6 en The Multiverse Saga.

Data nog niet bekend – Spider-Man 4, 5 en 6 met Tom Holland
Nog geen datums, titels of verhaallijnen bekend maar wat wel bevestigd is is dat Marvel nog 3 extra Spider-Man films met Tom Holland gaat maken.

Datum onbekend – Wakanda
Een Disney+ serie over Wakanda, bekend van The Black Panther films. Momenteel geen datum of informatie over de serie bekend.

Datum onbekend – Armor Wars
De film is een vervolg op Secret Invasion en Ironheart. Meer informatie over datum of verhaallijn is nog niet bekend.

Datum onbekend – Marvel Zombies
Herdefinieert het Marvel-universum als een nieuwe generatie helden die strijden tegen een zich steeds verder verspreidende zombieplaag.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.