Disney heeft afgelopen jaren hard bezig geweest om van zijn beste animatiefilms een live action versie van te maken. De live actions doelt daarmee op een ouder publiek, waardoor het voornamelijk volwassenen en jong volwassenen blijft aantrekken. Uiteraard zijn de live actions zo gemaakt dat kinderen prima kunnen meekijken. De live actions zijn verfilmingen van de originele animatiefilms. Let op, er zijn wel uitzonderingen: Bij sommige live action films worden wel de personages uit de films gebruikt, maar wordt er een ander verhaal vertelt dan bij de animatiefilms. Andere live action films zijn dan weer letterlijk nagespeeld volgens de animatiefilms.

1. Cruella

Cruella speelt zich in Londen in de jaren ’70. In de film volgen we de jonge zwendelaar Estella (Emma Stone), een slimme en creatieve jongedame die vastberaden is om bekend te worden met haar mode-ontwerpen.

Ze raakt bevriend met een paar jonge boeven en samen bouwen ze een leven op in de straten van Londen. Op een dag wordt Estella’s talent voor ontwerpen ontdekt door Barones von Hellman (Emma Thompson), een verwoestend chique en angstaanjagend haute modelegende.

Maar hun relatie zet bepaalde zaken en onthullingen in gang en zal er uiteindelijk voor zorgen dat Estella haar slechte kant omarmt en de rauwe, modieuze en wraakzuchtige Cruella wordt.

2. The Jungle Book

Mowgli voelt zich niet langer thuis in de jungle wanneer de angstaanjagende Shere Khan, de tijger die zichtbaar getekend is door de mens, bezweert alles te elimineren wat hij als een bedreiging ziet.

Als Mowgli de enige plek die hij kent moet verlaten, begint hij aan een fascinerende reis op zoek naar zichzelf. In gezelschap van zijn strenge mentor, panter Bagheera, en de zorgeloze beer Baloo komt hij onderweg junglebewoners tegen die nu niet bepaald het beste met hem voorhebben.

Kaa, probeert het mensenjong te hypnotiseren met haar verleidelijke blik en stem, en koning Louie, probeert Mowgli het geheim te laten prijsgeven. Het geheim van de ongrijpbare en dodelijke rode bloem: vuur.

3. The Lion King

Simba adoreert zijn vader, koning Mufasa, en neemt zijn eigen koninklijke bestemming ter harte.

Maar niet iedereen in het koninkrijk viert de komst van de nieuwe welp. Scar, Mufasa’s broer – en voormalig erfgenaam van de troon – heeft zijn eigen plannen.

De strijd om Pride Rock wordt geteisterd door verraad, tragedie en drama, wat uiteindelijk resulteert in Simba’s verbanning.

Met de hulp van een paar nieuwsgierige nieuwe vrienden zal Simba moeten uitzoeken hoe hij kan opgroeien en terugnemen wat hem rechtmatig toekomt.

4. Aladdin

Wanneer een charmante straatjongen genaamd Aladdin (Mena Massoud) het hart wil winnen van de mooie, raadselachtige en pittige Prinses Jasmine (Naomi Scott), doet hij een beroep op de almachtige Geest (Will Smith), de enige die hem drie wensen kan vervullen, waarvan er één is om Prins Ali te worden en zo toegang te krijgen tot het paleis..

5. Belle en het Beest

Beauty and The Beast vertelt het verhaal van Belle, een slimme, sprankelende en onbevooroordeelde jonge vrouw en het Beest.

Als Belle gevangen wordt genomen door het Beest in zijn kasteel, raakt zij bevriend met het betoverende personeel en leert zij om verder te kijken dan het angstaanjagende uiterlijk van het Beest.

Ondanks haar angsten leert zij hem kennen als de charmante en vriendelijke prins die hij werkelijk is.

De geliefde karakters komen tot leven in deze live action versie van Beauty and the Beast.

6. Assepoester

Cinderella is een weeskind dat door haar stiefmoeder en stiefzussen onrechtvaardig wordt behandeld.

Op een dag ontmoet ze in het bos een charmante vreemdeling met wie ze zich gelijk verwant voelt. Wanneer de koning een open uitnodiging voor een feest stuurt naar alle maagden van het land, hoopt ze dat de vreemdeling ook van de partij is.

Maar haar stiefmoeder verbiedt haar te gaan en verscheurt Cinderella’s jurk.

7. Mulan

Wanneer de keizer van China een decreet uitvaardigt dat één man per gezin in het keizerlijke leger moet dienen om het land te verdedigen tegen noordelijke indringers, treedt Hua Mulan, de oudste dochter van een geëerde krijger, tussenbeide om de plaats van haar zieke vader in te nemen.

Vermomd als een man, Hua Jun, wordt ze bij elke stap op de proef gesteld en moet ze haar innerlijke kracht benutten en haar ware potentieel omarmen. Het is een epische reis die haar zal veranderen in een geëerde krijger en haar het respect zal opleveren van een dankbare natie….en een trotse vader.

8. Lady en de Vagebond

Deze live action is exclusief gemaakt voor Disney+

Het leven van de verwende spaniël Lady neemt een andere wending wanneer diens eigenaren een baby krijgen.

Wanneer ze door omstandigheden op straat belandt, schept ze een band met de zwervershond Vagebond.

Een romance bloeit op tussen Lady en de Vagebond, maar hun verschillende achtergronden dreigen roet in het eten te gooien.

9. Dumbo

Circus-eigenaar Max Medici vraagt voormalige ster Holt Farrier en zijn kinderen Milly en Joe om te zorgen voor een pasgeboren olifant, wiens oversized oren hem een lachertje maken in een al worstelend circus.

Maar wanneer ze ontdekken dat Dumbo kan vliegen, maakt het circus een ongelooflijke comeback, wat spoedig ondernemer V.A. Vandevere ten ore komt, die vervolgens de bijzondere olifant rekruteert voor zijn nieuwste, groter dan levensgrote entertainment onderneming, Dreamland.

Dumbo zweeft naar nieuwe hoogten naast de charmante en spectaculaire lucht acrobaat, Colette Marchant, tot Holt ontdekt dat Dreamland vol zit met duistere geheimen.

10. Peter en de draak

Al jaren maakt Houtsnijder Meneer Meacham kinderen blij met zijn verhalen over een woeste draak die diep in de donkere bossen van de Pacific Northwest woont. Zijn dochter Grace, die werkt als boswachter, vindt die verhalen maar ongeloofwaardig. Totdat zij Peter ontmoet.

Peter is een mysterieuze jongen zonder huis en familie die samen beweert te leven met een gigantische, groene draak genaamd Elliott. De beschrijvingen die Peter over de draak vertelt, lijken verdacht veel op de draak uit de verhalen van Meneer Meacham.

Daarom gaat Grace samen met haar vriendin Natalie op zoek naar de waarheid. Een zoektocht die resulteert in wonderlijke vriendschappen.

11. Janneman Robinson & Poeh

Disney’s hartverwarmende live-actionavontuur Christopher Robin vertelt het verhaal van Janneman Robinson, het jongetje dat vroeger talloze avonturen beleefde met Winnie de Poeh in het Honderd Bunderbos en nu is opgegroeid tot een volwassen man die de weg is kwijtgeraakt.

12. Peter Pan & Wendy

Deze live action is exclusief gemaakt voor Disney+

Als het aan de jonge Wendy ligt, wordt ze nooit volwassen. Met haar twee broers belandt ze in een magische wereld waar ze de eeuwig jonge Peter Pan ontmoet.

Samen beleven ze spannende avonturen op het eiland Neverland waar ze het moeten opnemen tegen Peters grootste vijand kapitein Haak.

13. Maleficent

Maleficent vertelt het verhaal van Disney’s meest roemruchte slechterik, uit de klassieker Doornroosje.

Verraad heeft het hart van Maleficent in steen veranderd, en nu zint ze op wraak. In een verwoede poging om de moerassen waarover zij heerst te beschermen, spreekt Maleficent een onomkeerbare vloek uit over het pasgeboren prinsesje Aurora.

Als ze opgroeit, raakt Aurora verstrikt in een hevige strijd tussen het bosrijke koninkrijk waar ze steeds meer van is gaan houden, en het mensenrijk waarover ze ooit zal heersen.

Maleficent beseft dat Aurora wel eens de sleutel kan zijn naar vrede tussen beide rijken, en besluit een drastische beslissing te nemen die hun beide werelden voor altijd zal veranderen.

14. Maleficent: Mistress of Evil

In Disney’s Maleficent 2 zien we Maleficent en haar peetdochter Aurora. Ze trekken hun complexe familieband in twijfel wanneer ze in verschillende richtingen worden getrokken door naderende huwelijken, onverwachte bondgenoten en duistere nieuwe krachten.

De jaren zijn goed geweest voor Maleficent en Aurora. Hun relatie, geboren uit liefdesverdriet, wraak en een uiteindelijke liefde, bloeit op. Toch bestaat er nog steeds een haat tussen mensen en feeën. Aurora’s naderende huwelijk met Prins Phillip is een reden tot feest in het Koninkrijk van Ulstead en de naburige Moren.

De bruiloft dient namelijk als vereniging van de twee verschillende werelden. Wanneer een onverwachte ontmoeting een krachtig, nieuw bondgenootschap introduceert, worden Maleficent en Aurora in tegengestelde partijen uit elkaar getrokken in de Grote Oorlog, waarbij hun loyaliteit op de proef wordt gesteld en ze zich moeten afvragen of ze echt familie kunnen zijn.

15. Alice in Wonderland

Alice, nu 19 jaar oud, keert terug naar de bizarre wereld waar ze als kind voor het eerst kwam, en gaat op reis om te achterhalen wat haar ware lot is.

Dit Wonderland is een wereld die je fantasie te boven gaat en zoals je nog nooit hebt gezien. De bijzondere personages waar je zo gek op was, komen nu nog (kleur) rijker tot leven dan ooit.

We hebben de Mad Hatter, de Witte Koningin, de Rode Koningin, het Witte Konijn en nog meer. Alice In Wonderland is een genot voor je ogen, oren en hart, en een zegevierende filmervaring waar kijkers van alle leeftijden door gegrepen zullen worden.

16. Alice in Wonderland: Through the Looking Glass

Net als haar vader trotseerde Alice Kingsleigh de zeeën en oceanen om daarna weer terug te keren naar Engeland met haar bevindingen.

Eenmaal terug in Londen volgt ze een vlinder door een magische spiegel die leidt naar de bijzonder wereld van Underland.

Daar wordt ze herenigd met haar oude vrienden het Witte Konijn, Absolem, de Cheshire Cat en de Mad Hatter. De Mad Hatter is slechts een schim van zichzelf: hij heeft zijn fantasie en dwaasheid verloren. De White Queen vertrouwt daarom Alice toe op een missie om terug te gaan in het verleden om de Mad Hatter in een race tegen de Tijd te redden voordat alles te laat is.

17. Pinokkio

Deze live action is exclusief gemaakt voor Disney+

Pinocchio is een houten marionet die ervan droomt een echte jongen te worden. Door de oude Geppetto wordt hij tot leven gewekt en wordt hij opgevoed als zijn eigen zoon. Pinocchio is echter niet vies van wat kattenkwaad.

18. 101 Dalmatiërs

Cruella’s mode-ontwerpster Anita en haar echtgenoot Roger zijn dolblij als hun Dalmatiërs Pongo en Perdita de trotse ouders worden van een nest schattige puppies.

Als Cruella hier van hoort, zet ze alles op alles om de vachtjes van de Dalmatiërs pups te pakken te krijgen voor haar nieuwe kledinglijn.

Als ze samen met twee stuntelige handlangers alle puppies uit Lonen probeert te ontvoeren, slaan de vachtjes op de vlucht en loopt het verhaal uit op één van de grootste en meest komische reddingsacties ooit.

19. 102 Dalmatiërs

De vertederende Dalmatiër pup Noppes en haar gewiekste papegaaienvriendje Waggelmans beleven grappige en spannende avonturen in hun poging om alle schattige puppies te redden uit de handen van de gemene Cruella de Vil!

In deze tweede film wordt Cruella De Vil wegens goed gedrag uit de gevangenis ontslagen. Ze belooft nooit meer bontjassen te zullen aantrekken.

Lang houdt de sluwe Cruella het helaas niet vol. Al snel smeedt zij ‘hondse plannen om haar droomjas te kunnen laten maken. Noppes en Waggelmans steken hier een stokje voor en in een doldwaze achtervolging wordt Cruella uiteindelijk uitgeschakeld!

20. De Kleine Zeemeermin

De film vertelt het verhaal van Ariel, een prachtige en ondernemende jonge zeemeermin die graag op avontuur gaat.

Ze is de jongste dochter van Koning Triton, maar ook de meest tegendraadse. Ariel wil dolgraag meer weten over de wereld buiten de zee en wanneer ze het land aan de oppervlakte bezoekt, valt ze als een blok voor de knappe Prins Eric.

Ondanks dat haar vader haar verboden heeft om met mensen te praten, moet ze haar hart volgen. Ze maakt een deal met Ursula, de kwade zeeheks, waardoor Ariel de kans krijgt het leven op het land te ervaren. Maar deze deal blijkt niet alleen haar leven, maar ook haar vaders plek op de troon in gevaar te brengen.

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.