Deze zomer opent een gloednieuw themagebied. Het vroegere backlot gedeelte van het Walt Disney Studios Park is helemaal omgebouwd tot een Avengers Campus met gloednieuwe attracties, restaurant en fotolocatie. Vorig jaar opende Cars Road Trip, een thema rond Pixar film Cars  en een ingekorte route tegenover de Studio Tram Tours attractie die er voorheen stond.

Op 27 februari 2018 kregen fans van Disneyland Parijs geweldig nieuws te horen. De Walt Disney Studios, het kleinste Disney Park ter wereld welk nooit echt op gang geraakte tot een volwaardig park krijgt de volledige aandacht van The Walt Disney Company voor een grote make over met 3 nieuwe themalanden, een eigen Main Street, tal van nieuwe attracties en een groot meer. In totaal gaat The Walt Disney Company hier 2 miljard euro aan investeren om er een volwaardig park te maken. De uitbreidingen zouden gebeuren tussen 2020 en 2025. Echter door de corona pandemie zijn alle plannen intussen ongeveer een jaar vertraagd, de vraag is of de uitbreidingen nu allemaal alsnog op termijn tegen 2025 afgeraken of het nu echt verder rolt richting 2026.

Fase 1 bestond uit de Studios Tram Tour te sluiten en flink in te korten omdat deze in de weg stond voor de verdere uitbreidingen van het park. In de plek van de attractie volledig te vernietigen werd er besloten deze een stuk korter te maken en een volledig nieuw thema te geven, namelijk Cars Road Trip. Dit Pixar thema kwam trouwens gelijk ook goed van pas vermits deze tegen andere Pixar gebieden en attracties ligt. Hierdoor werd de naam van het themaland Toon Studios onlangs veranderd naar Worlds of Pixar waaronder Toy Story Playland, Ratatouille, Crush Coaster en twee attracties waaronder de nieuwe Cars Road Trip vallen.

In Fase 2 dat deze zomer voltooid geraakt opent Avengers Campus. Ook dit themaland werd veranderd van naam. Eerder was dit backlot, nu krijgt deze de naam Avengers Campus. In tegenstelling tot Worlds of Pixar waar slechts één attractie werd aangepast en voor de rest enkel de naam, werd in dit themaland letterlijk alles volledig omgetoverd in een gloednieuw themaland met gloednieuwe attracties, restaurant en fotolocatie waar je Marvel superhelden kunt ontmoeten.

Met fase 2 in het vooruitzicht dat bijna voltooid is, is de vraag wat er verder gaat gebeuren met het Walt Disney Studios Park. Fase 1 en fase 2 waren nog maar slechts het puntje van de ijsberg. Fase 3, fase 4 en fase 5 zullen namelijk de grootste uitbreidingen zijn en die gaan er voor zorgen in tegenstelling tot fase 1 en fase 2, dat het Walt Disney Studios Park dubbel zo groot gaat worden qua oppervlakte tegenover we het park nu kennen.

Fase 3, dat normaal dit jaar in 2022 voltooid moest worden zou een nieuwe hoofdweg creëren in het park dat mooi centraal zou liggen en alle themalanden met elkaar zou verbinden, ook de toekomstige fase 4 en 5. Het zou een soort Hollywood boulevard worden. Bij deze uitbreiding zou aan het einde van deze hoofdweg een gigantisch meer te vinden zijn waar je helemaal rond kunt wandelen en waarachter de 2 nieuwe themalanden die in fase 4 en 5 zouden openen te vinden zijn. Het zou ook voor nieuwe verbindingswegen zorgen naar Worlds of Pixar en de Avengers Campus themagebieden.

Het nieuwe aangelegde meer dat tegelijk als hub en eyecatcher gebruikt zal worden, zal maar liefst 2,87 hectare groot zijn en verschillende themalanden zullen hieraan verbonden zijn zodat dit echt een centraal punt in het park zal worden. Het meer zal niet gebruikt worden voor transport gebruik, dus er zullen geen bootjes voor gasten hierop plaats vinden. Men wilt dit meer vooral gaan gebruiken om shows op te voeren, zowel tijdens de dag als tijdens de avond.
Er zal ook nog een aparte basin voorzien zijn voor floats in op te slaan, wat doet vermoeden dat we op het water soms paradefloats kunnen zien voor entertainment/shows. Dit doet men bijvoorbeeld ook al tijdens de avond show Fantasmic! in Walt Disney World en in Tokyo Disneyland gebruiken ze dit zowel voor dag als avond entertainment.

De plannen doen trouwens ook uitschijnen dat er op termijn een nieuwe attractie in het Toy Story Playland gebied zou kunnen openen. Hierover is nog niks gecommuniceerd of over bekend, ondanks het wel op de concept foto’s mee voorzien is. Het kan goed zijn dat deze dus op termijn alsnog aangekondigd gaat worden.

Fase 4 is de opening van een gloednieuw themagebied dat er opnieuw voor gaat zorgen dat het park een stuk groter zal worden met meer capaciteit.
In 2023 zou er een volledig themaland geopend worden in het thema van Frozen. Al is deze datum voorlopig ook nog een twijfel vanwege de vertragingen die zijn opgelopen door de corona pandemie. We gokken zelf dus eerder dat we dit themaland meer mogen verwachten richting eind 2023 / zomer 2024. Dit nieuwe themaland krijgt een Frozen attractie, meet en greet met characters uit Frozen, verschillende winkeltjes en een restaurant dat zicht zal krijgen op het meer.

De attractie van Frozen zal mee één van de eye catchers van het park worden.Deze attractie zal een gelijknamige attractie worden zoals de ‘Frozen Even After’ attractie in het Epcot Park, Walt Disney World. Ook hier zal de attractie een darkride worden met bootjes die door verschillende scenes van onze vrienden van Frozen zal gaan.

Het bijzondere aan deze attractie is dat een deel van het traject achteruit wordt afgelegd. Hoe de attractie in Parijs zal heten, is nog niet bekend. Maar op de plannen is wel duidelijk dat deze darkride groter zal zijn dan die in Amerika. Met een langere overdekte wachtrij, een groter gebouw, ruimere boten en misschien ook extra scènes.

Uiteraard zul je regelmatig wel eens een bewoner uit de Frozen film tegenkomen in Arendelle, maar om zeker te zijn van een leuke meet en greet zal er een speciale locatie voorzien worden in dit themaland.
Figuren als Elsa, Anna, Kristoff en Olaf zullen hier regelmatig hun opwachting maken om met jouw een babbeltje te slaan en een leuke foto te maken.

In dit themagebied dat gebaseerd is op Arendelle zullen verschillende winkeltjes gevestigd zijn die verschillende Disney Parks merchandise zullen verkopen. Het aanbod zal veel verder gaan dan enkel ‘Frozen’. In dit themaland zal er een restaurant gebouwd worden dat volledig in het thema staat van Frozen. Daarnaast zal dit restaurant een prachtig zicht geven op het meer waar op regelmatige basis entertainment zal plaatsvinden.

We komen dan aan bij fase 5. De grote vraag momenteel is wat dit themaland zou worden. Er werd aangekondigd dat tegen 2025 een Star Wars themaland hier zou openen, vanwege de corona is de kans groot dat dit intussen verplaatst gaat worden naar 2026. Echter zijn er de laatste 2 jaar geruchten dat er kans is dat het Star Wars themaland er misschien toch niet gaat komen. Ook bij laatste interviews die plaats vonden rond de uitbreidingen sprak men wel over Avengers Campus, het Frozen themaland en het grote meer, maar over het Star Wars land word het woordje Star Wars niet meer gebruikt. Is men misschien aan het denken voor hier toch een ander thema neer te zetten dat binnenkort aangekondigd kan worden? De kans is groot, en wij hebben zelf eventueel al 3 ideetjes waarop Disney wel eens aan het broeden kan zijn.

Laten we eerst beginnen met als de plannen voor fase 5 gewoon doorgaan en het toch het Star Wars themaland zal worden..

De laatste grote uitbreiding en tevens themaland opent zijn deuren, namelijk Star Wars land. Bij de opening zal er een grote attractie zijn, een meet en greet, restaurant en verschillende winkeltjes. Net als bij het Marvel themaland spreekt men hier van een fase 1, waardoor het kan zijn dat in een latere fase ook nog een 2de Star Wars attractie zal openen.

Attractie ‘Star Wars Ride – Rise of the Resistance Trackless Dark Ride’ – Star Wars: Rise of the Resistance is een trackless darkride. De attractie is grotendeels een spoorloze darkride en bevat kortdurende rit in een simulator gebaseerd op het thema van de Star Wars-franchise, met het concept van gasten die zich rekruteren voor de Resistance, maar moeten ontsnappen naar een nieuwe schuilplek, omdat hun huidige schuilplek bekend is geworden bij de First Order. Op weg naar deze schuilplek worden ze onderschept door de First Order en gevangen genomen in een Star Destroyer, waaruit ze vervolgens moeten ontsnappen.

Het achtergrondverhaal van de attractie is dat gasten de attractie betreden als rekruten voor de Resistance. Gasten betreden de attractie via een gebouwtje met daarop een kanon, om vervolgens via allerlei wegen langs een rotsachtig terrein enkele grotten te betreden waarin de Resistance zijn intrede heeft gedaan om te schuilen tegen de First Order. De wachtrij loopt vervolgens een ruimte met een voorshow in, alwaar BB-8 enkele computers bedient. Plots roept een stem dat er een binnenkomend bericht en verschijnt er een hologram van Rey. Hierin meldt ze dat enkele van haar Resistance-collega’s op weg zijn om een Star Destroyer uit te schakelen die op weg was naar Galaxy’s Edge, om zo hun geheime schuilplaats te beschermen. Omdat de schuilplaats in Galaxy’s Edge niet langer veilig is, moeten de rekruten zich naar een nieuwe schuilplaats op een andere planeet begeven. De gasten verlaten de ruimte vervolgens, om aan boord te gaan van een transportschip dat bestuurd wordt door Luitenant Bek (een Mon Calamari) en Nien Nunb, beiden aanwezig in de vorm van animatronics. Het transportschip is een simulator, waar gasten staand in plaatsnemen. Na ‘vertrek’ naar de nieuwe schuilplaats wordt het transportschip echter onderschept door de First Order, die ontdekt hebben dat het schip rekruten voor de Resistance vervoert. Het schip wordt met een trekstraal de launch bay van een Star Destroyer ingetrokken, alwaar het transportschip tot stilstand komt en de deuren openen. Gasten verlaten het schip om vervolgens in een fysieke launch bay van de Star Destroyer uit te stappen.

In de launch bay staan enkele tientallen mannequins in de vorm stormtroopers, waarvan enkele zijn uitgerust met bewegende onderdelen (zoals een bewegende arm of een draaiend hoofd). Gasten worden door attractiemedewerkers, verkleed als First Order-soldaten, naar een cel gevoerd ter verhoor. Als gasten in groepen van 16 worden opgesloten in een cel, dimmen de lichten en worden ze van bovenaf door een roosterplafond ondervraagd door generaal Hux en Kylo Ren. Als zij worden weggeroepen, wordt een van de celwanden opengebrand en opent zich een deur, waarna ze worden bevrijd door enkele andere medewerkers, verkleed als Resistance-leden. Deze medewerkers plaatsen de gasten in groepen van 8 in een voertuig, dat bestuurd wordt door een droid. Een video verschijnt, waarin Finn zegt dat de droids geprogrammeerd zijn om de voertuigen naar een reddingscapsule te sturen, zodat de gasten de Star Destroyer stiekem kunnen verlaten.

De voertuigen, onderdeel van een spoorloos-darkride-systeem, vertrekken op hun tocht door de Star Destroyer, om vervolgens te worden ontdekt door enkele stormtroopers, die de voertuigen beschieten met laserpistolen. De voertuigen ontsnappen via een lift nabij enkele AT-ATs, alwaar ze wederom worden beschoten door stormtroopers. Een animatronic van Finn schakelt de stormtroopers echter uit door op hen terug te schieten. Via de lift worden de voertuigen naar de brug geleid, waar een animatronic van Kylo Ren een animatronic van generaal Hux sommeert om de beveiligingsschilden te activeren, omdat hij vermoedt dat de Resistance de rekruten (i.e., de gasten) komt redden. Terwijl de voertuigen achteruit proberen te ontsnappen, worden ze opgemerkt door Kylo Ren, die ze vervolgens achtervolgt en de gasten probeert uit te schakelen met zijn lichtzwaard. Nadat de voertuigen enkele op Resistance-schepen schietende kanonnen passeren, worden ze tegengehouden door een animatronic van Kylo Ren, die de voertuigen naar zich toetrekt door zijn gebruik van de Force. Doordat er (hoogstwaarschijnlijk door een Resistance-schip) een gat wordt geschoten in de wand van de Star Destroyer net achter Kylo Ren, verliest hij zijn beheersing van de Force, en kunnen de voertuigen ontsnappen om vervolgens een reddingscapsule in te rijden. De reddingscapsule is een simulator waarin het darkridevoertuig wordt gefixeerd. Vervolgens maakt de simulator een daadwerkelijke vrije val, als ware het een reddingscapsule die losschiet van de Star Destroyer. Middels verdere simulatietechniek vliegt de reddingscapsule vervolgens terug naar Galaxy’s Edge. Daar aangekomen, rijden de voertuigen achterwaarts de reddingscapsule uit, en komen ze buiten uit in hetzelfde rotsachtige gebied als waar gasten de attractie eerder betraden. Een animatronic van luitenant Bek verwelkomt ze terug in Galaxy’s Edge, waarna de voertuigen naar het uitstapstation rijden. Daar kunnen gasten de attractie verlaten, om vervolgens weer uit te komen in de straten van Galaxy’s Edge.

Er zal een speciale meet en greet locatie komen waar je verschillende personages van de Star Wars films zult tegenkomen. Naast deze meet en greet locatie zul je op regelmatige basis de Storm Troopers zien verschijnen in dit Star Wars themaland.

In het Star Wars themaland waan je je echt alsof je in een ander universum zit. In dit themaland zullen er verschillende winkeltjes staan die een hele collectie aan Disney Parks & Star Wars merchandise zal verkopen.

Net zoals in de andere themalanden zal er ook in dit themaland een eigen restaurant komen.

En wat als er toch geen Star Wars themaland komt in Fase 5?
Omdat er momenteel grondig de geruchten doen die het Star Wars themaland op twijfel zetten, bestaat de kans er volgens ons op dat het of te wel zal gaan om een Rapunzel themaland, Zootropolis of een Encanto themagedeelte.

Rapunzel Themaland – Ondanks Rapunzel erg populair is, is er in de Disney Parken eigenlijk maar weinig te vinden rond deze Disney prinses. Vermits het Star Wars themaland naast Frozen zou komen te liggen, zou een Rapunzel themaland beter naast Frozen passen waardoor het wel eens kan zijn dat ze deze piste volgen. Rapunzel zou dan ook hier als eerste park haar eigen attractie kunnen hebben. In Tokyo DisneySea’s Fantasy Springs is men momenteel bezig aan zo’n themaland waardoor het makkelijk zou zijn om dit over te kopiëren naar het Walt Disney Studios Park.

Een andere optie is een Zootopia themagebied. Ook deze is een enorm populaire film die nog steeds te weinig aandacht krijgt in de Disney Parken. Shanghai Disneyland is momenteel zo een eigen themaland voor Zootopia aan het bouwen, waardoor dit ook opnieuw weer handig kan zijn voor het Walt Disney Studios Park om een soort gelijk kopie hiervan over te nemen en deze naast het Frozen themaland te plaatsen.

Een derde optie volgens ons is een zeer recente trouwens.. En dat zou zijn een Encanto themaland. Deze film is enorm populair en weet zelfs bijna het record van Frozen plat te walsen. Een slimme zet zou dus ook zijn hier iets mee te doen, en een frozen themaland en een encanto themaland naast elkaar zouden letterlijk de 2 toppers der Disney animatie filmen zijn.

Recent gaf Lin-Manuel Miranda, die liedjes maakte voor Encanto aan dat hij een gesprek en interview had met Bob Chapek, de huidige CEO van The Walt Disney Company en daarin aangaf dat een themagebied rond Encanto waar nu soms al over gedroomd word door kijkers van de film wel eens werkelijkheid kan worden en hij hier dan zeker aan wilt meewerken.

Het huis zou zo bijvoorbeeld het middelpunt kunnen worden en een attractie herbergen, het dorpje ervoor kan dan beschikken over winkeltjes en eetgelegenheden. De verschillende bewoners van het huis zouden dan ook door dit themaland voor meet en greets kunnen rondlopen.

Er staat komende jaren dus nog enorm veel op de planning voor het Walt Disney Studios Park en fase 5 zal afwachten worden welk thema het krijgt. Waar kijk jij het meest naar uit? 

 

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.