Momenteel zijn het voor Disney ook geen makkelijke tijden. Disney haalt voorlopig enkel zijn inkomsten vooral uit zijn nieuwste streamingplatform dat vorig jaar op 12 november 2019 officieel van start ging in Nederland, Canada, Australië en Amerika. Sinds deze week volgde ook bijna alle landen in Europa en de UK, België moet helaas nog wachten tot ergens in juni 2020 volgens de verwachtingen.

Gelukkig begon Disney met zijn eigen platform dat toch zorgt voor inkomsten. Momenteel zijn alle Disney Parken wereldwijd gesloten, ook bioscoopzalen zijn in verschillende landen gesloten waardoor release’s van films niet doorgaan, producties liggen stil kortom Disney ziet overal zijn inkomsten letterlijk “verdampen”.

Momenteel is Disney ook alle opties aan het bekijken wat ze kunnen doen met de film “Black Widow”. Deze film waar Marvel films flink naar uitkijken zou normaal op 24 april 2020 in de bioscoopzalen moeten draaien, maar dit lijkt onwaarschijnlijk dat dit zal gebeuren vermits de meeste landen nu al verlengingen hebben gebracht aan lockdowns en ook deze kunnen nog eens verlengd worden.

Eén van de opties die men momenteel bekijkt is om eventueel Black Widow op Disney+ te zetten dat je daar voor een klein bedrag kunt huren om hem te bekijken. Hierdoor haalt Disney dan toch nog inkomsten, extra mensen naar zijn streamingservice en kunnen ze de kosten die ze voor de film gemaakt hebben terug winnen.

Onward gaat binnenkort ook op Disney+ verschijnen, in tegenstelling tot Black Widow die Disney misschien betalend wilt maken, zal Onward voor alle abonnees beschikbaar zijn om “gratis” te bekijken via hun abonnement.

Het is voor Disney sowieso erg zoeken en een uitdaging om de juiste manieren uit te zoeken en het hoofd boven het water te houden. Zelfs al zouden de bioscopen stilletjes aan weer open gaan wanneer de release datum voorzien is, is het ook nog niet totaal zeker of de bioscoopzalen dan ook direct weer vol zullen lopen.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.