Tijdens de koude winterdagen is er niets heerlijker dan een warme chocolademelk terwijl je geniet van een heerlijke Disney film terwijl je onder een fleecedeken ligt vanop de bank.

Vandaag maken we een recept gebaseerd op Pixar film ‘Coco’. Met dit recept maken we een overheerlijke chocomelk waar je absoluut bij je partner of huisgeno(o)t(en) mee gaat scoren.

Het onderstaande recept is gebaseerd op ongeveer 2 a 3 mokken.

Wat hebben we nodig?
600 gram bitterzoete chocoladeschilfers/chocoladedruppels (zolang het maar smelt chocolade is)
1 liter slagroom (die al hard geklopt is)
700 ml melk
30 gram karamelpasta
6 theelepels kaneel
1 theelepel cayennepoeder (optioneel)
Lange vingers (boudoirs)

Werkwijze
1. Breng een steelpan op een middelhoog vuur met de chocolade schilfers of chocoladedruppels. Opzich maakt dit niet zo uit, zolang je maar gebruik maakt van smeltchocolade. Ook hier kun je zelf een beetje beslissen welke smaak je neemt. Als je echt een zoetebek bent is melkchocolade ideaal, indien je echt zoals ons de perfecte chocolademelk wilt maken vinden we het toch belangrijk bitterzoete chocolade te nemen.

2. Als de chocolade begint te smelten voeg je ongeveer 240ml slagroom toe en roer je vaak terwijl de chocolade blijft smelten. Let op dat het enkel smelten is op een middelhoog vuur, het is niet de bedoeling dat het ligt te koken op een hoog vuur.
Dompel het boudoir koekje hierin en haal het er snel weer uit zodat deze niet plat/te mals gaat worden. Laat drogen, deze kun je op het einde mee bij de chocolademelk serveren. Je kunt eventueel zoals op de foto de helft van het koekje in chocolade dompelen en de andere helft in slagroom, de keuze is volledig aan jou.

3. Voeg 2 theelepels kaneel toe en blijf roeren.

4. Voeg de rest van de liter slagroom toe en blijf roeren tot de chocolade glad is. Het zou een soort chocolademousse effect moeten geven maar dan lopender, want we maken uiteraard chocolademelk.

5. Voeg de andere 4 theelepels kaneel toe en roer tot alles goed gemengd is.

6. Voeg de karamelpasta toe, indien je dit toch niet zou hebben mag dit eventueel ook karamelsaus zijn die wat dikker is (zorg wel dat je rond de 30 gram zit, meet het af). Indien je graag een tikkeltje spicy aan je chocolademelk wilt geven voeg je 1 theelepel cayennepoeder toe, maar dit laatste is puur optioneel. Blijft intussen verder roeren.

7. Voeg langzaam de melk toe terwijl je het erdoor roert. Zodra alles goed is gemengd, zet je het vuur op medium, blijf nog steeds vaak roeren, en laat je het opwarmen tot je ongeveer 3-5 minuten lang stoom ziet opstijgen.
Haal de steelpan van het vuur en schep in mokken en garneer met eventueel nog wat extra karamel of bestrooi met nog wat kaneelpoeder of chocoladeschilfers.  Vergeet je boudoir er niet mee naast te serveren.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.