Walt Disney World zette woensdag zijn deuren deels weer open en bood bezoekers met een mondmasker zo weer dineren en winkelen aan, maar om terug te genieten van de attracties, de parken, de shows en parades is er voorlopig nog geen spraken. Dit terwijl Florida langzaam weer op gang komt na een lockdown vanwege het coronavirus.

De winkelstraat Disney Springs in Orlando (vergelijk met Disney Village zoals wij die kennen in Disneyland Parijs), was de nieuwe realiteit van het leven in het COVID-19-tijdperk grimmig. Zo is parkeren beperkt, zijn er veel barrières gevormd om de sociale afstand te kunnen bewaren, de openingsuren van Disney Springs zijn ingekort en de castmembers moeten op zeer regelmatige basis oppervlaktes ontsmetten wat vaker door mensen aangeraakt kan worden.

Aan de bezoekers werd gevraagd om temperatuurcontroles te ondergaan voor ze Disney Springs mochten betreden, en mondmaskers zijn verplicht. Voor de Amerikanen is het zeer hard wennen en best een grimmige sfeer dat ze niet gewoon zijn op ‘The Happiest Place on Earth”.

Op de website van Disney Springs staat ook deze waarschuwing: “COVID-19 is een uiterst besmettelijke ziekte die kan leiden tot ernstige ziekte en overlijden”.
“Door Disney Springs te bezoeken, neemt u vrijwillig alle risico’s op zich die verband houden met blootstelling aan COVID-19”.

Als onderdeel van de gefaseerde heropening van Florida na een virtuele economische stop midden maart om de verspreiding van het virus tegen te gaan, zullen volgende week meer restaurants en bars worden geopend.

https://youtu.be/fMk63rpvAuU

Walt Disney World hoopt snel na Disney Springs ook de Disney Parken op het domein weer te heropenen

Themaparken ondernemen eindelijk stappen om weer te openen nadat ze wekenlang gesloten zijn gebleven, en dat zou de broodnodige ondersteuning kunnen bieden voor afgezwakte Disney-aandelen.

The Walt Disney Company en Comcast van Universal Studios en SeaWorld Entertainment zullen donderdag hun heropeningsplannen indienen bij de lokale autoriteiten, volgens een nieuwsbericht waarin een woordvoerder wordt geciteerd van Orange County in Florida, waar de themaparken zich bevinden. Universal doet deze vandaag op 21 mei over de plannen voor heropening, terwijl de andere waaronder Walt Disney World op een later tijdstip komen, aldus het rapport.

Het nieuws zorgde ervoor dat de aandelen van Disney woensdagmiddag hoger werden verhandeld. De Disney aandelen (DIS) stegen met bijna 5% en bereikten het hoogste niveau sinds begin maart.

De wereldwijde themaparken van Disney, waaronder Walt Disney World in Florida, zijn al weken gesloten sinds de uitbraak van het coronavirus wereldwijd. Deze pandemie kostte The Walt Disney Company intussen miljoenen dollars aan inkomsten in het eerste kwartaal.

Terwijl de parken in de Verenigde Staten, Hong Kong, Tokio en Parijs gesloten blijven, opende Disney onlangs Shanghai Disneyland (klik hier) na een sluiting van drie maanden, met een capaciteit van slechts 30%, met veiligheids en gezondheidsmaatregelen. Walt Disney World heeft geen officiële heropeningsdatum vastgesteld, maar accepteert momenteel reserveringen vanaf 1 juli. Disney heeft al stappen ondernomen om een ​​deel van de verliezen als gevolg van de sluiting van het park te herstellen, waaronder de heropening van het winkelcentrum Disney Springs zoals eerder te lezen in dit artikel.

Analisten hebben opgemerkt dat elke heropening van de Disney parken werledwijd financieel voordelig zou zijn voor Disney. Zelfs met een lage capaciteit met bijvoorbeeld maar 30% zoals in Shanghai Disneyland kan dit de vaste kostenbasis al helpen compenseren.

Paul Golding, analist bij Macquarie Capital, zei vorige maand dat themaparken openluchtlocaties zijn in plaats van afgesloten ruimtes zoals bioscopen, restaurants of cruiseschepen. Gasten kunnen dit daarom zien als een lager risico op overdracht via de lucht waardoor je door corona besmet kunt geraken.

Ander goed nieuws voor Disney is dat de National Basketball Association naar verluidt overweegt om Walt Disney World als haar eerste speelsite wanneer het seizoen 2019-20 wordt hervat. Het NBA-seizoen is, samen met vele andere sportevenementen, opgeschort vanwege de pandemie van het coronavirus. Ook dit zou een financiële boost geven aan Walt Disney World.

Na een daling van meer dan 40% dit jaar tijdens de uitverkoop en het dieptepunt van het coronavirus op 23 maart, heeft het aandeel van Disney een deel van de verliezen intussen weer hersteld. Het handelt momenteel rond de 118 dollar per aandeel, ongeveer 19% lager dan het vorige jaar.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.