Nadat in maart snel verschillende acties ondernomen werden in de Disney Parken die nog open waren zoals Walt Disney World, Disneyland Californië en Disneyland Parijs om het coronavirus tegen te gaan terwijl de parken open waren, moesten ook deze uiteindelijk sluiten waardoor wereldwijd de Disney Parken hun deuren moesten sluiten en er nog weinig nieuws over de Disney Parken te horen was.

De laatste 2 weken lijkt het erop dat Disney terug steeds meer en meer magie in de wereld kan sturen en ook onze favoriete plekken op aarde waar we even ons volledig kunnen ontspannen meer en meer terug toegankelijk worden. Zo lieten we al weten dat Shanghai Disneyland in mei de deuren weer heropende, en nu lijkt het dat het ook niet meer lang duurt voor alle andere Disney Parken in de wereld. Zo lijkt het er nu op dat spoedig ook Walt Disney World zijn parken geleidelijk weer zal openen.

Gisteren tijdens een ontmoeting met de Orange County Economic Recovery Task Force, stelde Disney een heropening van Magic Kingdom en Animal Kingdom Park voor om te heropenen op 11 juli 2020 en kort daarop een heropening van Epcot en Hollywood Studios op 15 juli 2020. De opening zou technisch gezien al zijn voor deze datums, met een paar “geselecteerde” gasten die de nieuwe beperkingen testen. Let op, het gaat hier wel om een heropening van Walt Disney World, voor Disneyland Californië is er voorlopig nog geen nieuwe heropeningsdatum voorzien. De heropening van Walt Disney World volgt op de aankondiging van Universal Studios Orlando die het in juni een aantal van zijn parken zal heropenen.

De taskforce heeft de plannen intussen al goedgekeurd, dus is het nu wachten op goedkeuring van gouverneur Ron DeSantis. De burgemeester van Orange County, Jerry Demings, heeft de voorstellen al gezien en ook hij keurt de heropening van Walt Disney World goed.

“We denken dat ons heropeningsplan een zeer doordachte, methodische en gefaseerde aanpak weerspiegelt”, zei Jim MacPhee, senior vice-president operations bij Walt Disney World, tijdens de woensdagbijeenkomst.

Telkens wanneer een nieuwe Disney Park heropent, moet Disney zich houden aan de regels en voorschriften van de CDC, waaronder grote capaciteitsbeperkingen, verminderde openingstijden, belemmeringen om sociale afstand te stimuleren, vereisten voor mondmaskers te dragen voor mensen ouder dan 2 jaar en voldoende handdesinfecterend middel op verschillende locaties, zoals aan de toiletten, plekken in de parken en aan de uitgang van attracties.

Walt Disney World is het grootste domein in de wereld met de meeste Disney Parken. Walt Disney World word hierdoor na Shanghai Disneyland het 2e Disney Parken Resort dat zijn deuren heropent en ook voor The Walt Disney Company zal dit zeker een mooi voordeel zijn. De meeste inkomsten van Disney Parken zijn namelijk afkomstig van Walt Disney World.
Over een heropening van Disneyland Parijs zijn momenteel nog geen concrete of officiële plannen. Op het internet zijn er veel geruchten te lezen, maar zolang wij hier niets officieel of correct over vinden zullen wij hier ook niet over berichten.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.