Afwijzingen maken we liever niet mee, toch hebben we er allemaal al eens mee te maken gehad. Iedereen verwerkt dit op zijn of haar eigen manier. Vaak nemen we dit op als een motivatie om er uit te leren en sterker van te worden, andere laten dan al weer eens hun hoofd hangen.

Ook Disney kreeg hier veel mee te maken. En ondanks veel afwijzingen is Disney wereldwijd één van de sterkste merken geworden, en inderdaad één van de meest winstgevende bedrijven van Amerika.

“The Happiest Place On Earth” of beter gezegd “De gelukkigste plek op aarde” was echter geen gemakkelijke of duidelijke weg naar succes. Het gerucht gaat dat het concept voor één van de meest bezochte toeristische locaties en themaparken in Noord-Amerika meer dan 300 keer werd afgewezen door bankiers en financiers.

Ondernemer zijn kan een echt eenzaam iets zijn, vaak vervuld van twijfel en zelfs depressie. Voor degenen die worstelen om hun motivatie te vinden om door te gaan met hun droom en visie, kan Walt Disney als potentiële inspiratie dienen als een van de meest buitengewone visionairs van de 20e eeuw. Zoals Walt Disney het zelf zou zeggen “If you can dream it, you can do it!”

Nadat het eerste cartoonbedrijf van Disney in de vroege jaren 1920 faalde, pakte hij zijn koffers om te proberen acteren in Los Angels. Disney faalde ook hierin, maar creëerde wel Oswald the Lucky Rabbit, wat zijn eerste versie was van wat uiteindelijk Mickey Mouse werd.

Disney leefde in armoede, en leefde zeker niet rijkelijk. Vaak at hij enkel bonen omdat de schulden opliepen. Ook begon hij richting een depressie te geraken rond deze periode.

Walt Disney heeft een visie en zonder doorzettingsvermogen hiervoor zou The Walt Disney Company niet het bedrijf zijn dat het vandaag is geworden. Met de wereld van Walt Disney over meerdere themaparken verspreid over duizenden hectares in Florida, en het themapark Disneyland dat zich uitstrekt van locaties in Los Angeles tot Hong Kong, Parijs en Tokio, is het idee een doorslaand succes.

De ironie is dat één van de meest creatieve visionairs van de 20e eeuw feitelijk werd ontslagen wegens gebrek aan creativiteit van zijn plaatselijke krant. De krant Kansas City Star werd later gekocht door Disney toen ze ABC kochten.

Disney World in Orlando is nu uitgegroeid tot de grootste single-site werkgever in de VS en met een groepsinkomen van meer dan $50 miljard per jaar, het is nu bijna haast onmogelijk te bedenken dat Walt Disney vroeger afwijzingen kreeg met wat The Walt Disney Company dankzij hem bereikt hebben.

Helaas stierf Walt Disney in 1966 en kreeg hij nooit de opening van het gigantische Walt Disney World in Florida te zien, welke in 1971 opende om te worden wat het vandaag is. Het park zou nooit het daglicht hebben gezien als Disney niet volhield na 300 afwijzingen van financiers.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.