Het Walt Disney Studios Park zal verleden tijd worden. Vandaag tijdens het 32 jarige bestaan van Disneyland Parijs maakte men plannen bekend voor de toekomst waaronder ook een gloednieuwe naam voor het park.

Geschiedenis

In 2002 opende het Walt Disney Studios Park zijn deuren. Een tweede park op de grond van Disneyland Parijs, net naast het Disneyland Park dat reeds 10 jaar eerder opende. Het tweede park was al snel een zorgenkindje en was ook het kleinste en meest sfeerloze park van alle Disney Parken wereldwijd. Sinds de overname van The Walt Disney Company in 2018 werd er een grote uitbreiding en makeover aangekondigd. Het park zou in de loop der jaren flink uitbreiden en een nieuwe uitstraling krijgen.

Nieuwe naam

Met deze grote uitbreiding (het park wordt dubbel zo groot) en een nieuwe uitstraling, waarvan de werken nu overal in het park vol op bezig zijn is er gekozen voor een nieuwe naam. Het studios thema gaat helemaal niet meer relevant zijn, waarom is er besloten dat het park een nieuwe naam krijgt, namelijk ‘Disney Adventures World’. Het park zal verschillende werelden laten beleven, zoals het recent geopende Avengers Campus, later de wereld van Frozen, en laat ons niet vergeten dat de laatste uitbreidingen ook al werelden waren zoals Toy Story Playland en Ratatouille (gebaseerd op Parijs).

De naamswijziging zal doorgaan wanneer de wereld van Frozen officieel geopend zal worden.

Gasten beginnen aan een reis die de magie en emotie van onze geliefde franchises combineert met verkenningen naar getrouw nagebouwde nieuwe werelden. Deze belangrijke evolutie inspireerde ons om het park een nieuwe naam te geven, wat een levendig nieuw hoofdstuk inluidde voor Disneyland Parijs.
Met onze toewijding om de grenzen van onderdompeling en innovatie te verleggen, creëren we adembenemende nieuwe ervaringen en spectaculaire momenten in Disney Adventure World die meer dan ooit zullen resoneren met onze gasten. Het zal unieke avonturen bieden in meeslepende werelden, die dienen als een perfecte aanvulling op Disneyland Park.
– Natacha Rafalski, voorzitter van Disneyland Parijs
Vandaag veranderen we het verhaal van het Walt Disney Studios Park, door te evolueren van ‘how it’s done’-soundstages naar feestelijke theaters en avonturen die tot leven komen in meeslepende werelden. Deze volledig gerealiseerde avonturenwerelden zullen de focus worden van de nieuwe identiteit van het park en verschijnen als rijken die gasten ontdekken naarmate ze dieper in het park navigeren en worden uitgenodigd om deel te nemen aan avonturen geïnspireerd op onze meest geliefde verhalen.
– Tom Fitzgerald, Walt Disney Imagineering Chief Storytelling Executive en Senior Creative Executive voor Disneyland Parijs

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.