In totaal zijn tussen december 2019 en januari 2020 al 12 titels verwijderd van Disney +. Deze omvatten belangrijke titels zoals Pirates of The Caribbean en Home Alone 1 & 2. Het is niet ongewoon dat inhoud wordt verwijderd uit streamingdiensten, zoals bijvoorbeeld Netflix. Het verschil is dat Disney al hun inhoud bezit, terwijl Netflix gebruikmaakt van licenties voor bepaalde inhoud en tijd van andere bedrijven, zoals bijvoorbeeld van Disney.

Veel mensen die een abonnement hebben op Disney+ vragen zich af waarom dit gebeurt. In het begin van Disney+ had een woordvoerder namelijk woordvoerder bevestigd dat inhoud niet zou worden verwijderd. “Er zal niet elke maand een rotatie systeem zijn waarbij films verdwijnen” Deze verklaring werd door Disney vrijgegeven.

Een woordvoerder van Disney + bevestigde aan Gizmodo dat een klein aantal titels het platform had verlaten vanwege kwesties met betrekking tot verouderde deals. Al die titels die zijn vertrokken, keren echter terug naar de service zodra die licenties verlopen.

Echter zijn zeer veel Disney+ abonnees ontevreden over het verwijderen van inhoud van Disney+. Als Disney opener was in plaats van stilletjes titels te verwijderen zouden fans veel eerder vergevingsgezind zijn. Disney moet transparant zijn en een voorbeeld nemen aan bijvoorbeeld Netflix en zelfs hun andere stomende service Hulu. Deze streamingendiensten kondigen netjes aan wanneer er bepaalde content van hun platform gaat verdwijnen.

Bestaande licentieovereenkomsten zullen  voor een aantal jaar voor onbepaalde tijd gevolgen hebben voor Disney+. Veel van deze deals werden al lang geleden gesloten voordat Disney begon te werken aan hun eigen streamingdienst.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.