Dat 2020 een zwaar jaar was voor The Walt Disney Company hoeven we vast niet te zeggen. Vooral de Disney Parken hebben wereldwijd flink afgezien door het sluiten van uiteindelijk zelfs alle Disney Parken ter wereld.

Intussen zijn de meeste parken opnieuw operationeel, al dan niet met een zeer beperkte capaciteit uiteraard. Voor het Disneyland Resort in Californië en Disneyland Parijs zijn de deuren momenteel nog gesloten. Al was Disneyland Parijs sinds juli wel weer enkele maanden operationeel voor Frankrijk voor een tweede keer in een strenge lockdown ging. Disneyland Resort in Californië daarin tegen is inmiddels al sinds maart gesloten voor publiek waar de impacts dus het grootst is.

Ondanks het zware jaar ziet de voorzitter van de Disney Parken, Josh D’Amaro 2021 juist zeer positief in waarin steeds meer lichtpuntjes zullen volgen en ook de jaren erna ziet hij zeer positief voor de Disney Parken.

Aangezien het Pfizer-vaccin goed op weg is in termen van distributie in de Verenigde Staten maar ook bijvoorbeeld in Europa, zal het toerisme waarschijnlijk weer groeien in de Disney Parken wereldwijd, wat betekent dat er in de toekomst meer gasten de Disney Parken zullen kunnen bezoeken. Disney merkt de laatste tijd al een toename in de Disney Parken wereldwijd die geopend zijn, vooral Disney World tijdens de feestdagen – waar Magic Kingdom, EPCOT, Animal Kingdom en Disney’s Hollywood Studios vaak de capaciteit raken. Bovendien zal 2021 een spectaculair jaar worden vermits men daar de viering van het 50-jarig jubileum op het programma heeft staan. Deze verjaardag zal sowieso voor de gasten, Disney en hun medewerkers al veel enthousiasme brengen en een positieve noot geven. Ook Disneyland Parijs heeft volgend jaar een spectaculair jaar klaar staan met de 30ste verjaardag, en de uitbreidingen in het Walt Disney Studios Park die momenteel vol op aan de gang zijn, zal er voor zorgen dat Disneyland Parijs ook fantastische jaren heeft klaar staan.


Voor wie Josh D’Amaro niet zou kennen, het is iemand die zeer positief en veel liefde voor de Disney Parken heeft. Josh D’Amaro is steeds met een hoopvolle blik naar de Disney Parken blijven kijken, zelfs op de meest grimmige momenten in 2020. Hij was in Walt Disney World en Downtown Disney in Disneyland kort nadat de massale ontslagen waren aangekondigd, dit om castmembers te troosten en een reden te geven om positief te blijven tijdens zo’n moeilijke tijd.

D’Amaro is een groot voorstander geweest van de heropening van Disneyland Resort en heeft ervoor gezorgd dat Disneyland en Disney California Adventure voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen voor gasten.

Dit jaar kunnen gasten bij Disney World een geheel nieuwe EPCOT verwachten! World Showcase wordt vergezeld door World Celebration, World Nature en World Discovery, en hoewel we geen exacte einddatum hebben voor alle renovaties van het EPCOT park, heeft Disney aangegeven dat verschillende projecten een prioriteit zijn en open zullen zijn voor het 50-jarig jubileum. vieringen. Remy’s Ratatouille Adventure en een uitbreiding van het Franse paviljoen zullen beide in 2021 debuteren.

Ook voor Disneyland Parijs gaan de werken in de Walt Disney Studios park nog steeds door. Zo zal de Studio Tram Tours heropenen in een gloednieuw thema van Cars: Route 69. Aansluitend zou er ook een gloednieuw themaland openen in het teken van Marvel. Dit zou in 2 fases gebeuren. Bij dit gloednieuwe land horen 2 nieuwe attracties, een meet en greet locatie met de superhelden van Marvel, een restaurant en er zal ook al een nieuwe weg voorzien worden naar de toekomstige hub van de Walt Disney Studios. De komende jaren zullen er nog uitbreidingen volgen zoals een nieuwe hoofdweg en een groot meer, een Frozen themaland en uiteindelijk ook nog een Star Wars land. (Klik hier om alles uitgebreid te lezen over de uitbreidingen van de Walt Disney Studios)

Deze aankondiging geeft veel gasten van de Disney Parken hoop en opwinding voor het komende jaar, aangezien de Disney Parken duidelijk doorgaan met innoveren en de zaken gewoon doorgaan. 

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.