Het is 27 februari 2018 toen Bob Iger, CEO van The Walt Disney Company bekend maakte dat The Walt Disney Company 2 miljard euro zou investeren in het Walt Disney Studios Park van Disneyland Parijs. Tijdens de aankondiging waren de highlights vooral dat er een Avengers themaland zou komen, een Frozen themaland, een Star Wars themaland en een groot meer dat het centrale punt van het park zou worden. Het Walt Disney Studios Park zou zo ook dubbel zo groot als oppervlakte worden, en van het lelijke eendje van alle Disney Parken uitgroeien tot een prachtige zwaan.

Slechts twee jaar later werd er wat roet in het eten gegooid. Er brak wereldwijd een pandemie uit, namelijk het coronavirus waardoor wereldwijd bedrijven continu in lockdown gingen, veel medewerkers die ziek waren en ook aan materiaal geraken was lastig in deze periode. Hierdoor kregen deze plannen ook een flinke vertraging. Intussen word er wel vol op gewerkt en zijn sommige zaken intussen voltooid en zijn andere vol op in de maak.

In dit artikel zetten we even een stand van zaken hoe het nu gesteld is met alles.

1. Avengers Campus
De Avengers Campus is inmiddels een jaar operationeel in het Walt Disney Studios Park. Voorheen was dit het meest gevoelsloze plek in het park met backlot. Veel grijs en baksteen en weinig zaken waardoor het echt bezoekers trok. Met de Avengers Campus kreeg dit gedeelte een geweldige upgrade en makeover. Niet alleen werd Marvel hierdoor geintroduceerd in een Disney Park, ook qua thema, look, sfeer en entertainment zorgde dit in dit deel van het park voor een flinke vooruitgang. Ondanks Avengers Campus nu volledig af is kan het goed zijn dat er in de toekomst nog verder gesleuteld word aan dit themaland. Er was immers sprake dat wanneer het Walt Disney Studios Park een volledige makeover gekregen heeft er waarschijnlijk nog een tweede fase volgt aan de Avengers Campus waar de voormalige Stunt show arena plaats vond. Ze zouden deze oppervlakte dan verder gebruiken als themaland met bijvoorbeeld een nieuwe stuntshow of een attractie.

Voorheen backlot

Nu Avengers Campus

2. Toon Studios => Worlds of Pixar
Voor aankondiging dat The Walt Disney Company 2 miljard euro zou investeren in het Walt Disney Studios Park werd dit gedeelte van het park al flink uitgebreid. Zo kwam er Toy Story Playland met 3 kleinere attracties bij en ook Ratatouille: The Adventure met een franse boulevaerd, shop en restaurant werden toegevoegd. Inmiddels is men kleine details beginnen toevoegen zoals bijvoorbeeld de fotoboot dat nu een Pixar make over gekregen heeft, hier en daar decoratieve details en intussen kreeg dit gedeelte ook een nieuwe naam ‘Worlds of Pixar’.

3. Studio 1
Studio 1, ook wel de grote studio loods genoemd waar je door moet om het Walt Disney Studios Park te betreden krijgt een volledige make over. Dit zal voornamelijk gebeuren in het jaar 2024.
Recent, op 17 maart 2023 werd een bouwvergunning gevraagd voor zowel binnen als buiten een flinke upgrade uit te voeren.

Hoe de buitenkant er momenteel uitziet

Hoe de binnenkant er momenteel uitziet

De binnenkant zal volledig vernieuwd worden, waardoor zeker met drukkere momenten de doorstroom makkelijker zal gebeuren. Er komen ook meer installaties voor bijvoorbeeld ook extra filmposters in het zicht te hangen, het is immers een studios park. Momenteel bevind zich hier ook het restaurant ‘En Coulisse’ deze zal ook compleet verbouwd worden en een meer groene/tuin setting krijgen. Zo zullen er drie grote kunstmatige bomen mee verwerkt worden, een nieuwe betere wachtrij en de capaciteit gaat ook maar liefst omhoog met 530 zitplaatsen om hier te eten.

Het volledige plan voor de volledige binnenkant van Studio 1

Bouwplan van het restaurant ‘En Coulisse’ met 530 extra zitplaatsen en een vernieuwd thema met 3 grote kunstmatige bomen

Ook de buitenkant van Studio 1 krijgt een upgrade. Het zal grotendeels herkenbaar blijven maar zal wat toevoegingen krijgen. Ook hier zal meer ruimte komen voor filmposters zichtbaarheid te geven van aankomende producties die met Disney te maken hebben, maar ook zal het gebouw waar je binnen en buiten gaat wat meer overkapping krijgen.

Voor / Na concept foto

Conceptfoto: Uitzicht op de luifel van Studio 1, met de uitgangen aan weerszijden

4. Toon Studio en Production Courtyard upgrade
We zeiden dat de Toon Studio al grotendeels hernoemd werd naar Worlds of Pixar. Er blijft echter nog wel een klein deel van dit themaland bestaan als Toon Studio en ook deze zal nog wat aanpassingen krijgen. Production Courtyard is één van de eerste pleinen die je ziet in het Walt Disney Studio Park als je Studio 1 bent doorgekomen dus ook hier wilt men nog een flinke upgrade geven zodat zowel de buitenkant van de gebouwen als de lanen en pleinen er beter en mooier gaan uitzien en vooral.. veel groener met meer natuur.
Men heeft hierbij ook oog voor de oude parade route van vroeger opnieuw te voorzien die erna richting het meer zal gaan, dit wijst er ook al zo goed als op dat na dit masterplan waarschijnlijk ook een nieuwe parade zoals de begin jaren van het Walt Disney Studios Park voorzien zal zijn, zeker vermits men hier een volwaardig park van wilt maken.

De werken voor deze delen van het park starten dit jaar nog, namelijk in november 2023 en wilt men tegen mei 2024 af hebben vermits men dan volledig studio 1 onder handen zal nemen zoals we hierboven in punt drie al volledig uitgelicht hebben.

Het faseplan voor Toon Studio en Production Courtyard

Bij Production Yard is er deze zomer al een eerste upgrade geweest, hierin speelt nu een splinternieuwe volwaardige hoogstaande show, namelijk TOGETHER: A Pixar Musical Adventure

TOGETHER: A Pixar Musical Adventure – Toy Story, één van de scenes en Pixar fims die plaats nemen in de show.

Door Production Yard en Toon Studios aan te pakken willen ze dit deel omtoveren tot een theater zone, wat ook goed past vermits aan dit deel van het park voornamelijk grote Disney shows te zien zijn zoals Mickey and the Magican en TOGETHER: A Pixar Musical Adventure.
Hierdoor komen ze ook terug zoals ze eigenlijk ooit dit deel van het park er wouden laten uitzien, namelijk een Theater District, welke er uiteindelijk bij de opening van het park niet kwam.

Conceptfoto: Uitzicht vanaf de uitgang van Studio 1.

Wanneer je uit studio 1 komt en rechts gaat, ga je richting de Toon Studios. Men wilt hier ook een soort Theater straat creëren waar je dan uiteindelijk op grotere pleinen terecht komt. De vloer zal aantrekkelijkere tegels krijgen, er komen meer planten, perkjes en natuur. De buitenkant van het showgebouw van ‘Mickey and the Magican’ zal hierbij ook een upgrade krijgen en beter opvallen. De fotolocatie van Monsters & Co waar ook de schreeuwmeters staan zullen op deze locatie verdwijnen. Of deze volledig verdwijnen uit het park is nog niet zo duidelijk, geruchten zeggen dat deze misschien wel eens verplaatst zouden kunnen worden naar het Worlds of Pixar gedeelte vermits hier op sommige plekken wel ruimte voor is.

Conceptfoto – Uitzicht op het showgebouw van ‘Mickey and the Magican’ en Studio 1 vanaf de rand van de Cars Rallye Quatre Roues attractie

Conceptfoto – Uitzicht wanneer je zelf op het plein voor het showgebouw van Mickey and the Magican zou staan

Wanneer je studio 1 uitkomt en naar de linkerkant zou gaan kom je bij Production Courtyard, ook deze zal een soortgelijknamige upgrade krijgen zoals de voorbeelden die je net zag van de Toon Studios.

Het plein van Production Courtyard zal minder bombastisch zijn en hierdoor wat kleiner worden, maar wel groter genoeg om bijvoorbeeld shows of ander soort entertainment op te kunnen laten plaatsvinden.

Conceptfoto – Nieuw uitzicht vanaf het Production Courtyard plein dat kleiner zal zijn dan het huidige, wel groot genoeg voor shows en andere entertainment.

Conceptfoto – Geen open plein meer voor het showgebouw van TOGETHER: A Pixar Musical Adventure. Ook hier komen perkjes en een weg naar het showgebouw.

5. Promenade
Wanneer je uit studio 1 komt zul je recht voor je een promenade zien. Je zult via deze route nog steeds richting Tower of Terror kunnen wandelen, maar vanaf dan zal er een heel nieuw stuk grond vrijkomen, deze promenade met allemaal tuinen die knipogen naar verschillende Disney films leid je naar het grote meer en de nieuwe themalanden zoals bijvoorbeeld Frozen. Deze promenade kun je wat vergelijken met Main Street USA en Central Plaza dat alle landen met elkaar verbind. Zo zal Toy Story Playland een nieuwe extra ingang krijgen die gelinkt zal zijn aan de promenade.

Conceptfoto van de promenade, een nieuw stuk dat toegevoegd word aan het Studios Park.

We kennen intussen allemaal wel de grote Buzz Lightyear die je verwelkomt als je Toy Story Playland binnenkomt, met de nieuwe extra ingang zullen aan die ingang nu ook een grote Woody en Jessie te zien zijn.

Concept foto – Nieuwe extra ingang naar Toy Story Playland

Er zal ook een extra stukje aan de promenade komen dat op een tuingedeelte met gazebo lijkt. De gazebo en tuingedeelte is gebaseerd op het park uit de film Mary Poppins. Vanaf de gazebo zullen kleine happenings gedaan kunnen worden zoals bijvoorbeeld kleine showtjes of muzikanten.

Conceptfoto – Gazebo voor kleine showtjes of live muziek.

6. Rapunzel attractie
Rapunzel krijgt voor het eerst een eigen attractie in een Disney Park. Aan het einde van de promenade zul je rechts een attractie vinden in het thema van Rapunzel. Dit zullen ronddraaiende boten zijn uit de scene van ‘I See The Light’. De attractie is gebaseerd op de gelijknamige draaiende theekopjes attractie van Mad Hatter uit Alice in Wonderland dat in het Disneyland Park staat.

Conceptfoto van de nieuwe rapunzel attractie

Constructiefoto/bouwplan van de rapunzelattractie

7. Het grote meer
Het studios Park krijgt nog meer oppervlakte. Er komt namelijk een groot meer waar onder andere shows kunnen worden opgevoerd. Denk zo bijvoorbeeld aan avondshow zoals men al in de Amerikaanse Parken of Tokyo hebben.

Conceptfoto van het grote meer

Aan het grote meer zal ook een restaurant gebouwd worden. Het zal een elegant restaurant met bediening aan tafel worden met 250 zitplaatsen aan het meer. Met zijn Art Nouveau-ontwerp biedt het restaurant een adembenemend panoramisch uitzicht over het meer, samen met speciale meet-and-greet-mogelijkheden met Disney-personages.

Concept foto van het restaurant aan het meer

8. Frozen Land
Als gasten het hart van het park naderen, verwelkomt Elsa’s ijskasteel hen van veraf. Deze prachtige structuur staat bovenop een besneeuwde berg van 40 meter hoog, direct naast een meer van 3 hectare. Het koninkrijk Arendelle zal zijn poorten openen voor het publiek “voor het eerst in eeuwigheid”, en bij deze gelegenheid zullen vele ervaringen wachten, waaronder een nieuwe attractie die gasten meeneemt op een reis naast iconische personages uit de wereld van Frozen. Het dorp – met zijn op film geïnspireerde bouwstijl – zal de thuisbasis zijn van een winkel en een restaurant met gerechten met een Scandinavisch tintje. Daarnaast kunnen gasten hun favoriete personages ontmoeten tijdens een koninklijke Meet & Greet die ze zich voor altijd zullen herinneren.

Conceptfoto van het Frozen Themaland gebied

Conceptfoto van het Frozen themaland gebied vanaf de grond

De attractie van Frozen zou het derde zijn in de Disney Parken wereldwijd. Die van Disneyland Parijs zou echter de langste route hebben waardoor je hier het langst van de attractie kunt genieten.

Conceptfoto van de Frozen Attractie in het nieuwe themagebied

In Hong Kong Disneyland zal eind dit jaar het nieuwe Frozen Themaland openen waardoor ze met de bouwwerken al veel verder staan als ons. Voor Disneyland Parijs zal het uiterlijk en indeling van het land bijna volledig hetzelfde zijn waardoor dit al een mooie kijk geeft wat er voor Disneyland Parijs te wachten staat. Voor Disneyland Parijs staat de openingsdatum van het Frozen themaland meer verwacht richting 2025.

Foto uit Hong Kong Disneyland van Frozen land dat later dit jaar opent.

Foto uit Hong Kong Disneyland van Frozen land dat later dit jaar opent.

Foto uit Hong Kong Disneyland van Frozen land dat later dit jaar opent.

9. Star Wars land of toch iets anders?
In 2018 werd aangekondigd dat bij de expansie van het Walt Disney Studios Park een promenade, groot meer en twee nieuwe themalanden zouden toegevoegd worden. Het zou hier gaan om het Frozen Themaland waarna Star Wars land zou volgen. Terwijl er vol op gewerkt word aan het Frozen themaland werd er al snel sinds enkele jaren gezwegen over Star Wars land. Ook bij aankondigingen of updates word er over vanalles gesproken behalve het Star Wars themaland lijkt niet meer aan bod te komen. Komen ze op deze plannen terug en komt er hierna voorlopig even geen nieuw themaland omdat ze bijvoorbeeld verder willen werken aan andere updates in de studios en even de energie terug in hun hoofdpark het Disneyland Park willen steken of komt er een heel ander plan en komt er een nieuw themaland ipv het geplande Star Wars land? Dit laatste zou wel eens kunnen, intussen kwamen hier al enorm veel geruchten over twee andere kandidaten.

Laat ons eerst even terug richten op het normaal gesproken voorziende Star Wars land

Conceptfoto voor Star Wars land in het Walt DIsney Studios Park

Ook dit land zou in twee fases komen zoals de Avengers Campus wat we eerder in dit artikel besproken hadden. Het themaland bestaat intussen al in de Amerikaanse resorts en zou hier volledig op gebaseerd zijn. Het zou een grote attractie bevatten dat qua technische snufjes hierdoor de nummer één attractie zou worden in Disneyland Parijs, verschillende winkeltjes, een restaurant en een meet en greet locatie.

Foto van één van de winkeltjes in Star Wars land in de Amerikaanse parken

Foto van Star Wars land in de Amerikaanse parken

Foto van Star Wars land uit de Amerikaanse parken

Foto van Star Wars land uit de Amerikaanse parken

Intussen zijn er dus geruchten en lijkt Disney dit ook een soort van te bevestigen dat een Star Wars themaland voor het Walt Disney Studios Park er toch niet inzit. Momenteel zijn er geruchten dat er bijvoorbeeld een Avatarland of Lion King Land zou kunnen komen. De meeste volgen hierin wel de stelling van een Avatar land omdat hier onlangs een nieuwe film van verschenen is en er nog gaan volgen, deze filmfranchise razend populair is en het bestaande Avatar land in Disney’s Animal Kingdom in Walt Disney World adembenemend mooi is en één van de favorieten is van de Amerikaanse bezoekers daar.

Avatarland overdag in Walt Disney World

Avatarland ‘s avonds in Walt Disney World

Attractie van Avatar in Walt Disney World

De werken zijn dus vol op aan de gang in het Walt Disney Studios Park om er een fantastisch volwaardig park van te maken, iets wat dit park dringend nodig had. Intussen zijn de eerste voltooiingen al gedaan, zo is de Avengers Campus erbij gekomen, krijgt het Pixar gedeelte een opknapbeurt en spoedig zullen ook Production Courtyard, de Toon Studios en Studio 1 een make over krijgen. Wanneer dit achter de rug is zullen we waarschijnlijk ook kunnen genieten van het grote meer, de promenade en het Frozen themaland. Wat er daarna zal komen is momenteel nog onduidelijk maar uiteraard zullen we hier over enkele maanden opnieuw een update uitbrengen!

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.