Tijdens de uitzonderlijke sluiting van Disneyland Parijs vanwege de Corona Pandemie, zetten de backstageteams, vergezeld met vrijwilligers van de Disney VoluntEARS, zich in om verenigingen en omliggende gezondheidsinstellingen te helpen meer dan 100 ton voedsel te doneren alsook beschermingsmiddelen en andere medische benodigdheden met een marktwaarde van meer dan 1,5 miljoen euro.

Deze donaties zijn mogelijk gemaakt dankzij de voortdurende inzet van het bedrijf voor zijn associatieve partners, maar ook dankzij de enorme mobilisatie van Cast Members die achter de schermen werken, maar ook van Disney VoluntEARS, deze werknemers die hun vrije tijd geven om de mensen te helpen die het het meest nodig hebben.

Herverdeeld door nationale verenigingen zoals de Secours populaire français, het Rode Kruis, les Restaurants du Coeur of door lokale sociale kruideniers zoals de Oasis in Serris. Veel groenten en fruit, eiwitten, snacks, zuivelproducten, snoep, dranken en andere lekkernijen hielpen de inwoners van Ile-de-France wat hulp te bieden.

Disneyland Paris schonk ook beschermende medische apparatuur zoals maskers aan de prefectuur Seine-et-Marne, die verantwoordelijk was voor de herverdeling volgens de behoeften van de ziekenhuizen op de afdeling. Bovendien kon de regio Île-de-France, zoals veel ziekenhuizen en verpleeghuizen, profiteren van donaties van items die als bescherming werden beschouwd, zoals regenponcho’s, die in samenwerking met de Hôpital Foundation aan het verplegend personeel werden uitgedeeld.

De Disney VoluntEARS namen ook deel aan de distributie van beschermende maskers aan de inwoners van Serris, een naburige stad van Disneyland Parijs, en aan de heropening van de scholen door het onderwijzend personeel te helpen door het aanbieden van recreatieve en leuke workshops.

Om het leven van kinderen die tijdens de opsluiting in het ziekenhuis zijn opgenomen gemakkelijker te maken, heeft Disney VoluntEARS ook korte educatieve tutorials van thuis gemaakt, die hen via partnerziekenhuizen zijn toegestuurd. Deze video’s werden aangevuld met kits met benodigdheden om de tutorials uit te proberen en enkele duizenden speelgoed items werden uitgedeeld om kinderen te laten wachten op de terugkeer van ziekenhuisbezoeken met hun favoriete Disney-personages.

Al deze acties maken deel uit van de benadering van sociale verantwoordelijkheid van Disneyland Parijs, die sinds de opening in 1992 is toegewijd aan het ondersteunen van verenigingen en naburige lokale autoriteiten die werken voor kinderen, gezinnen en de bescherming van milieu.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.