Tijdens de winterse maanden kan de verveling wel eens toeslaan, zeker na de feestdagen.
Afgelopen jaar bracht Disney verschillende leuke games uit. Zowel die je alleen kunt spelen, als voor met een gezelschap. Zowel als gezelschapsspel als computergames. We zetten ze even voor je op een rijtje zodat je al snel die verveling aan de kant kunt zetten!

1. Disney Dixit
Het populaire Dixit spel dat al verschillende varianten had, bracht afgelopen jaar ook een eigen Disney versie uit.
Dixit Disney is een eenvoudig en luchtig bordspel van verhalen vertellen, interpretatie en giswerk. Spelers worden uitgedaagd en blij als ze een reeks kaarten met prachtige Disney-thema’s onthullen. Zoek de link bij een raadselachtige omschrijving voor een van de onthulde kaarten, vind de juiste afbeelding en scoor punten. Met 84 nieuwe kaarten gebaseerd op iconische Disney & Pixar films, van Steamboat Willie tot Turning Red, zal Dixit Disney spelers boeien.

Hoe werkt Dixit?
In het spel Dixit kiest een speler in het geheim een kaart en geeft daarover een hint voor zijn medespelers. De hint kan een woord zijn, een stuk van een liedje, een raadselachtige zin,… De andere spelers kijken in hun eigen handkaarten en zoeken een kaart die bij deze tip zou kunnen passen. Dan worden de gekozen kaarten en de kaart waar het echt over gaat onder elkaar gemengd en open gelegd. Wie de juiste kaart eruit haalt, wordt beloond. Wordt de kaart van een medespeler aangeduid, dan ontvangt ook hij hier punten voor.

2. Disney Speedstorm
Disney Speedstorm is een gratis racespel met je favoriete Disney helden voor op zowel computer als op gameconsoles. Het spel bevat in-game aankopen, maar je kunt gerust dit spel ook gratis spelen. Je kunt met dit racespel ook in multiplayer modus gaan en ook gamen tegen je vrienden.

Om de 2 maanden is er een seizoen waarin steeds een nieuwe Disney wereld toegevoegd word. Zo zullen er steeds meer en meer Disney personages te verkrijgen zijn.

Het racespel is vergelijkbaar zoals het populaire mario kart waar je buiten het racen ook kunt driften, boosten, power ups kunt krijgen maar ook je tegenstanders het erg moeilijk kunt maken.

3. Disney Lorcana
Als je een verzamelaar bent (of geweest) van de Pokemon kaarten of een echte Disney verzamelaar bent dan is Disney Lorcana zeker iets voor jou. Disney Lorcana is een meeslepend ruilkaartspel. Gebruik magische inkten en de kracht van Lorcana om je team van Disney personages samen te stellen. Sommige personages zullen bekende vrienden zijn. Andere zullen fantastisch opnieuw worden uitgevonden.

Dit spel is voor iedereen of je nu nieuw bent bij kaartruil spellen, een ervaren speler of enkel een verzamelaar. Je ontdekt een andere wereld van handelen, spelen en natuurlijk het belangrijkste: plezier!
In dit spel kruip je in de huid van een Illumineer (engels voor verlichter), met de kracht om magische inkt te gebruiken om glimpen van Disney personages op te roepen. Sommige van deze glinsteringen zullen verschijnen als bekende Disney vrienden (denk zo aan Mickey Mouse), terwijl andere nieuwe en fantastische vormen aannemen (zo heb je ook bijvoorbeeld Mickey Mouse als eigenzinnige tovenaar).
Samen met je team van glimmers, race je tegen andere Illumineers om kennis te verzamelen en de eerste speler die 20 kennis bereikt (ook wel 20 lore genoemd), wint!

Lees alles over Disney Lorcana op onze uitgebreide pagina, klik hier

4. Disney Dreamlight Valley
Naast Disney Speedstorm bracht Disney ook het spel Disney Dreamlight Valley uit, een openwereld waar je continu wel iets te doen zult hebben.

In het ooit idyllische Dreamlight Valley leefden Disney- en Pixar-personages in vrede met elkaar samen – totdat de Forgetting plaatsvond. Sindsdien wordt het dorp geteisterd door Night Thorns, die de vrolijke herinneringen aan deze magische plek hebben weggeveegd. De hopeloze bewoners van Dreamlight Valley kunnen geen kant op en hebben zich teruggetrokken achter de gesloten deuren van het Dream Castle.

Het is nu aan jou om de verhalen van deze wereld te ontdekken en de magie terug te brengen naar Dreamlight Valley!

5. Disney Villainous
Dit gezelschapsspel dat in het teken van de Disney Schurken staat, bestaat al een tijdje maar brengt nog steeds uitbreidingen uit en dat was ook zo het afgelopen jaar.
Wanneer je het eerste spelbord ‘Disney Villainous The Worst Takes It All’ hebt, kun je later uitbreidingen komen om deze game steeds verder uit te breiden.

In het gezelschapsspel Disney Villainous veranderen de spelers in de slechteriken van de Disney verhalen. Ze hebben allemaal een duister doel en proberen lastige helden in de weg te zetten bij de andere spelers. Het spel Disney Villanous bevat unieke Disney illustraties en kunstzinnige speelfiguren.

Meer weten over dit unieke gezelschapsspel? Klik hier

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.