Voor het eerst in de geschiedenis zijn alle Disney Parken over de hele wereld meerdere weken gesloten. De parken blijven misschien nog wel voor een lange tijd dicht, niemand weet voorlopig nieuwe heropening data. Disney heeft de term ‘onbepaald’ gebruikt, dus hoewel we niet weten wanneer de parken precies zullen heropenen, weten we dat ze er waarschijnlijk anders uit zullen zien dan we gewoon zijn.

Onderstaande punten zijn gebaseerd op wat Bob Iger onlangs vertelde over zijn visie voor de toekomst van Disney waaronder de Disney Parken, wat we al gezien hebben dat de Aziatische Parken als maatregels hebben getroffen en zullen treffen, en technologische mogelijkheden waarvan we weten dat Disney deze ter beschikking heeft.

Gefaseerde heropening

Toen Disneyland Parijs samen met de Amerikaanse parken in maart sloot, werd het gefaseerd gesloten. Eerst kwamen de shutdowns van het park, gevolgd door de sluitingen van de resorts en het winkel- en eetgedeelte van Disney Village en Disney Springs in Amerika. Shanghai Disneyland (dat de eerste van de parken was die werd gesloten) is al enkele weken in een gefaseerde heropening die is begonnen met de resorthotels, winkel- en eetruimtes.

We gokken erop dat wanneer Disneyland Parijs zal heropenen, alles niet tegelijkertijd op dezelfde datum wordt geopend. Volgens de patronen die we al hebben gezien, is het logisch om aan te nemen dat Disney Village en sommige Disney Hotels mogelijk voorafgaand aan het Disneyland Park en de Walt Disney Studios zelf openen.

We weten dat het niet eenvoudig zal zijn om Disney-parken en resorts te heropenen. Voorraden inslaan, variërend van kippenpoten tot cola tot toiletpapier, de attracties weer in actie krijgen, medewerkers terugbrengen, en het opzetten van training voor nieuwe procedures zal niet van de ene op de andere dag gebeuren, zelfs niet als de zaken eenmaal op gang komen.

Controle van lichaamstemperatuur

De nasleep van de aanslagen op 11 september 2001 in New York, Amerika bracht ons tassencontroles in de Disney Parken, een veiligheidsmaatregel die nog steeds van kracht is.

Bob Iger vertelde Barrons onlangs dat, “net zoals we nu tassencontroles uitvoeren voor iedereen die onze parken binnengaat, het kan zijn dat we op een gegeven moment een onderdeel toevoegen dat de temperatuur van mensen opneemt …”

Hoewel het een grote verandering zal zijn die de toegang tot de parken zal vertragen, zou het voor Disney niet onmogelijk zijn om te vertrekken, omdat het al wordt gebruikt in de delen van het Shanghai Disney Resort die zijn heropend. Touchless temperatuurcontroles werden ook uitgevoerd op passagiers die aan boord gingen van een Disney Cruise in de weken voordat die in maart werden opgeschort.

Maskervereisten

In Shanghai moeten gasten in de heropende winkel-, eet- en hotelruimtes van Disney een masker dragen tijdens hun hele bezoek (behalve tijdens het dineren) – naast sociale afstand. De castleden in dat resort dragen ook maskers.
Laat ons hierbij echter niet vergeten dat in de Aziatische landen het bij de meeste al een gewoonte is om een masker te dragen, daar is dit totaal niet ongewoon. Zwakkere mensen, mensen die ziek zijn of zelfs gewoon mensen die er zich veiliger voelen dragen al jaren lang zo’n masker wat helemaal niks te maken heeft met het coronavirus.

In de Amerikaanse parken en Disneyland Parijs zal het waarschijnlijk dus ook niet direct zo’n vaart lopen, als het al zou gedaan worden verwachten we dat dit ook maar enkel voor een korte begin periode zal zijn. Europese landen en Amerika zijn niet gewend van mondkapjes te dragen zoals in de Aziatische landen wel het geval is. Daarnaast mogen we niet vergeten dat het in de zomer vaak een hittegolf kan zijn in zowel Disneyland Parijs als de Amerikaanse parken en dan zo’n masker dragen zeker niet aangenaam is.

Virtuele wachtrijen

Hoe houd je een veilige sociale afstand van anderen in een themapark met tienduizenden dagelijkse bezoekers? Ik weet zeker dat Disney daar dagelijks over vergadert, maar een manier om congestie te verminderen, is door lijnen te elimineren.

We weten al dat Disney de capaciteit heeft om virtuele wachtrijen te gebruiken sinds dat proces is gebruikt voor de populaire attractie Rise of the Resistance in Walt Disney World sinds de opening in december 2019. Deze werkt door bezoekers in Disney Parken de My Disney Experience-app te laten gebruiken om deel te nemen aan een virtuele wachtrij die uiteindelijk de gast zal vertellen wanneer hij moet terugkeren en zich bij de fysieke lijn moet aansluiten wanneer gasten met hogere “instapgroepen” worden verwerkt. Dit elimineert de noodzaak om gasten urenlang in één lange rij te stoppen.

Deze technologie zou kunnen worden uitgerold naar andere populaire attracties die traditioneel lange rijen hebben om gasten over de parken te verspreiden.

Sla de voorshow (Preshow) over

Veel Disney-attracties vertellen een verhaal en een deel van die scène speelt zich vaak af met een preshow-ervaring die tientallen mensen samenbrengt in een krappe ruimte om een ​​video te bekijken of een andere vorm van visuele en auditieve verhalen te ervaren voordat ze op de daadwerkelijke bewegende attractie gaan. Voorbeelden van attracties met preludes zijn onder meer bijvoorbeeld Star Tours, Tower of Terror en Phantom Manor. Het is mogelijk dat deze preshow-attracties gedurende een bepaalde periode kunnen worden geannuleerd.

Tijdelijk geen shows en parades

Disney zal waarschijnlijk proberen om zoveel mogelijk voor de hand liggende bronnen van overbevolking te elimineren, en de beroemde parades en vuurwerkshows komen onmiddellijk als problematisch naar voren in een wereld waar sociale afstand nog steeds bovenaan de agenda staat. Dit zijn tenslotte de momenten waarop de meerderheid van alle Disney-gasten tegelijkertijd hele delen van het park overspoelt. Dus wanneer de Disney-parken heropenen, verschijnen parades en shows mogelijk niet onmiddellijk opnieuw, of in ieder geval niet zoals we er in het verleden van genoten hebben.

Verminderde capaciteit

Doorgaans bereikt Disneyland Parijs alleen de maximale capaciteit van gasten en sluit het zijn poorten voor extra gasten op een zeer beperkt aantal data per jaar (meestal rond oudejaarsavond). Maar het is heel goed mogelijk dat Disney (of lokale functionarissen) besluiten dat een veilig aantal gasten voor een wereld na een pandemie lager is dan wat traditioneel was toegestaan. Het is ook mogelijk dat de openingstijden worden verkort om elke avond meer tijd te besteden aan grondige reinigingsprocedures.

Dit kan niet alleen het geval zijn in de parken, maar ook in de restaurants.

Voordat het land vrijwel werd stilgelegd vanwege de COVID-19-uitbraak, eisten veel staats- en lokale overheden dat restaurants op halve capaciteit werkten. Het is mogelijk dat deze vereiste blijft bestaan ​​terwijl het land en de magische wereld van Disney geleidelijk en voorzichtig worden heropend.

Zelfs op volle capaciteit is het moeilijk om een ​​tafel te krijgen in een van de beste restaurants van Disney, dus het kan nog moeilijker worden om die ervaringen veilig te stellen wanneer de parken heropenen. Terwijl we het hebben over populaire Disney restaurants, wees niet geschokt als de regels rond de interactie tussen Disney personages en maaltijden ook veranderen.

Handdesinfecterende stations

De week voor en de week zelf voor Disneyland Parijs en de Amerikaanse Parken sloten, zagen we mobiele handwas en handdesinfectiestations opduiken rond de Disney parken. Het is bijna gegarandeerd dat we er meer zullen zien wanneer de parken uiteindelijk heropenen, hoogstwaarschijnlijk op hoge en dus risicovolle aanrakingspunten zoals restaurants, snackwagens, de ingang van het park en mogelijk zelfs de attracties. Het is ook mogelijk dat sommige van de tijdelijke handstations in een meer permanente hoedanigheid worden geïntroduceerd, als gevolg van enkele van de methoden die al op de Disney Cruise Line worden gebruikt.

Net zoals de aanslagen van 11 september 2001 de veiligheid van pretparken voor altijd heeft beïnvloed, zal deze pandemie waarschijnlijk een blijvende indruk achterlaten op Disney en andere grote pretparken over de hele wereld. Hoewel sommige aanvullende veiligheids- en gezondheidsmaatregelen uiteindelijk gemakkelijker kunnen worden naarmate we voorbij deze intense fase van de pandemie komen, kunnen sommige veranderingen misschien wel permanent zijn.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.