Voor de fans van de kortfilmpjes Short Circuit is er goed nieuws! Het innovatieve, experimentele programma van Walt Disney Animation Studios dat kortfilmpjes toont, is terug voor seizoen 2 met vijf nieuwe films die sinds vandaag debuteren op Disney+. Het unieke programma, waarbij iedereen in de studio een idee kan pitchen en mogelijk zijn eigen korte film kan regisseren, begon vijf jaar geleden. De eerste groep van 14 films ging in januari 2020 in première op Disney+. De nieuwste oogst, gemaakt door een groep filmmakers afkomstig uit verschillende afdelingen van Disney Animation, verkent vijf unieke visuele en verhalende stijlen.

Met het Short Circuit- programma kunnen filmmakers risico’s nemen in zowel visuele stijl als verhaal, nieuwe stemmen bij Disney Animation incuberen, samen met nieuwe technische innovaties in het filmmaakproces. Door samen te werken met een team van collega artiesten die grote studioprojecten doorlopen en verlaten, heeft elke regisseur een bepaalde tijd en budget om zijn persoonlijke film te maken. De doelen zijn agressief, de resultaten dwingend in diversiteit van ontwerp en verhaal.

1. Crosswalk , geregisseerd door Ryan Green
Een gezagsgetrouwe burger moet zijn innerlijke kracht vinden om de straat over te steken bij een licht dat niet verandert.

2. Dinosaur Barbarian , geregisseerd door Kim Hazel
De strijd tegen het kwaad behoort tot het dagelijkse werk van Dinosaur Barbarian, maar hoe zit het met het buitenzetten van het afval? Soms moet zelfs een superheld zijn act opruimen.

3. Going Home, geregisseerd door Jacob Frey
Een verhaal over opgroeien en de betekenis van thuis waarin een jongvolwassene herhaaldelijk zijn geboorteplaats bezoekt, maar bij elke nieuwe aankomst geconfronteerd wordt met het onvermijdelijke: verandering.

4. No. 2 to Kettering, geregisseerd door Liza Rhea
Op een sombere, gewone ochtend leert een meisje hoe de kracht van het lachen zelfs de meest norse onder haar medebusrijders kan optillen tijdens hun reis naar Kettering.

5. Songs to Sing in the Dark , geregisseerd door Riannon Delanoy
Twee wezens die in de diepten van een donkere grot leven, gaan een strijd aan van akoestische one-upmanship. Naarmate de zaken escaleren, komen ze tot het besef dat ze samen sterker staan.

Trailer

 

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.