Afgelopen week doken er plots berichten op sociale media over de “kusscène” van Sneeuwwitje. Maar van waar kwam die commotie nu precies en hoe reageert Disney en het publiek hierop? In dit artikel gaan we hier even dieper op in.

Het Disneyland Resort in Californië mocht op 30 april eindelijk weer opnieuw de deuren openen na een sluiting van bijna 14 maanden. Het Disneyland Resort was hierdoor het Disney themapark dat het langst zijn deuren gesloten heeft gehouden tijdens de corona pandemie. Op 30 april mochten bezoekers gelijk kennis maken met een geüpdatet attractie van Sneeuwwitje. Deze werd wat moderner gemaakt met betere effecten, enkele duistere/engere scenes werden aangepast omdat vaak voor kinderen de attractie te eng was en het kreeg zelfs een nieuwe naam ‘Snow White’s Enchanted Wish’.


In deze vernieuwde attractie werd één van de laatste scènes volledig aangepast. Hierin zien we hoe de prins Sneeuwwitje weer wakker kust. Ondanks hier nooit problemen op ondervonden werden, kwam er toch een journalist mee naar buiten.

Een journaliste dat een stukje schreef over deze attractie in een lokale krant van San Francisco verklaarde hierin dat dit anno 2021 niet meer kan. Op deze manier kan het volgens de journalist niet zijn dat het oké is iemand te zoenen zonder deze persoon hiervoor toestemming geeft. Er kwam echter veel kritiek op dat dit overdreven politiek correct is en wat als iemand gereanimeerd moet worden, dat er dan ook ineens geen mond op mond beademing gedaan mag worden. Op sociale media kwam er dus al snel na dit artikel een bom van reacties binnen, veel mensen dreven dan ook de spot met dit stukje wat de journaliste geschreven had.

Intussen reageerde Jim Shull ook op de commotie en verdedigde hierbij zijn collega’s van de Disney Imaginering die meegewerkt hadden aan deze vernieuwing van de attractie.
‘Door de jaren heen kunnen culturele verschillen zich voordoen, maar we moeten wel erkennen dat de attractie accuraat is wat betreft het verhaal waarop de film is gebaseerd. Mensen mogen het verhaal natuurlijk niet leuk vinden, maar het ontwerpteam heeft het fantastisch gedaan!’

Wat ons betreft een geslaagde make over en hopen deze vernieuwde versie in Disneyland Parijs te zien!
Bekijk hieronder zelf de vernieuwde attractie en oordeel zelf..

 

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.