De uitbreiding

Op 27 februari 2018 kregen fans van Disneyland Parijs geweldig nieuws te horen. De Walt Disney Studios, het kleinste Disney Park ter wereld welk nooit echt op gang geraakte tot een volwaardig park krijgt de volledige aandacht van The Walt Disney Company voor een grote maker over met 3 nieuwe themalanden, een eigen Main Street, tal van nieuwe attracties en een groot meer. In totaal gaat The Walt Disney Company hier 2 miljard euro aan investeren om er een volwaardig park te maken.

Omdat er zoveel te gebeuren valt en de openingen in delen plaats zal vinden tussen 2020 en 2025 hebben we hier een mooi overzichtje gemaakt om je wegwijs te maken.

Vanwege de COVID-19 Pandemie kunnen onderstaande datums niet meer correct zijn. Enkele zijn reeds verlaat door Disneyland Parijs.

2020

Voormalige attractie Studio Tram Tours zal heropenen op een andere locatie omdat deze plek moest maken voor de uitbreidingsplannen. Deze attractie lag achterin het park maar gaf weinig mogelijkheden om uit te breiden. Door deze te verplaatsen naar een andere locatie heeft men nu plek om een Main street door te trekken waar de 3 nieuwe thema landen zullen aansluiten. Deze attractie krijgt hierdoor een nieuwe route en ingang en krijgt gelijk ook een makeover qua thema. Vanaf nu zal de Studio Tram Tours in het teken staan van Cars: Route 69

2021

Het eerste themaland zal zijn deuren openen en dit volledig in het teken van Marvel. Het voormalige themaland dat backlot noemde zal nu de huisvestiging zijn voor de superhelden van Marvel.
Bij deze uitbreiding openen er 2 nieuwe attracties, een meet en greet locatie met de superhelden van Marvel, een restaurant en zal er een nieuw pad aangelegd zijn richting Café des Cascadeurs dat later toegang zal verlenen tot de Main Street en Hub van de Walt Disney Studios.
Dit is overigens slechts fase 1, later in fase 2 zullen er nog uitbreidingen komen in het Marvel themaland zoals een eigen stuntshow met de Marvel superhelden.


Klik hier om alles over deze uitbreidingen van Marvel thema land te lezen >>

2022

De nieuwe hoofdweg in de Walt Disney Studios dat centraal zal liggen in het park en naast de bestaande themalanden ook de 3 nieuwe themalanden zal linken opent zijn deuren.
Er staat ook een uitbreiding in Toy Story Playland op de planning, wat voor soort attractie dit zal worden is nog niet duidelijk.


Klik hier om alles over deze uitbreidingen te lezen >>

2023

Het jaar waar veel Disney fans naar uitkijken, opening van het Frozen themaland!
Daarnaast gaat er tijdens dit jaar ook het grote meer open waar rond verschillende gebieden liggen en verschillende shows en spektakels opgehouden zullen worden.
Deze krijgt een Frozen attractie, meet en greet met characters uit Frozen, verschillende winkeltjes en een restaurant dat zicht zal krijgen op het meer.


Klik hier om alles over deze uitbreidingen van het meer en Frozen themaland te lezen >>

2025

De laatste grote uitbreiding en tevens themaland opent zijn deuren, namelijk Star Wars land. Bij de opening zal er een grote attractie zijn, een meet en greet, restaurant en verschillende winkeltjes. Net als bij het Marvel themaland spreekt men hier van een fase 1, waardoor het kan zijn dat in een latere fase ook nog een 2de Star Wars attractie zal openen.

Klik hier om alles over deze uitbreiding van Star Wars themaland te lezen >>

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.