De populaire Pirates of the Caribbean franchise ligt al enkele jaren stil nadat destijds Johnny Depp in opspraak kwam en er toen ook een breuk met Disney volgde. Jerry Bruckheimer, de uitvoerende producent van de Pirates of The Caribbean films bevestigde recent opnieuw dat er twee nieuwe films in de maak zijn en hij ook blijft hopen dat Johnny Depp zijn rol als Captain Sparrow herneemt, al is het daarom niet per se voor de hoofdrol.


Twee nieuwe films

Deadline sprak met Jerry Bruckheimer, uitvoerend producent van de Pirates of the Caribbean-films, die opnieuw vertelt over de toekomst van de franchise in de bioscopen. Twee films zijn nog in voorbereiding, zegt de producent, namelijk:

  • De eerste is een reboot van de franchise, met de pen van de scenarioschrijver Jeff Nathanson.
  • Een tweede is een film afgeleid van de bestaande saga, geschreven door Christina Hodson, en die zou worden gedragen door actrice Margot Robbie.

Johnny Depp als Jack Sparrow

Jerry Bruckheimer meld ook nog dat als het aan hem lag, Johnny Depp zou terugkeren als Jack Sparrow, daarom niet per se als hoofdrol. Jerry geeft aan al met hem gesproken te hebben en dat ze nog zullen zien wat er gebeurd.
Jaren geleden had Johnny Depp zich nog uitgesproken tegen een absolute terugkeer als Jack Sparrow, maar de laatste maanden is deze mening al veranderd waardoor hij niet meer helemaal tegen een terugkeer zou zijn, indien de nieuwe film(s) de moeite zouden zijn.

In 2018 kreeg Johnny Depp ruzie met Disney na zijn openbare scheiding van ex-vrouw Amber Heard. Toen de krant The Sun een artikel publiceerde waarin de acteur een ‘vrouwenklopper’ werd genoemd, klaagde hij de tabloid aan wegens laster, omdat het zijn reputatie en carrière zou hebben beïnvloed. Ondanks het verlies van de rechtszaak in het VK, oordeelde de rechtszaak van Depp en Heard in Virginia in 2022 overweldigend in het voordeel van de ervaren acteur, die werd gevolgd door een minnelijke schikking met zijn ex-vrouw. Sinds deze uitspraak van de rechtbank houdt Johnny Depp zich gedeisd in Hollywood.

Populaire Franchise

Johnny Depp speelt al sinds het begin van de Pirates of the Caribbean franchise mee als Jack Sparrow, sinds Pirates of the Caribbean: TheCurse of the Black Pearl uit 2003, die meer dan een half miljoen dollar opbracht aan de wereldwijde kassa, waarmee het de op drie na meest winstgevende film van dat jaar is. Drie jaar later bracht Pirates of the Caribbean: The Secret of the Cursed Chest meer dan een miljard dollar op en Pirates of the Caribbean: At World’s End, een jaar later, iets minder dan een miljard dollar. Hoewel de vierde en vijfde film relatief goed presteerden aan de kassa, blijven ze de laagst gewaardeerde Pirates of the Caribbean-films.

We hopen dat Disney deze zomer op de D23-conventie een officieel punt zal aanbieden aan fans.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.