Cruella speelt zich af in het Londen van de jaren 70. Emma Stone speelt de rol van Cruella, in deze film zie je hoe ze uitgroeit tot de toekomstige Disney Schurk Cruella Devil in een soort oorsprongsverhaal. Ze is een aspirant-punkontwerper en een oplichtster die probeert de rijkste mensen van de samenleving kennis te laten nemen van haar en haar ontwerpen. Gedurende het hele proces wordt ze de beruchte Cruella de Vil.

Dit is natuurlijk maar een trailer, en we weten allemaal dat films niet altijd het beste worden weergegeven door hun trailers. Cruella zou een geweldige film kunnen worden, we zullen gewoon moeten afwachten. Het trackrecord van Disney met live actiefilms is echter relatief wisselvallig. The Lion King, Aladdin en Beauty and the Beast schoten omhoog naar meer dan 1 miljard dollar aan de kassa, maar Dumbo verloor dan weer een aanzienelijk deel van de live action veranderingen, en Mulan ging in première met matte recensies. Hoewel Cruella is geïnspireerd door 101 Dalmatiërs, is het geen directe aanpassing zoals bij de meeste live acties wel het geval is. Disney probeert hier bij Cruella dezelfde formule met Maleficent. Dit was geen verfilming van de animatiefilm, maar een apart verhaal over het schurkenpersonnage.

Cruella zal op 28 mei 2021 in de bioscoopzalen verschijnen. Het zal momenteel nog wel afwachten zijn hoe de corona pandemie zich verder zet. Bedoeling is dat het eerst enkel in de bioscoopzalen verschijnt, maar indien het bezoek aan bioscopen nog beperkt is kan het zijn dat ze de release zowel op Disney+ tegen betaling als in de bioscoop zullen aanbieden, zoals ze volgende maand al voor de animatiefilm Raya and the Last Dragon gaan doen. In het ergste geval kunnen ze ook nog beslissen het enkel op Disney+ uit te brengen zoals het geval was met de live actie versie van Mulan.

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.