Vandaag vierde Tokyo Disneyland zijn 38ste verjaardag. Tokyo Disneyland opende op 15 april 1983. Ter ere van hun verjaardag brachten ze vandaag drie verschillende filmpjes uit van de drie verschillende themalanden in 3D die in 2023 zullen openen als uitbreiding van ‘Fantasy Springs’. De filmpjes tonen ons in 3D modellen een goed en uniek zicht op Neverland van Peter Pan, Arendelle van Frozen en Rapunzel’s toren uit Rapunzel.

Frozen Themaland
Disney’s animatiefilm Frozen komt tot leven in een ruimte die is ontworpen om er net zo uit te zien als Anna en Elsa’s Arendelle. Dit zal vergelijkbaar zijn met de Frozen uitbreiding die momenteel gaande is in het Walt Disney Studios Park van Disneyland Parijs.

In bovenstaande filmpje zien we hoe het kasteel van Arendelle centraal staat in het themaland van Disney’s animatiefilm Frozen en Frozen 2. Links van het kasteel bevind zich dan de reusachtige ijsberg wat ons direct aan het liedje ‘Let it go!’ doet denken dat door Elsa werd gezongen. In het filmpje zie je hoe Arendelle tot leven gewekt zal worden door de verschillende huizen, bruggen en rivier die door Arendelle stroomt.  Het themaland zal een darkride boot attractie bevatten, eetgelegenheden en winkeltjes.

Rapunzel Themaland
Rapunzel is één van de best bekeken Disney animatiefilms en moet zeker niet onderdoen aan Frozen of Moana. Voor het eerst krijgt Rapunzel dan ook een eigen themaland in een Disney Park. 
Er zal ook een attractie met gondels zijn. Gasten gaan aan boord van gondels voor een romantische boottocht over Rapunzel’s “beste dag ooit” terwijl Rapounzel met Flynn Rider naar het lantaarnfestival reist. Ontelbare flikkerende lantaarns verlichten de climaxscène van de attractie, terwijl Rapunzel en Flynn het iconische lied “I See the Light” zingen, wat leidt tot een onvergetelijke finale.

In het nieuwe themaland staat de toren van Rapunzel centraal. Links van de toren vind je ook de kroeg uit de animatiefilm van Rapunzel terug, The Snuggly Duckling. Wanneer je verder gaat zul je een gebouw vinden dat toegang geeft tot de attractie van Rapunzel. Rechts is er ook nog een grote waterval te vinden achter de toren van Rapunzel. 

Peter Pan Themaland
Het laatste gebied in de Fantasy Springs-uitbreiding is Peter Pan ‘s Neverland. Dit omvat onder meer het schip van Captain Hook en Skull Rock, wat een beetje vergelijkbaar is zoals we kennen in Disneyland Parijs.
Bovendien laten deze video’s zien dat Fantasy Springs gebouwen zal bevatten die eetgelegenheden en winkelervaringen kunnen worden.

In het bovenstaande filmpje zien we herkenbare elementen zoals bij ons in Disneyland Parijs. Je ziet hier het schip van Kapitein Haak en Skullrock, vergelijkbaar zoals in het Disneyland Park. In Tokyo gaan ze echter een stap verder en worden meerdere elementen nagebouwd die herkenbaar zijn uit Neverland van Peter Pan. 

In 2023 zou dit alles af moeten zijn en beschikbaar moeten zijn voor de gasten van Tokyo Disneyland. Rond dit tijdstip zou ook bijna het Frozen Themaland in het Walt Disney Studios Park van Disneyland Parijs moeten openen, alsook een groot meer en de verlenging van de Hollywood Boulevard. De Avengers Campus opent volgend jaar al in het Walt Disney Studios Park als één van de drie nieuwe themalanden die behoren tot het grote uitbreidingsplan van het Walt Disney Studios Park. Er is sprake van een Star Wars themaland richting 2025, maar hiervan bestaan intussen twijfels of het nog wel om Star Wars zal gaan en of er toch niet voor een ander thema gekozen zou worden.

 

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.