Vandaag verwelkomende Tokyo Disney Resort opnieuw gasten in hun Disney Parken sinds de sluiting begin februari. Hiermee is dit het laatste Disney Parks Resort dat opnieuw operationeel is in Azië. Eerder gingen Shanghai Disneyland en Hong Kong Disney Resort opnieuw open.

In juli volgen ook op 11 juli Walt Disney World en op 15 april Disneyland Parijs. Voor het Disneyland Resort in Californië is voorlopig nog geen datum bekend.

Na vier maanden van plannen en voorbereiden om de Parken te heropenen en steeds met veiligheidsdiensten in gesprek te gaan konden vandaag de eerste gasten weer voet zetten op Disney bodem en genieten van de prachtige magie dat er hangt. Terwijl gasten binnenkwamen, waren castleden er om okaerinasai te zeggen, wat ‘welkom terug’ betekent.

https://twitter.com/kakunsmic/status/1278102656683106304

“Alle castmembers zullen samenwerken om de parken zo goed mogelijk te laten draaien zodat gasten kunnen genieten van de ervaring”, aldus Disney. “Er kunnen zich gevallen voordoen waarin we onze gasten misschien ongemak bezorgen, maar vraag om uw begrip en medewerking.”

Oriental Land, het bedrijf dat de parken in Tokyo exploiteert, heeft zijn eigen richtlijnen voor heropening aangekondigd om de veiligheid in de toekomst te waarborgen.

De nieuwe veiligheidsmaatregelen omvatten het vooraf boeken van tickets, verbeterde luchtcirculatie, verplichte temperatuurcontroles en sociale afstand in het park. Het park heeft ook de openingstijden verlaagd tot slechts 12 uur per dag.

“We zullen er ook naar streven de gezondheid en veiligheid te bevorderen door de informatie in te vullen voor de primaire contactpersoon wanneer gasten kaartjes kopen,” voegde Disney eraan toe.
In beide parken zullen attracties, uitgaansgelegenheden, winkels en restaurants met verminderde capaciteit opereren of worden gesloten.

Gasten die het park bezoeken, zullen die droom moeten opgeven om de perfecte foto te maken met Mickey en de bende.
Terwijl de fab 5 te zien is op paradewagen(s) langs de paraderoute of boten in DisneySea, zal de groep zich fysiek niet mengen met gasten of poseren voor foto’s.

Shanghai Disneyland was het eerste Disney-pretpark dat heropend werd. Het park verwelkomde de gasten begin mei met nieuwe gezondheidsprotocollen en veiligheidsrichtlijnen. Een daarvan was een verminderde capaciteit in het park.

De typische capaciteit in het Shanghai-park is 80.000 bezoekers per dag, maar de regering heeft dat teruggebracht tot ongeveer 30%, of 24.000 per dag, zei CEO Bob Chapek.

Disney was oorspronkelijk van plan om midden juli 2020 alle 6 Disney Parks Resorts te heropenen.

Disneyland Paris begint op 15 juli met de gefaseerde heropening.

In de Verenigde Staten zal dit plan niet uitkomen, aangezien het oorspronkelijke themapark van Disney de heropening ervan vertraagt ​​vanwege de stijgende COVID-19-gevallen in Californië. De oorspronkelijke heropeningsdatum van Disneyland was gepland voor 17 juli, maar die datum is voor onbepaalde tijd uitgesteld nadat de Californische functionarissen hadden geweigerd richtlijnen voor heropening voor themaparken uit te vaardigen.

“Gezien de tijd die we nodig hebben om duizenden castmembers weer aan het werk te krijgen en ons bedrijf opnieuw op te starten, hebben we geen andere keus dan de heropening van onze pretparken en resorthotels uit te stellen totdat we goedkeuring krijgen van overheidsfunctionarissen”, zegt een vertegenwoordiger van Disney in een verklaring.

Walt Disney World in Orlando zal naar verwachting op 11 juli zijn deuren openen. Het park heeft wel zeer veel druk gekregen en klachten ontvangen over zorgen over de veiligheid en gezondheid van gasten en castmembers.

Florida heeft sinds de gefaseerde heropening gevallen van coronavirus zien toenemen. Elke dag worden er duizenden nieuwe gevallen gerapporteerd, waardoor bedrijven en lokale leiders het heropeningsproces moeten opvoeren en veranderen. Voorlopig blijven de plannen voor Walt Disney World zoals voorzien.

De parken Magic Kingdom en Disney’s Animal Kingdom openen op 11 juli en Epcot en Disney’s Hollywood Studios gaan op 15 juli weer open.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.