Hoewel de COVID-19 situatie in Japan is verbeterd, lijkt het erop dat daarmee het Tokyo Disney Resort nog niet open zal gaan. De noodtoestand is vorige week in Japan opgeheven, en al snel ging de ronde dat Tokyo Disneyland spoedig zijn deuren zal heropenen, vooral nadat Shanghai Disneyland 2 weken geleden zijn deuren weer volledig geopend hebben. Maar het lijkt erop dat Tokyo Disney Resort nog steeds niet klaar is om opnieuw te openen. In een nogal vage verklaring op de officiële TDR-website verklaarde de Oriental Land Company:

“Hoewel de noodtoestandverklaring van de regering met betrekking tot het nieuwe coronavirus (COVID-19) is opgeheven, blijven Tokyo Disneyland en Tokyo DisneySea tijdelijk gesloten.

De heropening van de parken zal worden bepaald wanneer de externe en interne voorwaarden zijn voorbereid, inclusief de gefaseerde versoepeling van sluitingsverzoeken van de overheid en lokale gemeenten, evenals de voorbereidingen voor de activiteiten van het park. De heropeningsdatum wordt bekend gemaakt zodra hierover een besluit is.”

De opening van de enorme uitbreiding van het vernieuwde Fantasyland is nu nog steeds gepland voor een onbekende datum die zal worden bepaald nadat de parken zijn heropend.

Deze sluiting geldt nog steeds voor zowel Tokyo Disneyland als Tokyo DisneySea. Maar het winkelcentrum Ikspiari dat mee tot het Tokyo Disney Resort behoort is vandaag heropend na enkele maanden van sluiting.

Gasten met ongebruikte tickets die zijn gedateerd of verlopen tussen 29 februari en 30 juni 2020, kunnen hun ticket wijzigen in een ticket met een open datum die verloopt op 31 maart 2021. Bij gasten met een jaarpaspoort wordt de vervaldatum verlengd. Details worden later vrijgegeven.

Hoewel verschillende mensen erg teleurgesteld zijn om deze ontwikkeling te zien, is dit volgens ons het beste. De veiligheid van gasten en castmembers heeft de hoogste prioriteit en het is het beste dat de parken gesloten blijven totdat het veilig is. Momenteel is alleen Shanghai Disneyland geopend. Walt Disney World staat gepland voor heropening op 11 juli en zal hierdoor het 2de van de 6 Disney Resorts zijn dat zijn deuren weer heropent.

We zullen de wereldwijde ontwikkelingen in de gaten blijven houden met betrekking tot het effect van de COVID-19-situatie op de activiteiten van de Disney Parken.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.