Black Widow had een jaar geleden al in de bioscoopzalen moeten draaien op 24 april 2020. Echter door de corona uitbraak dat wereldwijd de overhand nam, bijna alle landen in lockdown gingen en dus ook bioscoopzalen de deuren moesten sluiten besloot Disney Black Widow te verplaatsen naar 6 november 2020. Terwijl men verwacht had dat na enkele maanden de corona vanzelf zou verdwijnen en zou afnemen, bleek dit toch niet zo te zijn. Richting het najaar van 2020 gingen de coronacijfers flink weer de lucht in, al kwam er toen sprake dat de eerste vaccins bijna klaar zouden zijn. Disney besliste hier dan op om voor de derde keer Black Widow uit te stellen naar 7 mei 2021. Ondanks we nu nog maar in april zijn en in verschillende landen de coronacijfers dankzij de vaccins flink weer dalen, gaat het in Europa nog steeds moeizaam met de vaccinatiecampagne, terwijl dit toch voor Disney ook een belangrijke markt is voor bioscoopreleases. Ondanks CEO Bob Chapek had gezegd tot last minute te wachten wat ze zouden doen, heeft hij op 23 maart 2021 al bekend gemaakt Black Widow weer eens uit te stellen voor een 4de keer, dit keer staat de release datum op 9 juli 2021.

Maar is dit wel een goede zet? Volgens ons is het een stomme zet om het een vierde keer te verplaatsen, in dit artikel leg ik uit waarom we dat vinden..

Dit weekend vond de eerste grote release plaats sinds de corona uitbraak, namelijk Godzilla Vs. Kong in Amerika afkomstig van Warner Bros. Godzilla vs. Kong werd internationaal uitgebracht op 24 maart 2021 in de bioscoop en in de Verenigde Staten op 31 maart, waar het werd uitgebracht in zowel de bioscoopzalen als op HBO Max (streamingdienst) gelijktijdig. Echter lijkt het erop dat de mensen toch de bioscoop verkiezen, want ondanks het in Amerika gelijktijdig een release kreeg op de streamingdienst zien we in de cijfers dat deze eerste film een zeer mooi openingsweekend had.

Ook de films Spiral en A Quiet Place Part II lijken intussen zeer mooie resultaten te behalen met hun bioscooprelease. Hierdoor stellen we dus nog maar eens opnieuw de vraag of Disney wel een goede zet gedaan heeft met Black Widow te verlaten vermits er momenteel weinig goede sterke titels in de bioscoopzalen draaien, maar de mensen blijkbaar een bioscoopbezoek bij een release toch nog steeds blijven verkiezen boven een release op een streamingdienst. De sfeer en het kijken van een release op het grote doek blijft voor mensen zelfs tijdens en binnenkort hopelijk na de corona toch nog steeds de voorkeur krijgen.

Wanneer we even weer naar Godzilla Vs. Kong kijken had men verwacht tegen dit weekend ongeveer een matige 20 miljoen dollar te verdienen wegens de beperkte capaciteit in de bioscoopzalen en de corona pandemie die nog steeds actief is en dus mensen ook meer binnen blijven, en dan ook nog dat deze film tegelijk een release kreeg op HBO Max, een streamingdienst waar je gewoon vanaf thuis de release kunt bekijken.

Maar niets is minder waar, de voorspellingen zaten er flink naast. Al na 2 dagen had de release van deze film dat bedrag van 20 miljoen dollar omver geblazen. Terwijl we nu dit bericht dan ook nog eens typen en dus de cijfers van gisteren en aankomende dagen er nog bij moeten komen lijkt het erop dat deze bioscooprelease zelfs het dubbele zal behalen tegenover de voorspellingen. Volgens de laatste cijfers zit men al aan 28 miljoen dollar aan bioscoop inkomsten. Volgens nieuwe box office-schattingen ligt het in het bereik van zo’n 40 tot 50 miljoen dollar voor het openingsweekend in Amerika. Dat is eerlijk gezegd niet veel lager dan het openingsweekend in Amerika voor Godzilla: King of the Monsters , dat in 2019 werd geopend voor iets meer dan 47 miljoen dollar. Het is ook een teken dat de kassa weer tot leven komt en de corona pandemie die momenteel nog bezig is bioscoopreleases geen klappen verkoopt, in tegendeel..

Volgens ons is het dan ook een gemiste kans en een verkeerde zet van Disney om niet zoals men eerst zei tot last minute af te wachten en bijvoorbeeld het openingsweekend van Godzilla Vs. Kong te bekijken wat deze cijfers zouden geven. Warner Bros bewijst nu door hun releasedatum vast te houden ze totaal geen last ondervinden van deze tijden en misschien zelfs het bedrag van hun vorige film in 2019 kunnen overtreffen tijdens een pandemie.

In ieder geval blijft het nog wachten tot juli 2021 momenteel voor Black Widow, al zal Cruella waarschijnlijk de eerste echte grote bioscooprelease van Disney weer worden sinds de pandemie. Cruella zal op 28 mei 2021 in de bioscoop draaien met een gelijktijdige betaalde release op streamingdienst Disney+. We tellen hierbij de release van Disney’s animatiefilm Raya and the last dragon niet mee welke nu in sommige bioscoopzalen draait. Disney heeft besloten deze maar te laten draaien in beperkte bioscoopzalen en op Disney+ waardoor we Cruella dus ook pas zien als weer de eerste grote bioscooprelease van Disney

 

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.