<< Terug

Als je naar Disneyland Parijs gaat heb je naast een fantastisch aanbod aan eetgelegenheden, entertainment en winkels uiteraard ook fantastische attracties die je het liefst allemaal wilt doen. Op drukke dagen kan dit echter wel eens tegenvallen en zeker bij de populaire attracties kunnen wachttijden dan wel eens flink oplopen waardoor je vaak wel eens een uur of langer in de wachtrij staat.

In dit artikel geven we je verschillende tips om zoveel mogelijk uit je dag te halen door zo weinig mogelijk te moeten aanschuiven bij attracties. 

1. Maak gebruik van de Premier Access
De makkelijkste manier is het gebruik van de Premier Access pass. Deze zorgt ervoor dat je wachtrijen kunt skippen en nauwelijks tot niet moet wachten bij de populairste attracties. Je moet voor deze functie echter wel geld betalen.
Klik hier voor meer informatie over de Premier Access.

2. Op de drukste momenten kies attracties met een korte wachttijd
Op momenten wanneer het erg druk is in het park, voornamelijk tussen 11 en 13u en van 14 tot 18u is het aangeraden dat je attracties kiest die sowieso een vlotte doorstroom hebben. Bij deze attracties is het uiteraard op deze momenten ook erg druk, maar dankzij de vlotte doorstroom in de wachtrij zijn dit wel de ideale attracties om te doen zonder je superlang moet wachten.
Attracties die tot deze groep behoren zijn bijvoorbeeld It’s a Small World, Pirates of the Caribbean, Phantom Manor, Space Mountain, Avengers Assemble: Flight Force en Ratatouille: The Adventure. Naast deze attracties zijn doorwandel attracties zoals het kasteel van Doornroosje, La Cabane Des Robinson, Le Passage Enchante D’Aladdin Les Mystéres de Nautilus, Alice’s Curious Labyrinth, La Teniere Du Dragon en Legends of the Wild West ideaal om te doen omdat deze zelden gebruik maken van een wachtrij.

3. Vermijd piekmomenten
Als je zelf iemand bent die weinig geduld heeft om te wachten zorg dan dat je bij het reserveren voor tickets of een hotel bij Disneyland Parijs voor rustigere momenten kiest. In de zomervakantie, kerstvakantie, weekenden of tijdens de week van Halloween heb je automatisch veel meer gasten in de parken waardoor de wachttijden bij attracties ook sowieso hoger liggen.

4. Bezoek populaire attracties tijdens de Parade
Ben je zelf meer iemand die liefde heeft voor attracties dan het entertainment? Of ben je voor meerdere dagen in Disneyland Parijs en heb je inmiddels de Disney Parade al één of meerdere keren gezien? Dan is het de moment om de populaire attracties te doen wanneer de Disney Parade gaat beginnen en net begonnen is. Deze trekt enorm veel volk aan waardoor de wachttijden bij de attracties aanzienlijk dalen waardoor de populaire attracties waar je vaak lang moet aanschuiven plots een veel minder lange wachttijd hebben.

5. Etenstijd
Tussen 12u en 14u en van 18 tot 20u is het ook de moment om de attracties te bezoeken. De eetgelegenheden boosten op dat moment en trekken dan langere wachttijden aan omdat de meeste mensen dan willen gaan eten. Hierdoor dalen de wachtrijen aan de populaire attracties opnieuw. Ga zelf bijvoorbeeld buiten deze tijdspannes eten (wat ook opnieuw wachten uitspaart), en geniet van de kortere wachtrijen aan de attracties.

6. Single riders
Verschillende populaire attracties bieden de single riders aan. Op deze manier zorgen ze voor mensen die alleen gaan of alleen ergens in willen zonder het gehele gezelschap een kortere wachtrij hebben. Dit heeft te maken dat Disneyland Parijs voor deze attractie de volledige capaciteit wilt benutten. Stel dat er capaciteit in een karretje voor 4 personen is en er stappen 3 van een gezelschap is dan is er nog plaats voor 1 persoon die dan uit de single riders rij genomen wordt. Uiteraard willen de meeste groepen samen genieten van de attractie, maar indien je alleen bent of als groep er niets mee inzit om uit elkaar de attractie te beleven dan is de single riders rij zeker een oplossing omdat hier de wachttijden vaak tot de helft en vaak nog meer korter zijn dan de normale wachtrij.

7. Bekijk de Disneyland Parijs app of infoborden.
Met de Disneyland Parijs app op je telefoon heb je direct de actuele wachttijden van de attracties in real-time staan. Zo zie je perfect welke attracties op dat moment een lange wachttijd hebben of waar de wachttijd op dat moment kort is. Zo kun je snel van attractie naar attractie springen of een attractie die je wilt doen in de gaten houden tot de wachttijd hiervan lager is. Ook in de beide Disney Parken vind je informatieborden terug met de actuele wachttijden van de attracties.

8. Wees er vroeg bij
Wanneer de beide Disney Parken net openen in de ochtend is het aangeraden om hier je favoriete attractie of de attractie die doorgaans altijd een lange wachtrij heeft te doen. Vermits je direct naar deze attractie gaat is er nog geen wachtrij of begint deze nog maar net te vormen. Er zijn veel gasten die dan nog ontbijten in de Disney hotels, lekker uitslapen of dagtoeristen die dan nog onderweg zijn of nog maar net aangekomen zijn aan de parking. Attracties zoals Peter Pan’s Flight, Crush Coaster of Big Thunder Mountain zijn dan ideaal om te doen vermits deze al snel wachtrijen creëren en dit ook zo voor de rest van de dag zal blijven.

9. Einde van de dag
Net zoals wanneer de dag begint is het ook aangeraden om attracties die doorgaans een lange wachtrij hebben te doen op het einde van de dag. Tegen het einde van de dag gaan de tijden van de wachtrijen ook omlaag omdat sommige dagtoeristen al richting huiswaarts gaan, andere gaan eten en hangen dan nog wat rond en veel mensen nemen al flink op voorhand plaats voor het kasteel voor de avondvoorstelling. Let wel op, bepaalde attracties voornamelijk in Fantasyland sluiten hierdoor ook wel al wat vroeger.

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.