Afgelopen nacht kwam het bericht van The Walt Disney Company dat het 60 (of te wel 20%) van zijn fysieke Disney Store winkels zal sluiten nog voor het einde van dit jaar. Disney wilt zich voornamelijk gaan focussen op de e-commerce. De e-commerce is al jaren aan een flinke opmars bezig bij The Walt Disney Company. Ondanks veel Disney Stores nog wel vaak bezoekers over de vloer krijgen, is het voornamelijk om de Disney sfeer op te snuiven of wat rond te kijken, maar word er veel minder gekocht tegenover bezoekers die op de online webstore terecht komen. Met de corona crisis zijn er nog meer veranderingen gebeurd, waardoor e-commerce nog eens zo belangrijk werd voor The Walt Disney Company.

“Terwijl het consumentengedrag is verschoven naar online winkelen, heeft de wereldwijde pandemie veranderd wat consumenten van een winkelier verwachten”, zegt Stephanie Young, president van consumentenproducten, games en publishing.

Volgens gegevens van IBM’s US Retail Index heeft de pandemie de verschuiving van fysieke winkels naar digitaal winkelen met ongeveer vijf jaar versneld . De e-commerce-omzet in de hele sector is in 2020 met 32,4% gestegen tot 791,7 miljard dollar, en dat cijfer zal naar verwachting alleen maar toenemen.

Het plan van Disney is om te beginnen met een vijfde van de Disney Store winkels te sluiten en vervolgens te evalueren waar andere sluitingen mogelijk moeten plaatsvinden. Het bedrijf kijkt met name naar Europa als een plek om aanzienlijke besparingen door te voeren.

The Walt Disney Company weigerde momenteel financiële details te verstrekken over hoe sluitingen de resultaten zullen beïnvloeden, maar merkte op dat er een niet bekendgemaakt aantal ontslagen zal zijn dat samenvalt met de sluiting van de winkels. Disney weigerde ook te zeggen welke locaties zouden worden beïnvloed.

Het gaat hier echter wel alleen om de Disney Store winkels die zich voornamelijk zelfstandig in de steden bevinden. De meer dan 600 winkeltjes die gevestigd zijn in de wereldwijde Disney Themaparken zullen bijvoorbeeld niet beïnvloed worden en blijven gewoon open, vermits hier ook steeds sterke resultaten uitkomen en dit mee een onderdeel is van de gastenbeleving wanneer men de Disney Parken bezoekt. Ook de shop-in-shop locaties zoals Target zullen niet beinvloed geraken en blijven volledig operationeel. Hetzelfde voor externe en zelfstandige retailers over de hele wereld.

Disney’s samenwerking met Target , dat in het klein Disney Stores verwerkt heeft in de discountwinkel, is sinds 2019 gegroeid van 25 naar meer dan 50 winkels. The Walt Disney Company weigerde momenteel nog commentaar of het verder zal uitbreiden, al zit de kans erin dat naast de e-commerce ook hier nog een uitbreiding zal volgen.

The Walt Disney Company zegt dat het zijn huidige ShopDisney website zal verbeteren en zijn productassortiment zal uitbreiden met meer kledingcollecties voor volwassenen, streetwear, premium huishoudelijke producten en verzamelobjecten. Disney Stores waren meestal een samengestelde selectie van kinderkleding, speelgoed, knuffels en games. Online zal Disney in staat zijn om tegemoet te komen aan een bredere doelgroep en zijn aanbod uit te breiden.

Disney zal naar verwachting in de toekomst meer details delen over de vernieuwing van de website en productreleases.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.