Informatie
Park: Walt Disney Studios Park (Disneyland Parijs)
Gedeelte: Production Courtyard
Attractie Type: Verticale drop dark ride
Openingsdatum: 22 december 2007

De Attractie
Te midden van de glitter en glamour van Hollywood op het hoogtepunt van zijn gouden eeuw, was The Hollywood Tower Hotel een ster op zich. Maar er gebeurde iets. Iets donkers. Iets onverklaarbaars. Iets angstaanjagends. En het gebeurt weer. Maar deze keer… Het overkomt je.

Het heeft misschien bijna zes jaar en meer dan 180 miljoen euro gekost, maar eind 2007 werd The Twilight Zone Tower of Terror eindelijk het middelpunt van Walt Disney Studios Park, net zoals het Sleeping Beauty Castle in het Disneyland Park, werd deze attractie het icoon voor dit park, een sensatie en een gevoel dat niet perfecter kon zijn afgestemd op de locatie.

Voor fans was de komst van de klassieke attractie, voor het eerst geopend in 1994 met een heel andere exterieurstijl in Disney’s Hollywood Studios in Florida, nooit een geheim geweest. Maar door de financiële problemen die Disneyland Parijs in de beginjaren had, bleef het voor de bezoekers van Disneyland Parijs op dromen dat deze attractie er zou komen. De toren zag er bijna uit alsof hij verloren zou kunnen gaan aan dezelfde Twilight Zone van Rod Serling’s televisieserie uit 1959 die het verhaal van de rit inspireert.

Het uitgangspunt van de attractie heeft gasten die het legendarische Hollywood Tower Hotel bezoeken . Ooit een levendig resort voor de Hollywood-elite, werd het helaas gesloten na een rampzalig ongeval waarbij de bliksem het gebouw had ingeslagen, waardoor verschillende vleugels van het hotel verdwenen en vijf mensen omkwamen in een lift die op 31 oktober 1939 kelderde . Het hotel, nu vervallen en spookachtig, is op mysterieuze wijze heropend en laat gasten de gebeurtenissen van die noodlottige nacht aan boord van een van de serviceliften ervaren terwijl ze hun eigen aflevering van The Twilight Zone binnengaan.

Foto’s

Bekijk meer attracties van het Walt Disney Studios Park >>

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.