Het is intussen al bijna anderhalfjaar dat Disneyland Parijs een heel mager entertainment aanbod heeft door het coronavirus dat voor een wereldwijde pandemie zorgde. De Disney Parken wereldwijd moesten een tijd sluiten, en zelfs wanneer de parken nu open zijn, zijn er in bepaalde Disney themaparken zoals Disneyland Parijs nog steeds heel weinig shows, geen vuurwerk en ook geen parades. Dit om grote bijeenkomsten met mensen gescheiden te kunnen houden.

Maar er lijkt eindelijk licht aan het einde van de tunnel te komen. Volgens OutsideEars zou volgens de laatste informatie het entertainment richting oktober terugkeren en word het zelfs nog beter in december waar we een dag en avond kerstparade mogen verwachten.

1. Disney Stars on Parade
De dagelijkse parade die door het Disneyland Park trok zal na meer dan 18 maanden op 1 oktober 2021 weer door het park dagelijks rondrijden. De reden dat we die datum pas mogen verwachten ondanks men nu gebruik maakt van de gezondheidspas/Health Pass heeft te maken met dat men terug veel nieuwe Cast Members in het entertainment departement moet opleiden omdat er tijdens de langdurige sluitingen van beide parken van Disneyland Parijs er toch wel wat zijn gestopt, tegelijk zijn sommige nu ook nog pas bezig met hun terugkeer naar de parken en dient men alles weer opnieuw te oefenen.

Klik hier om een filmpje van Disney’s Stars on Parade te bekijken.

2. Dag en nacht parade voor kerst seizoen
De Kerstperiode van 2021 zal extra magisch zijn. In 2020 konden we geen kerstseizoen vieren omdat beide parken van Disneyland Parijs voor onbepaalde tijd gesloten moest blijven voor opnieuw zeer snel stijgende besmettingen in Frankrijk en Europa. Nochtans zou normaal dat kerstseizoen een gloednieuwe parade mogen verwelkomen die licht gebaseerd is op de Paint The Night Parade welke in zowel Walt Disney World als het Disneyland Resort in Amerika gereden heeft, als welke men nu ook in Hong Kong Disneyland al voor enkele jaren heeft. 

Klik hier om een filmpje van Paint The Night Parade te bekijken.

3. Avondshow met vuurwerk: Illuminations
Momenteel zijn er grote werken bezig aan het kasteel en is deze ook volledig gestript en ingepakt waardoor dit de reden is dat het één van de enigste Disney Themaparken ter wereld is die niet opnieuw opgestart zijn met een avondspektakel vol vuurwerk.
Begin december zouden echter deze werken achter de rug moeten zijn en kunnen we opnieuw genieten van Illuminations. Omdat men dan wel wat gaat testen staat de datum normaal voorzien op 21 december 2021.


Klik hier om een filmpje van Disney’s Illuminations te bekijken.

One response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.