Inleiding

De laatste grote uitbreiding en tevens themaland opent zijn deuren, namelijk Star Wars land. Bij de opening zal er een grote attractie zijn, een meet en greet, restaurant en verschillende winkeltjes. Net als bij het Marvel themaland spreekt men hier van een fase 1, waardoor het kan zijn dat in een latere fase ook nog een 2de Star Wars attractie zal openen.

Attractie ‘Star Wars Ride – Rise of the Resistance Trackless Dark Ride’

Star Wars: Rise of the Resistance is een trackless darkride. De attractie is grotendeels een spoorloze darkride en bevat kortdurende rit in een simulator gebaseerd op het thema van de Star Wars-franchise, met het concept van gasten die zich rekruteren voor de Resistance, maar moeten ontsnappen naar een nieuwe schuilplek, omdat hun huidige schuilplek bekend is geworden bij de First Order. Op weg naar deze schuilplek worden ze onderschept door de First Order en gevangen genomen in een Star Destroyer, waaruit ze vervolgens moeten ontsnappen.

Het achtergrondverhaal van de attractie is dat gasten de attractie betreden als rekruten voor de Resistance. Gasten betreden de attractie via een gebouwtje met daarop een kanon, om vervolgens via allerlei wegen langs een rotsachtig terrein enkele grotten te betreden waarin de Resistance zijn intrede heeft gedaan om te schuilen tegen de First Order. De wachtrij loopt vervolgens een ruimte met een voorshow in, alwaar BB-8 enkele computers bedient. Plots roept een stem dat er een binnenkomend bericht en verschijnt er een hologram van Rey. Hierin meldt ze dat enkele van haar Resistance-collega’s op weg ijn om een Star Destroyer uit te schakelen die op weg was naar Galaxy’s Edge, om zo hun geheime schuilplaats te beschermen. Omdat de schuilplaats in Galaxy’s Edge niet langer veilig is, moeten de rekruten zich naar een nieuwe schuilplaats op een andere planeet begeven. De gasten verlaten de ruimte vervolgens, om aan boord te gaan van een transportschip dat bestuurd wordt door Luitenant Bek (een Mon Calamari) en Nien Nunb, beiden aanwezig in de vorm van animatronics. Het transportschip is een simulator, waar gasten staand in plaatsnemen. Na ‘vertrek’ naar de nieuwe schuilplaats wordt het transportschip echter onderschept door de First Order, die ontdekt hebben dat het schip rekruten voor de Resistance vervoert. Het schip wordt met een trekstraal de launch bay van een Star Destroyer ingetrokken, alwaar het transportschip tot stilstand komt en de deuren openen. Gasten verlaten het schip om vervolgens in een fysieke launch bay van de Star Destroyer uit te stappen.

In de launch bay staan enkele tientallen mannequins in de vorm stormtroopers, waarvan enkele zijn uitgerust met bewegende onderdelen (zoals een bewegende arm of een draaiend hoofd). Gasten worden door attractiemedewerkers, verkleed als First Order-soldaten, naar een cel gevoerd ter verhoor. Als gasten in groepen van 16 worden opgesloten in een cel, dimmen de lichten en worden ze van bovenaf door een roosterplafond ondervraagd door generaal Hux en Kylo Ren. Als zij worden weggeroepen, wordt een van de celwanden opengebrand en opent zich een deur, waarna ze worden bevrijd door enkele andere medewerkers, verkleed als Resistance-leden. Deze medewerkers plaatsen de gasten in groepen van 8 in een voertuig, dat bestuurd wordt door een droid. Een video verschijnt, waarin Finn zegt dat de droids geprogrammeerd zijn om de voertuigen naar een reddingscapsule te sturen, zodat de gasten de Star Destroyer stiekem kunnen verlaten.

De voertuigen, onderdeel van een spoorloos-darkride-systeem, vertrekken op hun tocht door de Star Destroyer, om vervolgens te worden ontdekt door enkele stormtroopers, die de voertuigen beschieten met laserpistolen. De voertuigen ontsnappen via een lift nabij enkele AT-ATs, alwaar ze wederom worden beschoten door stormtroopers. Een animatronic van Finn schakelt de stormtroopers echter uit door op hen terug te schieten. Via de lift worden de voertuigen naar de brug geleid, waar een animatronic van Kylo Ren een animatronic van generaal Hux sommeert om de beveiligingsschilden te activeren, omdat hij vermoedt dat de Resistance de rekruten (i.e., de gasten) komt redden. Terwijl de voertuigen achteruit proberen te ontsnappen, worden ze opgemerkt door Kylo Ren, die ze vervolgens achtervolgt en de gasten probeert uit te schakelen met zijn lichtzwaard. Nadat de voertuigen enkele op Resistance-schepen schietende kanonnen passeren, worden ze tegengehouden door een animatronic van Kylo Ren, die de voertuigen naar zich toetrekt door zijn gebruik van de Force. Doordat er (hoogstwaarschijnlijk door een Resistance-schip) een gat wordt geschoten in de wand van de Star Destroyer net achter Kylo Ren, verliest hij zijn beheersing van de Force, en kunnen de voertuigen ontsnappen om vervolgens een reddingscapsule in te rijden. De reddingscapsule is een simulator waarin het darkridevoertuig wordt gefixeerd. Vervolgens maakt de simulator een daadwerkelijke vrije val, als ware het een reddingscapsule die losschiet van de Star Destroyer. Middels verdere simulatietechniek vliegt de reddingscapsule vervolgens terug naar Galaxy’s Edge. Daar aangekomen, rijden de voertuigen achterwaarts de reddingscapsule uit, en komen ze buiten uit in hetzelfde rotsachtige gebied als waar gasten de attractie eerder betraden. Een animatronic van luitenant Bek verwelkomt ze terug in Galaxy’s Edge, waarna de voertuigen naar het uitstapstation rijden. Daar kunnen gasten de attractie verlaten, om vervolgens weer uit te komen in de straten van Galaxy’s Edge.

Meet & Greet locatie met Star Wars figuren

Er zal een speciale meet en greet locatie komen waar je verschillende personages van de Star Wars films zult tegenkomen. Naast deze meet en greet locatie zul je op regelmatige basis de Storm Troopers zien verschijnen in dit Star Wars themaland.

Verschillende winkeltjes

In het Star Wars themaland waan je je echt alsof je in een ander universum zit. In dit themaland zullen er verschillende winkeltjes staan die een hele collectie aan Disney Parks & Star Wars merchandise zal verkopen.

Star Wars Restaurant

Net zoals in de andere themalanden zal er ook in dit themaland een eigen restaurant komen.

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.