The Walt Disney Company gebruikte Nederland als enigste land om hun nieuwe streamingservice Disney+ te testen. Bewoners uit Nederland konden zich hiervoor gratis aanmelden en kregen zo toegang tot bijna alle Disney films, pixar films, maar ook van een heleboel andere films die tot Disney behoren. Denk zo aan Marvel en Star Wars bijvoorbeeld.

Dankzij deze test gaf het een mooi inzicht op welke inhoud het beste werd bekeken via Disney+

Tijdens de eerste maand waren zes van de top 10 best bekeken inhoud televisieseries en slechts vier films. Op nummer één in deze top 10 stond een film, dit was “Avengers: Infinity War” van Marvel, gevolgd met televisieserie ‘Marvel’s Agents of SHIELD’ alsook van Marvel, afgesloten door ‘Star Wars: The Clone Wars’ welke op de derde plaats van best bekeken stond.

Star Wars- en Marvel-content domineerden ook de top 10-lijsten van de meest bekeken films en tv-shows in deze periode. Marvel haalde vier van de topposities voor de meest bekeken series, terwijl Star Wars twee anderen pakte.

Ondertussen pakten de Marvel films drie van de topposities van de meest bekeken films tijdens de eerste maand, terwijl Star Wars vier andere plekken pakte.

Hoewel de gegevens vroeg zijn en beperkt zijn tot een enkele markt (enkel Nederland), lijkt het wel te wijzen op de nieuwere franchises van Disney – in plaats van zijn tijdloze animatieklassiekers of zelfs zijn Pixar hits.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.