Onlangs hebben we jullie ingelicht dat Disneyland Parijs het einde van een tijdperk betrad, namelijk de FastPass behoort tot de verleden tijd. In ruil hiervoor komt de Premier Access Pass in de plaats, een betalende pass die je de wachtrijen gaat laten skippen zoals voorheen dat het geval was bij de gratis FastPass. Tegelijk maakt men gebruik van de Standby Pass, die nu al in werking getreden is. De nieuwe Standby Pass is een gratis service beschikbaar via de officiële Disneyland Paris app. Tijdens bepaalde periodes van de dag moet je een Standby Pass reservering maken om enkele van de populairste attracties van Disneyland Parijs te kunnen beleven. Met de Standby Pass ontvang je een specifiek toegewezen tijdslot van 30 minuten om de wachtrij van een attractie betreden (afhankelijk van beschikbaarheid).

De Standby Pass werkt als volgt..
1. Download de gratis Disneyland Paris app in de App Store of Google Play.
2. Maak een Disney account aan of log in (beschikbaar voor gasten van 18 jaar en ouder).
3. Koppel je ticket of pas aan je Disney account.
4. Nadat je de Parken bent binnengegaan, kun je een attractie kiezen en een Standby Pass reserveren (als de Standby Pas geactiveerd is voor die attractie) voor elke persoon die de attractie wil beleven. We wijzen je het eerstvolgende beschikbare tijdslot toe*.
5. Ga naar de ingang van de attractie tijdens je toegewezen tijdslot van 30 minuten en toon de QR-code van je Standby Pass.
6. Sluit je aan bij de wachtrij en geniet van de attractie!

Echter lijkt het erop dat dit systeem totaal geen succes is, zowel niet voor de bezoekers die op regelmatige basis naar de parken van Disneyland Parijs komen, als de gasten die hier amper komen. Gasten lijken niet goed genoeg geinformeerd en tegelijk ontstaat er een enorme rij om de QR code in te scannen, terwijl de Standby Pass juist zou moeten zorgen om rijen te doen verdwijnen of aanzienlijk korter te maken op drukke momenten. Daarnaast is de Standby Pass bij bepaalde attracties verplicht op drukke momenten wat mensen verplicht extra handelingen te doen en niet zelf te laten beslissen wanneer men wilt aanschuiven aan een rij. Voor veel mensen lijkt deze Standby Pass een flinke deuk in de gasten ervaring in de parken te geven.

Enkele andere fansites zoals Pixiedust en ED92 toonden hier enkele foto’s van, waarvan al snel duidelijk is dat het systeem flink faalt. Ook de reacties van de mensen op deze foto’s spreekt voor zich. Er blijkt niet echt iemand fan te zijn van de Standby Pass, in tegendeel het lijkt zelfs mensen af te schrikken en de vreugde die normaal een Disney Park hoort te geven het juist te laten afnemen.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.