De immens populaire attractie ‘Splash Mountain’ die te vinden is in verschillende Disney Parken zoals Disneyland Park te Anaheim, het Magic Kingdom park in het Walt Disney World Resort in Orlando en in Tokyo Disneyland krijgt een make over in het thema van Princess and the frog. Alleen de huidige versie blijft voorlopig in Tokyo Disneyland ongewijzigd.

De attractie is gethematiseerd naar de film Song of the South, en is onder andere bekend vanwege het aanstekelijke liedje Zip-A-Dee-Doo-Dah. Aangezien tijdens de rit in het overdekte deel van de attractie verschillende objecten en animatronics te vinden zijn die naar deze film verwijzen, maakt dat Splash Mountain ook deels een darkride is. De hoogste val bedraagt 15 meter.

De attractie zal dus gewijzigd worden naar een thema rond Disney’s animatie film ‘Princess and the frog’ omdat de film ‘Soung of the south’ steeds meer onder vuur komt te liggen omdat hier racistische en slavernij aan te pas komt dat niet meer strookt met deze tijd. Door de grote druk van het publiek is Disney dus op zoek gegaan naar een oplossing.

Vandaag bracht de Disney Parks blog dit uit naar het publiek:

Vandaag zijn we verheugd een eerste glimp op te kunnen vangen van een project waaraan Imagineers sinds vorig jaar hebben gewerkt. Splash Mountain – zowel in het Disneyland-park in Californië als in het Magic Kingdom-park in Florida wordt binnenkort volledig vernieuwd. Het thema is geïnspireerd op de favoriete animatiefilm van Disney, ‘The Princess and the Frog’. We pakken dit verhaal op na de kus scene op het balkon en gaan met prinses Tiana en Louis mee op een muzikaal avontuur, met enkele van de krachtige muziek uit de film, terwijl ze zich voorbereiden op hun allereerste Mardi Gras-optreden.

Tiana is een moderne, moedige en krachtige vrouw die haar dromen najaagt en nooit uit het oog verliest wat echt belangrijk is. Het is een geweldig verhaal met een sterk hoofdpersonage, tegen de achtergrond van New Orleans en de Louisiana bayou. In 1966 opende Walt Disney zelf New Orleans Square toen het het eerste nieuwe ‘land’ werd dat aan Disneyland Park werd toegevoegd, dus het voelt natuurlijk aan om het verhaal en de ongelooflijke muziek van ‘The Princess and the Frog’ aan onze parken te koppelen.

De stem van prinses Tiana en Tony Award-winnende actrice, Anika Noni Rose, vertelde: ‘Het is echt opwindend om te weten dat de aanwezigheid van prinses Tiana in zowel Disneyland als Magic Kingdom eindelijk volledig zal worden gerealiseerd! Hoe gepassioneerd ik ook ben over wat we hebben gemaakt, ik weet dat de fans dolblij zullen zijn. De Imagineers geven ons het ‘The Princess and the Frog’ Mardi Gras-feest waar we op hebben gewacht, en ik ben er voor! “

De benadering van het heroverwegen of ‘plussen’ van attracties (zoals Walt Disney het noemde) begint met Imagineers die de vraag stellen, hoe kunnen we op de ervaring bouwen of deze verbeteren en een nieuw, relevant verhaal vertellen? Het is een continu proces waar Imagineers een grote passie voor hebben. En met deze lange geschiedenis van het bijwerken van attracties en het toevoegen van nieuwe magie, is de heroverweging van Splash Mountain vandaag van bijzonder belang. Het nieuwe concept is inclusief één waar al onze gasten zich mee kunnen verbinden en zich door kunnen laten inspireren, en het spreekt tot de diversiteit van de miljoenen mensen die elk jaar onze parken bezoeken.

Charita Carter, de senior creatieve producent die het project bij Walt Disney Imagineering leidde, vertelde: “Net als prinses Tiana geloof ik dat moed en liefde de belangrijkste ingrediënten zijn voor prachtige avonturen. Ik ben verheugd deel uit te maken van het aanbieden van deze leuke ervaring aan onze gasten. ”

Voor Imagineers is verandering geworteld in een traditie die is ingesteld door Walt Disney die nieuwe innovaties, nieuwe ideeën, nieuwe scènes en actuele verhalen aanmoedigde. En de ervaringen die ze creëren kunnen worden genoten door gasten die onze parken van over de hele wereld bezoeken.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.