Gisteren, op 28 februari 2021 vond de 78ste editie van de ‘Golden Globes’ plaats. Deze worden elk jaar uitgereikt aan de grootste uitvoeringen van het jaar op het gebied van Amerikaanse films en televisie. De prijzen van dit jaar werden live uitgereikt op NBC. 
Als grootste winnaar kwam toch wel concurrent Netflix uit de bus, maar dat is dan voornamelijk te danken aan aan ‘The Crown’. Al mag The Walt Disney Company ook zeker niet klagen, ook daar ging men met 5 gouden globes van producties die onder Disney ‘s vleugels behoren.

Beste dramatische film
Nomadland (Searchlight Pictures)

Beste dramatische actrice
Andra Day voor The U.S. vs. Billie Holiday (Hulu)

Beste prestatie
Chloé Zhao voor Nomadland (Searchlight Pictures)

Beste animatiefilm
Soul (Pixar)

Beste originele muziek
Jon Batiste, Atticus Ross en Trent Reznor voor Soul (Pixar)

Ook nog even benoemingswaardig is dat Chadwick Boseman, beter bekend als Marvel acteur die de rol van Black Panther vertegenwoordigde, maar helaas afgelopen zomer 2020 kwam te overlijden, de Golden Globe won voor beste acteur. Dit dan wel niet in de film Black Panther, maar in een niet-Disney productie, namelijk in de categorie Dramatische Film voor zijn rol in The Blues of my Rainey van regisseur George C. Wolfe . De vrouw van Boseman, Taylor Simone Ledward, nam de prijs namens hem in ontvangst en sprak de meest emotionele toespraak van de avond uit.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.