The Walt Disney Company vierde de langverwachte lancering van Disney+ in Singapore met een lichtshow in Marina Bay. Met de titel A Night of Disney+ en ondersteund door de Singapore Tourism Board en Marina Bay Sands, omvatte de viering muziekoptredens van beroemdheden en de grootste projectie mapping show van Singapore, gelijktijdig uitgezonden op Mediacorp Channel 5, Channel 8 en StarHub’s Hub E-City Ch 111/825.

Gehost door Bobby Tonelli en Nikki Muller, evenals Mediacorp YES 933 DJ’s Kenneth Chung en Hazelle Teo, begon A Night of Disney+ met Mickey Mouse die een lichtstraal losliet die de gevels van historische architectuur in Singapore verlichtte met Disney+ personages voordat hij afdaalde naar de Marina Bay Sands ArtScience Museum.

Daar vormde de digitale kunsttentoonstelling Future World: Where Art Meets Science het decor voor de populaire Singaporese muzikant Nathan Hartono. Hij trad op in de Light Ball Orchestra-installatie en opende de show met zijn vertolking van ‘You’ve Got a Friend in Me’ uit Toy Story.

Lokale muzikanten, Benjamin Kheng en Annette Lee voerden vervolgens een reeks duetten uit in het Crystal Universe, waaronder ‘Beauty and the Beast’ (van Beauty & The Beast), ‘Reflection’ (van Mulan) en ‘Part of Your World’ ( van The Little Mermaid). Dit was de eerste keer dat het museum de tentoonstelling Future World: Where Art Meets Science van kunstcollectief teamLab opende voor muziekuitvoeringen.

De internationale singer-songwriter-sensatie JJ Lin bracht de show naar nieuwe hoogten door op het dak van het museum op te treden. De zanger presenteerde een medley van Disney-klassiekers: ‘A Whole New World’ (van Aladdin), ‘Can You Feel the Love Tonight’ (van The Lion King), ‘Let It Go’ (van Frozen) en ‘Embark'(van Soul), met bijbehorende afbeeldingen uit de films die op het lotus geïnspireerde dak worden geprojecteerd.

Aan de overkant van het Merlion Park lanceerden Mickey Mouse, Amit Malhotra, Regional Lead van Disney + in Zuidoost-Azië en Keith Tan, Chief Executive van Singapore Tourism Board (STB) vervolgens de Grand Finale, een projectiemapping-show op de iconische bezienswaardigheden rond Marina Baai.

Geïnspireerd door de inhoud en personages uit Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic en Star, werden lichtprojecties op ingewikkelde wijze gevolgd op de façade van Marina Bay Sands, ArtScience Museum, The Fullerton Hotel, Gardens by the Bay en het Merlion Park .

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.