Vorige maand lieten we jullie weten in een artikel (klik hier) dat delen van het Shanghai Disneyland Resort terug gedeeltelijk open gingen. Het gaat hier om Disneytown (net zoals wij hier in Disneyland Parijs, Disney Village hebben), Wishing Park en het Disneyland Hotel. Dit was de eerste fase om weer geleidelijk te heropenen. Bij hun heropening werd een nieuw gezondheidsprotocol opgesteld. Gasten vertoonden hun QR-code voor gezondheid wanneer ze een restaurant of eetgelegenheid betraden. Voor toegang tot het domein van het Resort was alleen een temperatuurscan nodig.

Met ingang van vandaag heeft Shanghai Disneyland hun protocol voor gezondheidscontrole gewijzigd. Als we naar hun website gaan zie we het beleid en nieuwe maatregelen bij het betreden van het resort om gasten en Cast Members te beschermen. Zie onderstaande screenshot

In heel China worden aan alle inwoners gekleurde QR codes verstrekt. De gekleurde QR codes zijn gebaseerd op hun persoonlijke gewoonten en geregistreerde temperaturen. Rode en gele kleuren verbieden burgers strikt om te reizen. Alleen mensen die een groene QR code hebben mogen reizen, dus alleen gasten met groen gekleurde QR codes mogen Shanghai Disneyland binnenkomen. Naast de temperatuurscreening moeten gasten nu hun Health QR Codes laten scannen wanneer ze het resortgebied binnenkomen. Alleen gasten met een groene QR code mogen het resort betreden.

Het systeem om QR codes te gebruiken zoals China nu doet is in theorie een goed idee. China geeft echter de kleurcodes uit op basis van wat de burgers vastleggen.

Shanghai Disneyland blijft gesloten, evenals de rest van de Disney Parken over de hele wereld. Bob Iger verklaarde onlangs dat hij temperatuurcontroles heeft voorzien voor Disneyland en Walt Disney World en waarschijnlijk dus ook voor Disneyland Parijs, maar sindsdien is de kwestie niet meer besproken.

One response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.