Het Shanghai Disney Resort zal tot nader order gesloten zijn om China te helpen de verspreiding van een griepachtig virus te stoppen, wat de inkomsten van de exploitant van het park flink wat zal kosten tijdens het grootste vakantieseizoen van het land.

China heeft deze week vakantie in het teken van het nieuwe maanjaar, een periode waarin het Shanghai Disney-park meestal vol zit met toeristen. Vorig jaar moest Shanghai Disney stoppen met de verkoop van tickets aan bezoekers omdat het park overvol werd.

“Als reactie op de preventie en bestrijding van de uitbraak van de ziekte en om de gezondheid en veiligheid van onze gasten en Cast te garanderen, sluit Shanghai Disney Resort tijdelijk Shanghai Disneyland, Disneytown … vanaf 25 januari,” valt er te lezen op hun website.
“We zullen de situatie nauwlettend blijven volgen en … de heropeningsdatum na bevestiging aankondigen.”

Wuhan, een stad met 11 miljoen inwoners, en het naburige Huanggang, een stad met ongeveer 7 miljoen inwoners, bevonden zich in een virtuele zone met elders beperkingen. Een nieuw coronavirus dat eind vorig jaar in Wuhan uitbrak, heeft 25 mensen gedood en meer dan 800 mensen besmet.

Veel bedrijven, waaronder detailhandelaren, luchtvaartmaatschappijen, reisbureaus en hotelexploitanten, zijn zeer alert, omdat de gezondheidsautoriteiten vrezen dat het besmettingspercentage zou kunnen versnellen tijdens het nieuwe maanjaar, wanneer honderden miljoenen Chinezen in binnen- en buitenland reizen.

De uitbraak heeft al zeven Chinese films, die tijdens de vakantie in première zouden gaan, ertoe aangezet om vertoningen uit te stellen, waardoor de normaal gesproken beste week van het jaar aan de Chinese kassa verloren gaat.

Disney zei dat het tickets zou terugbetalen voor toegang tot Shanghai Disneyland, aan de oostkust van China, meer dan 800 km van Wuhan, of andere diensten in het park, evenals hotelboekingen.

De geschatte financiële impact voor Shanghai Disneyland is momenteel nog niet duidelijk en geschat.

Shanghai Disney heeft deze maand een resort-make-over uitgevoerd voor een vier weken durend evenement tot en met 9 februari om het Jaar van de Rat te vieren. Dit samen met personages waaronder Mickey Mouse en Minnie Mouse en zich te richten op de middenklasse en het bloeiende binnenlandse toerisme van China.

Walt Disney Co bezit een belang van 43% in Shanghai Disney Resort, dat het themapark Shanghai Disneyland heeft en twee hotels met in totaal 1.220 kamers.

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.