Het Shanghai Disney Resort is sinds vandaag gedeeltelijk heropend nadat het hele Shanghai Disney-park ruim een maand geleden gesloten werd vanwege de groeiende bezorgdheid over de verspreiding van het coronavirus.

Het Shanghai Disneyland park blijft momenteel nog gesloten wat ook te lezen valt op de officiële website van het park. Maar om een ‘stap van een gefaseerde heropening’ te starten, worden sinds vandaag een beperkt aantal winkels, restaurants, bars en recreatie punten hervat in Disneytown, Wishing Star Park en het Shanghai Disney Hotel.

Deze locaties werken wel momenteel met een beperkte capaciteit en beperkte openingstijden.

Shanghai Disney neemt voorlopig ook nog grote maatregelen voor zijn gasten. Elke gast die het resort binnenkomt, moet de procedures voor temperatuurscreening doorlopen, moet zijn QR-code voor gezondheid tonen bij het betreden van restaurants en zal tijdens het hele bezoek een masker moeten dragen.

Een medewerker (links) controleert de lichaamstemperatuur van bezoekers voor het domein Disneytown in Shanghai

Het resort biedt een uitgebreid scala aan maatregelen, ontworpen om een veilige en gezonde ervaring te garanderen voor alle gasten. Cast Members en werknemers van Disneytown volgen strikte en uitgebreide benaderingen van sanering, desinfectie en netheid. Gasten worden er ook aan herinnerd om altijd respectvolle sociale afstanden te bewaren in winkels, wachtrijen en restaurants.

De gedeeltelijke heropening komt er omdat de autoriteiten in China het minste aantal nieuwe gevallen van het coronavirus hebben gemeld sinds januari.

In de laatste update van de Nationale Gezondheidscommissie van China zei het land dat het de afgelopen 24 uur 40 nieuwe gevallen van het virus heeft gedetecteerd, tegen 44 nieuwe gevallen de vorige dag. China heeft nu in totaal 80.735 gevallen, waarvan 19.016 nog in behandeling zijn en 58.600 zijn genezen. Meer dan 3.000 mensen zijn gestorven aan het corona virus in China.
Ook in buurland Zuid Korea lijken nieuwe infecties af te nemen en op te lossen.

3 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.