Afgelopen week ging het nieuws al snel rond dat de server van Disney+ gehackt zou zijn en er duizenden accounts hun gegevens op straat zouden liggen. Nadat Disney+ nog maar enkele uren online was maakte de bekende technische computerblog ZDnet bekend dat er accounts van Disney+ te koop werden aangeboden. Verschillende media sprongen hier direct op en het ging al snel wereldwijd rond als een lopend vuurtje.

De servers van Disney+ zijn echter niet gehackt geweest, daarom kwam Disney vandaag ook met een verklaring rond dit onderwerp.
Disney laat in zijn verklaring dan ook weten dat de servers niet gehackt zijn geweest en het ook maar om een heel klein percentage van zijn gebruikers gaat waarvan de accounts gehackt zijn.

Ook ZDnet liet weten dat het erop leek dat er geen sprake was van een hack op de servers van Disney+. De accounts zouden door hackers overgenomen zijn omdat mensen gebruik hadden gemaakt van een combinatie van e-mailadres en wachtwoord die ze bijvoorbeeld al eerder ergens anders gebruikte. Mogelijk zijn de wachtwoorden van een aantal Disney+ gebruikers ook in handen van hackers gekomen omdat hun computers besmet waren met software die toetsaanslagen registreert.

Disney+ bied echter graag hulp aan en raad mensen aan die gehackt zouden zijn contact op te nemen met hen.

Wij sluiten dit artikel nog graag met een belangrijke veiligheidstip af: Zorg dat je overal waar je je registreert zo vaak mogelijk een ander wachtwoord neemt. Op deze manier blijft de kans om getroffen te worden op meerdere locaties altijd erg klein tot miniem

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.