Howdy!

We gingen dit keer de Marvel film The Eternals in de bioscoop bekijken en hadden zelf geen idee wat we mochten verwachten van de film. Wanneer we al wat op zoek gingen naar meningen zagen we dat deze flink verdeeld waren. We lazen negatieve reacties op de film, maar tegelijk was er een andere kant van het publiek dat hierover dan weer heel positief was. We gingen dus ook met een neutrale blik naar deze nieuwste Marvel film kijken.

Meer als één superheld
Wat eerst en vooral uniek was is dat dit om meer als één superheld draait. Bij Marvel zijn we gewoon om bijvoorbeeld een enkele superheld in de spotlight te zien staan. Denk zo aan Thor, Captain America, The Hulk, Iron Man, …
Enkel waar ze bij elkaar komen in de Avengers film zie je een teamverband. Het is dus leuk om nu The Eternals te zien waar het draait om maar liefst 10 verschillende superhelden. De personages bestaan uit Sersi, Ikaris, Kingo, Sprite, Phastos, Makkari, Druig, Gilgamesh, Ajak en tot slot Thena. Ook hebben de personages allemaal elk hun eigen kracht. Zo kan de ene vliegen, de andere lasers uit de ogen stralen terwijl een andere dan weer vanuit zijn handen lasers kan afschieten.


De Deviants
De vijand waar The Eternals tegen vechten zijn de deviants. Deze leven al erg lang op aarde en zijn de tegenhanger van de mensen. The Eternals vechten tegen deze wezens maar wanneer ze denken dat deze volledig uitgeroeid zijn komt men na duizenden jaren te weten dat deze wezens zich schuil hielden op aarde en krachtiger dan ooit weten terug te keren.


Tijdspannes
Omdat The Eternals eigenlijk superhelden zijn die al duizenden jaren op aarde wonen heeft de film in het begin wel wat tijd nodig om op gang te komen. Zo springen we in de film vooral in het begin vaak naar verschillende tijdzones zodat je het verhaal goed kunt volgen. Zo gaat het vaak van deze tijd ineens naar 7000 jaar terug, en dan weer rond de periode van Christus, kortom je ziet hoe The Eternals mee hun best doen de menselijke bevolking te doen evolueren naar tot waar we vandaag de dag staan. Persoonlijk vonden we dit wel leuk om zo door de tijdzones te zien hoe The Eternals meehielpen aan de mensheid te doen evolueren maar ook hun zwaktes weet bloot te leggen (zoals mensen die oorlog voeren). Tegelijk blijven ze vechten tegen de deviants die in deze vroegere periode vaak de aanval aan gaan. Mocht je je afvragen waarom The Eternals de mensen niet tegenhielden met bijvoorbeeld oorlog tegen elkaar te voeren is vrij simpel.. The Eternals mogen zich namelijk niet bemoeien hierin.


Diversiteit
Wat de film ook onderscheid is de uitgebreide diversiteit in de film. Er is enorm veel diversiteit te vinden in de film tussen mensen maar ook het culturele expect. Zo zit er een Bollywood fragement uit dat best hilarisch was, we hoorde namelijk veel mensen lachen in de zaal. Eén van de superhelden heeft intussen een gezin opgericht met kinderen en zijn partner is een man waarbij het stereo type van man/vrouw als koppel ook doorgeprikt word en een homokoppel met een kind mooi mee geïntegreerd is in de film. Daarnaast is er ook een superheld dat enkel kan communiceren door gebarentaal. De superhelden hebben daarnaast ook een variatie in cultuur, van Afrikaan, Europeaan, Indisch tot Amerikaan en Aziatisch ze zitten er allemaal mee in wat een mooi plaatje geeft. We juichen dit enkel maar toe en het leuke is dat ondanks deze enorme diversiteit in de film dit niet als gemaakt of opgedrongen overkomt maar laat zien hoe de wereld in 2021 is en diversiteit gewoon normaal is.


Conclusie
We vonden het een zeer goede film. Je merkt wel dat tegen het einde de actie en het verhaal plots snel gaat. Ondanks de film 2,5u lang duurt had de film best wel wat tijd nodig om al deze personages te introduceren en tegelijk ook een verhaallijn en geschiedenis te vertellen. Alles werd goed uitgelegd want je begint het verhaal goed te verstaan, te volgen en ook de personages begin je goed te kennen dankzij de goede introducties maar tegen het einde wanneer men de strijd aangaat lijkt het allemaal vlug te gaan omdat er zoveel te vertellen is in deze eerste film van The Eternals. De film had eigenlijk nog langer mogen duren of in twee delen moeten uitgebracht worden. We zijn wel sowieso fan van de personages en kijken al uit naar The Eternals 2.

Vanaf 12 januari 2022 is The Eternals te bekijken op Disney+

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.