Normaal had vorig jaar Jungle Cruise al in de bioscoopzalen moeten draaien, maar met de corona pandemie kwam hier uitstel van. Deze enkel op Disney+ toen beschikbaar zetten zoals men bijvoorbeeld voor Mulan deed was geen optie, vermits Disney veel verwachtingen op deze film had en zelfs denkt dat deze hetzelfde succes als de Pirates of the Caribbean franchise kan ervaren. Nu wereldwijd intussen de vaccinaties op volle toeren draaien en hierdoor mensen die besmet geraken vaak geen symptomen of niet meer in het ziekenhuis belanden zijn er ook steeds meer versoepelingen en zijn ook bioscopen weer bijna wereldwijd, al dan niet met beperkte capaciteit, bereikbaar. Momenteel draait Jungle Cruise zowel in de bioscoop als tegen een premium prijs op Disney+. Wij zelf namen afgelopen weekend een kijkje in de Kinepolis bioscoop te Antwerpen om deze nieuwste film van Disney te bekijken.

Attractie VS film
De film is gebaseerd op de Jungle Cruise attractie die in verschillende Disney Themaparken te vinden zijn. In Disneyland Parijs is deze helaas niet te vinden, waardoor misschien enkele details en grapjes voor Europeanen minder opvallen tegenover de Amerikaanse en Aziatische bevolking die de film gaan bekijken. In de film zitten verschillende “woordspellingen” en “daddy jokes” die ook wel in de attracties gebruikt worden als je de Jungle Cruise attractie al gedaan zou hebben. Zo is er ook bijvoorbeeld een knipoog naar “Het 8ste wereldwonder”, de achterkant van een waterval. Europeanen zullen deze niet al te snel begrijpen of je moet echt een flinke Disney fan zijn, terwijl Amerikanen en Aziaten die daar de Disney Themaparken bezoeken wel direct de connectie met de Jungle Cruise attractie zouden begrijpen. Ook Trader Sam die in de attractie gebruikt word, krijgt een mooie rol in deze film. Fantastisch dus die verwijzingen en details naar de originele Disney attractie in de film.

De Cast
Ook de personages zijn echt fantastisch, je leeft er met mee en je gaat ook gewoon ervan houden. Dwayne Johnson die Frank speelt, Emily Blunt als Lily en Jack Whitehall als McGregor Houghton zijn drie hoofdpersonages die je gewoon maar al te graag in volgende avonturen opnieuw gaat zien. Elk personage heeft ook een duidelijk eigen karakter en eigen verhaal. In het begin lijkt Frank van alles op leugens gebaseerd te zijn, maar hoe verder de film gaat hoe meer duidelijkheid er komt rond het personage van Frank, uiteindelijk een verhaal uit onverwachte hoek. Het personage McGregor laat dan weer zien hoe hij eigenlijk alleen nog zijn zus Lily heeft en daarom overal volgt, zelfs tot in de vulkaan als het moet zoals hij het zelf verwoord. In de film word duidelijk dat hij door zowel familie als vrienden laten vallen werd en enkel zijn zus Lily hem volledig steunde en er voor hem was. Eigenlijk komt het er op neer dat hij op mannen valt (“Mijn liefdesinteresse ligt…  elders”) en in de tijdspanne waar de film afspeelt dit toen nog helemaal niet zo getolereerd werd.

Ook de side personages zoals Trader Sam, Prins Joachim, Nilo Nemolato, Aguirre en meer hebben elk hun eigen unieke rol in het verhaal met elk hun eigen verhaal. Prins Joachim die als side personage in de film het meest te zien is, zorgt tegelijk ook wel voor humor vanwege zijn grappige Duitse accenten. Met andere woorden, alle personages in de film zijn gewoon één prachtig geheel waar je absoluut van gaat houden.

Het verhaal
Het verhaal zit ook zeer goed in elkaar. Het is een kleurrijke film met prachtige kostuums en prachtige landschappen en beelden. Het is een rijke verademing omdat deze film eens weer iets anders toont waar tegenwoordig veel films vaak hetzelfde zijn. Als je de film een beetje wilt beschrijven kun je het best een mengeling noemen tussen Jumanji, Indiana Jones en Pirates of the Caribbean maar toch op een volledige unieke wijze.

Het is een film waar ook niet één vijand in mee doet, maar verschillende met elk hun eigen verhaal en reden, en tegelijk heb je ook nog enkele andere side personages die mee een deel spelen in het verhaallijn van de film en/of de hoofdpersonages in de film. Het leuke aan de film is dat ook niet alles op voorhand te voorspellen is, en er heel de tijd variatie in het verhaal is en alle scenes steeds ergens anders afspelen en niet steeds op hetzelfde blijven hangen waardoor een film bijvoorbeeld langdradig kan aanvoelen. Ondanks de film best een lange speeltijd heeft, voelde dit zo helemaal niet aan en zou het zelfs nog langer mogen geduurd hebben. Je zit echt volledig mee in het verhaal en de film door de enorme variatie aan scenes, personages, landschappen dit in combinatie met zowel serieuze gesprekken als grappige momenten als spannende momenten. We hopen dat er spoedig een 2de film van deze franchise volgt!

One response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.