Vandaag zijn we een kijkje gaan nemen naar de nieuwste film van Disney, namelijk Haunted Mansion.
We zijn er met niet al te hoge verwachtingen naar toe gegaan nadat Disney al eerder (exact 20 jaar geleden trouwens) een film van The Haunted Mansion met Eddy Murphy in de hoofdrol dat toen de verwachtingen van het publiek niet volledig kon vervullen.

Tegelijk waren we wel benieuwd of deze film gebaseerd op één van de attracties uit de Disney Parken toch van de grond zou kunnen komen zoals bijvoorbeeld wel gebeurd is met de Pirates of the Caribbean franchise, maar ook Jungle Cruise wist eigenlijk wel goed te scoren ondanks deze ongelukkig viel tijdens de coronaperiode.

Zelf hebben we voorheen ook nog niet echt veel gezocht naar spoilers, de verhaallijn of trailers zodat we het echt op ons zouden kunnen afkomen. En om eerlijk te zijn.. Deze film is echt beter als de 2003 versie met Eddy Murphy en is een film die we zeker opnieuw gaan bekijken als deze uit de bioscopen komt.

Het verhaal & de personages
De verhaallijn zit heel goed. Bij dit soort film heb je meer een verwachting dat ze in het huis komen, vanalles begint te spoken en ze zo dan het huis uit ontsnappen. Bij deze film zit echt een mooi verhaal en ook de geesten hebben hier allemaal een mooie rol in waardoor ze niet zomaar wat opdagen om enkel te spoken.

Er zitten ook enorm veel knipogen naar de attractie van The Haunted Mansion, zowel die uit Walt Disney World in Florida, maar ook naar degene uit Disneyland in Californië. Hier zat een mooie balans in. Tegelijk ondanks wij als Europeanen de Phantom Manor versie kennen, kunnen we met deze film toch ook wel veel zaken herkennen uit de attractie.

Tegelijk geeft de film je niet het gevoel dat ze expres toetsen of knipogen vanuit de attractie verwerkt hebben in de film omdat het moet wat je meestal wel bij dit soort films krijgt. Als je niet zou weten dat deze film gebaseerd is op een bestaande Disneyland attractie zou je dit ook niet eens weten.

De personages hebben ook allemaal een uniek karakter waardoor je elk personage wel graag hebt. Ze zorgen voor de nodige emoties, tegelijk zat er ook de juiste humor in.

Muziek
Af en toe zijn er stukjes muziek te horen die je kent vanuit de attractie maar wat ons betreft mocht dat hier en daar soms wel wat meer zijn. Niet overdreven zodat het ook weer opgehyped lijkt, maar terwijl de attractie in deze film zo goed tot leven kwam en het verhaal zeer goed in elkaar zat bleef ik qua muziek referenties toch een beetje wat op mijn honger zitten.

Gerne
Het is ook een echte familie film. Vermits het om Haunted Mansion gaat hebben ze het wel wat enger gemaakt, maar zeker niet te eng zodat het in de categorie horror valt. Het is gemaakt zodat het hele gezin dit kan bekijken, ook kinderen. Er zit naast eens spannende of wat engere momenten ook veel humor en tegelijk ook meelevende emotie in.

Score: 8.5/10

Ondanks we er met niet al te hoge verwachtingen zijn heengegaan, was het een zeer goede film wat goed in elkaar stak en waar niks te dik of te voorspelbaar oplag wat wel belangrijk is bij dit soort film. Als er een tweede film zou komen zouden we deze zeker bekijken al betwijfelen we of die er wel zou komen omdat de film precies lijkt gebaseerd voor één film te maken. Al kan er natuurlijk een volledig nieuw verhaal bedacht worden voor een vervolg, wie weet.. 😉
Mocht je nog twijfelen, ga hem zeker bekijken!

 

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.