Gisteren trokken we er op uit om de film Free Guy te gaan bekijken in de bioscoop. Deze film van 20th Century Fox dat nu mee onder Disney’s vleugels valt, zou volgens de geruchten een veelbelovende film zijn. Ondanks we er zelf niet al te veel op gehoopt hadden vermits we dit jaar al flink verwend werden met films als Cruella, Black Widow en Jungle Cruise, viel deze film toch ook wel perfect in dit rijtje. We waren eigenlijk stom verbaasd hoe goed deze film in elkaar zat en ook weer eens een ander verhaal bracht waarin andere films vaak altijd een soort zelfde verhaallijn volgen.
Let op: We proberen zo spoiler vrij een review te maken, maar er kunnen toch wel enkele details in dit artikel staan over de film Free Guy.
Ryan Reynolds als Free Guy
De hoofdrol in de film word gespeelt door Ryan Reynolds. Hij is onder andere ook bekend van zijn rol als Deadpool. Zoals we Ryan Reynolds kennen vertolkt hij zijn rol subliem. We volgen eigenlijk zijn personage hier, waar hij lijkt te denken dat hij een normaal leven leid dat elke dag opnieuw zich herhaalt. Op een dag komt hij erachter dat hij eigenlijk in een videogame zit en hij slechts een achtergrond personage hierin is, beter nog het is namelijk een niet speelbaar personage in het spel. Het komt wel met een klap binnen als hij ontdekt dat eigenlijk de wereld waarin hij leeft en hij zelf trouwens ook niet echt is.
Humor, spanning en actie
De film bevat echt alles wat je maar kunt bedenken. Het bevat vooral heel veel humor wat grotendeels mee te danken is aan Ryan Reynolds die zijn personage zeer grappig weet te vertolken. Het zou sowieso goed kunnen dat dit wel de meest grappige film van het jaar kan worden. Leuke grapjes, hilarische momenten en toch neemt dit de spanning, actie en het plot van het verhaal niet weg. Alles vloeit zeer netjes in elkaar. De film weet je verder ook wel te raken, en ondanks het misschien gek klinkt laat het je stiekem ook wel anders kijken naar games. Het toont onder andere dat eigenlijk zonder de achtergrond personages een game weinig tot niets is.
Je hoeft geen gamer te zijn
Om mee te zijn met deze film of van deze film te houden hoef je absoluut geen gamer te zijn. Er zijn natuurlijk wel herkenbare momenten in voor gamers, maar evengoed iemand die niets van games kent of weinig tot niets met games hebt kan dit perfect een leuk en meelevende film vinden. Er zitten ook bijvoorbeeld knipogen naar Marvel en Star Wars in de film.
Twee werelden
Ondanks de film eigenlijk tegelijk afspeelt in twee werelden (de game en de echte wereld), kun je perfect volgen waar de scene zich steeds afspeelt en is er geen enkel moment dat je niet zou kunnen volgen. De film zit zo goed in elkaar dat het echt duidelijk is wanneer je je in de gamewereld bevind en wanneer in de echte wereld.
Het verhaal
We ontmoeten Guy ( Ryan Reynolds ), een bankbediende in blauwhemd, die in Free City woont. Elke ochtend wordt hij wakker, begroet zijn goudvis, Goldie, loopt naar zijn werk met zijn beste vriend, Buddy, en pakt koffie. Hij is gelukkig in het leven en kan niets anders bedenken dat hij nodig heeft, behalve misschien één ding.
Guy realiseert zich niet dat hij een NPC (een niet-speelbaar personage) is in een populaire videogame, zelfs als hij en Buddy elke dag nonchalant op de grond vallen als hun bank wordt beroofd en overal glas breekt. De mensen die een zonnebril dragen zijn de helden, dus hij laat ze hun werk doen.
Dat is totdat hij haar ziet. Het enige ding of de persoon die hij in het leven heeft gemist – Molotov Girl (de sympathieke Jodie Comer). Als hij met haar probeert te praten, merkt ze hem niet echt op, ze draagt tenslotte een zonnebril. De volgende dag doorbreekt Guy de routine en pakt een zonnebril van een van de bankovervallers om een hele nieuwe wereld te onthullen waarvan hij niet wist dat die bestond.
Guy is nog steeds een vis in het water en probeert een level omhoog te gaan, zodat hij Molotov Girl kan helpen met haar missie. In de echte wereld zijn gamers overal dol op Guy en zijn blauwe shirt. Behalve hoe een NPC, een achtergrondspeler, ineens een level omhoog gaat en het zo snel doet?
Dat is wat Keys (Joe Keery) wil weten, een videogameprogrammeur die werkt voor de klootzak Antwan (Taika Waititi), het hoofd van het videogamebedrijf dat eigenaar is van Free City en die wordt aangeklaagd door zijn vriend en ex-partner. Millie (ook gespeeld door Comer). Millie weet dat Antwan hun programmering en technologie voor Free City heeft gestolen, en ze gaat het bewijzen.
No responses yet