Steeds meer en meer zien we weer afdelingen bij The Walt Disney Company opstarten nadat er bijna wereldwijd een lockdown was om de coronapandemie tegen te gaan. Zo ook bij de Disney Animation studios, waar is men begonnen met het maken van een gloednieuwe animatiefilm genaamd ‘Encanto’. De regisseurs voor deze film zijn ook geen onbekende, namelijk Byron Howard en Jared Bush, hun hadden al eerder de leiding over Disney’s animatiefilm ‘Zootopia’.

Super veel is er nog niet bekend over deze film, al kunnen we wel al een klein beetje vertellen waarover de film zal gaan. Encanto is gebaseerd op een Braziliaanse familie waar op één na alle kleine meisjes magische krachten hebben.

Encanto wordt overigens de derde Disney animatiefilm in de afgelopen vijf jaar met een gekleurde vrouw als hoofdpersonage, in navolging van Moana (Polynesian) en Raya and the Last Dragon (Aziatisch) dat later begin van volgend jaar in de bioscopen zal verschijnen

Lin-Manuel Miranda bekend van de film Mary Poppins Returns zal de muziek schrijven terwijl Clark Spencer, bekend van Ralph Breaks the Internet en Yvett Merione Flores van Moana de film zullen produceren.

Er moet worden vermeld dat Disney op dit moment geen details officieel heeft bevestigd of ontkend. Het is echter bekend dat Disney een titelloze film heeft die op 24 november 2021 zal worden uitgebracht en die mogelijk voor dit specifieke project zal zijn. De volgende animatiefilm van Walt Disney Animation Studios is Raya and the Last Dragon. De release is gepland in 2021 nadat de wereldwijde pandemie de release van Pixar’s Soul heeft moeten verplaatsen naar later dit jaar.

Als dit verhaal wordt bevestigd, wordt Encanto de eerste langspeelfilm van Disney die plaatsvindt in Brazilië sinds Donald Duck zijn vriend Jose Carioca bezocht in films als The Three Caballeros en Saludos Amigos. De werktitel “Encanto” is Spaans en Portugees voor “Charm”.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.