<< Terug

Er zijn verschillende race termen die gebruikt worden bij Disney Speedstorm. Denk zo bijvoorbeeld aan driften, andere chanteren door hindernissen te gooien/leggen, zijwaarts tegen tegenstanders botsen, in de slipstream van andere spelers blijven en ga zo maar door. Daarnaast zijn er ook soms bepaalde soorten races die je kunt spelen bij bepaalde seizoenmissies zoals om enkele voorbeelden te geven, ‘Floating Objects’ en ‘Fog Challenge’.

Slipstream

Je kunt slipstreamen door vlak achter een andere speler te rijden. Een andere racer kan geleidelijk nitrobrandstof krijgen, zijn Speed Boost Bar invullen en Manual Boost activeren. Alle racers kunnen profiteren van het gebruik ervan, daarom kan het als een passieve vaardigheid worden beschouwd.

Hoe te werk gaan?
Het gaat om het dicht volgen van een ander voertuig, waardoor de luchtweerstand afneemt en jouw voertuig met een hogere snelheid kan rijden. Deze tactiek is vooral handig op rechte stukken, waar het slipstream-effect een aanzienlijk verschil kan maken in rondetijden. Timing en precisie zijn essentieel bij het proberen te slipstreamen, aangezien één verkeerde beweging kan leiden tot een kostbare botsing.

Afhankelijk van wat voor soort racer heb je voor deze tactiek ongeveer 3 tot 6 seconden nodig om je boost bar vol te krijgen. Deze tactiek kan echter wel moeilijk zijn omdat het best moeilijk is deze tijd achter een andere racer te rijden en deze precies te volgen doordat je niet weet hoe hij/zij zal bewegen. Daarnaast kan een botsing met deze rijder net je tijd vertragen.

Voorbeeld van Slipstreamen

Speed boost

Speed Boost, meestal gebruikt als Manual Boost, is vast één van je favoriete gebruiken in Disney Speedstorm. Het stelt racers in staat om hun snelheid voor een korte periode te verhogen om voordeel te behalen en andere racers in te halen terwijl ze nitrobrandstof gebruiken wanneer je deze activeert.

De snelheid van nitroverbruik verandert met het upgraden van personageniveaus als gevolg van het verhogen van de Boost-statistieken.

Handmatige Boost
De handmatige boost is de belangrijkste manier om extra snelheid te activeren nadat de Speed Boost Bar is gevuld. Door op een Manual Boost-knop te drukken, activeren spelers het gebruik van nitrobrandstof en begint de balk bovenaan het scherm te bewegen.

Voorbeeld van Speed Boost Bar

Speed Boost Bar

De Speed Boost Bar is een blauwe horizontale indicator aan de bovenkant van het scherm die in de loop van de race vol raakt. Zodra het maximum is bereikt, kan de speler op een knop drukken om voor een korte periode extra snelheid te krijgen.

5 manieren om je Speed Boost Bar snel vol te krijgen:

  • Driften
  • Vaardigheden
  • Kunstjes in de lucht
  • Snelheid pads (de pijlbuttons op de vloer tijdens het racen)
  • Grind Pijp

Hoewel driften misschien de belangrijkste manier is om de balk in te vullen en vooruit te vliegen, kunnen andere kleine dingen ook een enorme hulp zijn. Racers zoals Baloo & Wall-E bijvoorbeeld kunnen hun unieke vaardigheid gebruiken en fruit (Baloo) of ruimteafval (Wall-E) op de grond achterlaten dat de Speed Boost Bar vult bij het oppakken, wel opgepast ook andere spelers kunnen dit doen zodat je hun misschien onbedoeld ook sneller maakt.

Voorbeeld van driften

Mid-Air trucs, of te wel kunstjes in de lucht kunnen ook helpen, omdat je bij de landing een kleine bonus krijgt. Om een truc uit te voeren, hoef je alleen maar op je Drifting-toets te drukken terwijl je in de lucht bent.

Voorbeeld van trucs in de lucht

Speed Pads zijn waarschijnlijk het meest opvallende onderdeel van een racebaan, omdat spelers ze onderweg overal tegenkomen. Die cirkels op de grond met pijlen erop zijn extreem krachtig in termen van het versnellen van spelers. Als je op beide rijdt, word je meteen naar voren geduwd (voor alle klassen) en wordt je Speed Boost Bar ingevuld (alleen voor Speedsters).

Voorbeeld van Speed Pads op de grond

Grind Pipes zijn geweldige Speed Boost-helpers. Deze smalle donkerblauwe zijhekken zijn te vinden op de meeste kaarten, en je zult er vaak mensen op zien botsen in een poging om de gewenste snelheidspush te krijgen. Om op een Grind Pipe te komen, hoeft de speler alleen maar op de springknop te drukken om op de rail te springen, en de Speed Boost Bar begint langzaam vol te lopen. Wees echter voorzichtig, reling maakt je kwetsbaar voor sluipaanvallen van je tegenstanders! Als een van hen een vaardigheid gebruikt, kun je verdoofd raken en van de rail worden geschopt!

Voorbeeld van Grind Pipes

Dash

Het wordt uitgevoerd door op de dashboardknoppen te drukken terwijl je naast een rivaal rijdt, de auto van de aanvaller botst rechts of links tegen de auto van de rivaal, wat verschillende effecten heeft op basis van de Racer Class.

Speedster – Wanneer Speedsters Dash gebruiken, krijgen ze een autoboost nadat ze de rivaal hebben geraakt. De rivaal wordt opzij geduwd (maar niet verdoofd) en afgeremd, wat de Speedster een voordeel geeft.
Brawler – Wanneer Brawlers Dash gebruiken, verdoven ze de rivaal die ze raken. De auto van de rivaal wordt omgedraaid en stopt volledig, wat het voor hen moeilijker maakt om verder te gaan en de Brawler een voordeel geeft.
Trickster – Wanneer Tricksters Dash gebruiken, hacken ze de rivaal die ze raken. De rivaal wordt verstoord doordat hun zicht wordt verduisterd en hun besturing wordt omgekeerd.
Defender – Wanneer defenders Dash gebruiken, krijgen ze een Shield rond hun raceauto nadat ze de rivaal hebben geraakt. De rivaal wordt niet zwaar aangevallen (vertraagt slechts een beetje) omdat het effect op de defender is gericht.

Voorbeeld van iemand die net van de weg werd gebotst

Stun

‘Stun’ of te wel een andere racen vertragen/aanvallen kan op allerlei manieren.
Eén van deze manieren hebben we net hierboven uitgelegd, dit doe je door ‘Dash’ te gebruiken door tegen een andere racer opzij te botsen. Voornamelijk als je racer een Brawler of Speedster is heeft dit het meeste effect in het geval als je de optie ‘Stun’ wilt gebruiken.

Er zijn ook vaardigheden die je onderweg kunt vinden waarvan sommige zijn om je tegenstaanders aan te vallen of te vertragen.

Vuur – Verdooft tegenstanders in alle beschikbare variaties: het is ofwel een vurige aura van een kleine straal rond de speler (normaal gebruik) of het is een lang vurig spoor (achterwaarts gebruik) of het is een grote explosie die iedereen in een bepaalde straal verdooft (opgeladen gebruik).
Schot (Net een frisbee) – Verdooft tegenstanders wanneer ze worden geraakt (wat niet altijd gebeurt en afhangt van hoe goed het wordt gebruikt) in alle beschikbare variaties.
Onzichtbaar – verdooft alleen tegenstanders in de opgeladen versie door een explosie te creëren bij het verlaten van de onzichtbaarheidsstaat.
Bom – Verdooft tegenstanders in alle beschikbare variaties: bommen worden ofwel recht vooruit gegooid (normaal gebruik) of achtergelaten op de weg erachter (achterwaarts gebruik) of verder vooruit gegooid (opgeladen gebruik), en wanneer een rivaal ze aanraakt, ontploffen de bommen waardoor iedereen in de explosiestraal verdoofd raakt.
Schild – Als je de opgeladen versie gebruikt krijg je een rood schild rond je ipv een groen. Wanneer een tegenstaander tegen je aankomt zal deze volledig gestopt worden en een soort van ‘ontploffen’.
Unieke vaardigheden – Bepaalde racers hebben ook een unieke vaardigheid die andere spelers kunnen aanvallen. Denk zo aan de driftbuien van Donald Duck, Mowgli die een hondenroedel op je kan afsturen, Jessie dat groot speelgoed op de weg dumpt, …

Voorbeeld van een aanval (Schot/Frisbee) op een andere racer.

Use ‘X’ Skills

Soms kan het zijn wanneer je één van de seizoen missies doet een opdracht krijgt zoals ‘Gebruik 5 skills’. In deze race zul je dan vijf skills moeten gebruiken om de race te kunnen afronden.

Hiervoor moet je op de vaardigheidsknop drukken om een van de vaardigheden te gebruiken die spelers tijdens het rijden op de weg oppikken. De pick-ups zijn kleine, kleurrijke, gloeiende Arbee-gezichten die de speler willekeurig een van de 4 vaardigheden geven die zijn personage kan gebruiken.

Om achterwaartse vaardigheden of opgeladen vaardigheden te gebruiken, druk je respectievelijk op de knop Achterwaartse vaardigheid en houd je de vaardigheidsknop ingedrukt.

Voorbeeld van Skills in Disney Speedstorm

Stay in the air for X second(s)

In seizoenmissies kan het ook zijn dat je deze opdracht wel eens tegenkomt. Het is dan de bedoeling dat je tijdens de race voor een bepaald aantal aangegeven seconden in de lucht geweest bent tijdens het racen.

Dit vereist het gebruik van kleine blauwe springplanken of witte trampolines die de kart omhoog en naar voren duwen, terwijl ze zich hoog in de lucht bevinden, zodat de racer voor een korte periode kan “vliegen”. Er is geen speciale knop nodig, alleen erop rijden en de lucht in gaan, maar het vaak genoeg doen om het benodigde aantal seconden te blijven vliegen.

Voorbeeld van in de lucht te blijven voor x aantal seconden.

Perform X aerial stunt(s)

Ook deze kom je wel eens tegen in de seizoen missies. De bedoeling is dat je een bepaald aantal luchtstunts moet uithalen om deze taak te volbrengen.

Om luchtstunts uit te voeren, moeten spelers kleine blauwe springplanken of witte trampolines gebruiken die de kart omhoog en naar voren duwen en vervolgens op de Jump-knop drukken terwijl ze in de lucht zijn.

Voorbeeld van een aerial stunt

Use Manual Boost for X second(s) / Use Manual Boost X time(s)

Een opdracht die je wel eens tegenkomt tijdens de seizoensmissies. Je moet voor een bepaald aantal seconden een handmatige boost uitvoeren of voor een aangegeven aantal keren een handmatige boost uitvoeren.

Manual Boost is wat spelers kunnen activeren wanneer hun blauwe Speed Boost Bar bovenaan het scherm vol raakt, en het spel stelt voor om op de Boost-knop te drukken om Manual Boost te activeren. Als de seconden de vereiste zijn, is de duur van belang. Als de aantal keren de vereiste zijn, is het aantal ingedrukte Boost-knoppen van belang.

Voorbeeld van de boostbar

Drift for X meters / Drift for X seconds

Deze opdracht keert soms tijdens de seizoensmissies.
Je moet voor een bepaald aantal meters driften of voor een bepaald aantal seconden driften.

Driften is een rijtechniek waarbij de bestuurder opzettelijk overstuurt, waardoor snelheid verloren gaat, maar toch vakkundig de controle behoudt om het voertuig door de hele bocht te leiden. Spelers moeten een van de bewegingsknoppen (links of rechts) ingedrukt houden en de driftknop ingedrukt houden om een drift uit te voeren. Hoe langer de speler blijft driften, hoe meer meters hij rijdt en hoe meer seconden. Vaak levert een tijdje driften een manuele boost aan je boostmeter op.

Voorbeeld van twee racers die driften.

Perform X Drift Boosts

Deze opdracht komt soms voor bij missies in bijvoorbeeld de seizoensmissies.
Je zult een bepaald aantal keren een drift boost moeten uitlokken om deze opdracht te voltooien.

Als de kart aan het driften is, beginnen op een gegeven moment de wielen te gloeien. Als de speler de driftknop loslaat, wordt de kart naar voren geduwd – dat wordt een Drift Boost genoemd. Ze kunnen op elke plek op de weg worden uitgevoerd (ook al is het bij voorkeur tijdens het nemen van de bocht).

Stun X Rivals

Deze opdracht komt soms voor bij missies in bijvoorbeeld de seizoensmissies.
Je zult een bepaald aantal andere racers’ die ook wel je rivalen genoemd worden, moeten aanvallen.

Hoe je dit het beste doet staat hierboven al reeds uitgebreid uitgelegd onder het kopje ‘Stun’.

Stay on Slipstream for X seconds

Deze opdracht komt soms voor bij missies in bijvoorbeeld de seizoensmissies.
Je zult voor een bepaald aantal seconden op een slipstream moeten blijven.

Hoe je dit het beste doet staat hierboven al reeds uitgebreid uitgelegd onder het kopje ‘Slipstream’.

Slide on Grind Pipes for X seconds

Deze opdracht komt soms voor bij missies in bijvoorbeeld de seizoensmissies.
Je zult voor een bepaald aantal seconden op de Grind Pipes moeten racen.

Hoe je dit het beste doet staat hierboven al reeds uitgebreid uitgelegd onder het kopje ‘Speed Boost Bar’ en dan ‘Grind Pipes’.

Dash into opponents X times

Deze opdracht komt soms voor bij missies in bijvoorbeeld de seizoensmissies.
Je zult voor een bepaald aantal keren andere racers moeten aanvallen.

Hoe je dit het beste doet staat hierboven al reeds uitgebreid uitgelegd onder het kopje ‘Dash’.

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.